X

BBC: România suprasaturată de deșeuri, continuă să importe din alte țări

inchide

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România este o țară ce “se îneacă în deșeuri, care se revarsă din majoritatea gropilor de gunoi”, potrivit unui reportaj BBC, care încearcă să lămurească de ce, totuși, această țară importă deșeuri. 

BBC arată că firmele de reciclare riscă să ajungă în situația de a nu funcționa la capacitate, ceea ce le-a determinat să importe deșeuri selectate, din țări precum Marea Britanie.

De ce se întâmplă acest lucru? La nivel local, oamenii nu se pricep la selectarea deșeurilor și aruncă toate gunoaiele în același loc, ceea ce face dificilă colectarea, susține sursa citată.
Aceasta afirmă că legislația de dată recentă are drept scop să alinieze reciclarea deșeurilor, în România, la standardele UE, dar situația s-a înrăutățit: dacă înainte erau firme particulare care selectau gunoaiele și le vindeau către unitățile de reciclare, autoritățile însărcinate acum cu acest lucru nu au suficiente resurse.

“Deocamdată, 90% dintre gunoaiele României ajung în gropile de gunoi, fie ele oficiale sau neoficiale. Există mii de gropi de gunoi în întreaga Românie”, arată BBC.

Sursa citează reprezentantul unei firme de reciclare care arată că “acoperim jumătate din capacitatea noastră cu material local, 50% este material din toată Europa”, fără acesta din urmă firma fiind nevoită să închidă jumătate din capacitate.

BBC precizează că nimeni de la Ministerul Mediului nu a fost disponibil să comenteze situația.

Citiți și:

Suntem pubela de gunoi a Europei! Pentru 17 euro înghițim o tonă de deșeuri aduse de la occidentali

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Reciclarea deseurilor locale este sabotata exact de catre autoritati, pentru ca exista niste baieti destepti care incaseaza niste sume pentru procesarea gunoiului din UE.

    Masinaria a fost de la inceput construita in asa maniera ca, Romania sa proceseze gunoaiele altora si nu cele romaneati.

    Sunt mafiile interstatale care dirijeaza mersul lucrurilor, iar presa, inclusiv BBC, canta alta melodie decat cea care se aude in realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button