X

Suntem pubela de gunoi a Europei! Pentru 17 euro înghițim o tonă de deșeuri aduse de la occidentali

Fumul scos de fabricile de ciment este oricum poluant, dar de când la Chișcădaga, în Hunedoara, sunt folosite drept combustibil deșeuri aduse din alte state, loclanicii se plâng că se îmbolnăvesc pe capete
Fumul scos de fabricile de ciment este oricum poluant, dar de când la Chișcădaga, în Hunedoara, sunt folosite drept combustibil deșeuri aduse din alte state, localnicii se plâng că se îmbolnăvesc pe capete
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

China recepționa 8 milioane de tone de deșeuri din plastic pe an, din care 424.000 proveneau din Belgia. Problema este una de interes special și pentru Germania și Austria, mai ales după după decizia Chinei de a sista importurile de deșeuri. Așa că a venit momentul reorganizării rețelelor, iar Europa de Est devine un spațiu primitor pentru gunoaie și din acest motiv un motiv de îngrijorare.

România este o destinație „ideală” pentru incinerarea deșeurilor, potrivit site-ului radi-televiziunii belgiene, preluat de Rador. Legislația este flexibilă, întrucât pot fi incinerate acolo sute de tipuri de deșeuri, cum ar fi pneurile, uleiurile și diverse categorii de plastic, după cum scriu jurnaliștii belgieni. Diferite organizații neguvernamentale precum Rise Project și Zero Waste au tras cu ceva timp în urmă un semnal de alarmă: România nu are nici un mecanism de control independent în privința impactului de mediu al deșeurile incinerate în fabricile de ciment ale țării.

La fel ca celelalte fabrici de ciment din România, cea de la Chișcădaga din județul Hunedoara, a substituit combustibilul convențional cu incinerarea deșeurilor aduse din statele mai avansate ale UE. Un progres ecologic? Nu chiar, sunt de părere vecinii uzinei. „Toți luăm antidepresive. Nu mai putem să respirăm”, se plânge Otilia: „și e această duhoare de pneuri arse, textile arse […] ei ard toate gunoaiele astea”. „Ne vom îmbolnăvi cu toții. E doar o chestiune de timp”, adaugă și Marius, resemnat: „sunt atât de mulți oameni bolnavi aici, încât nu știu dacă a mai rămas 10% din populație încă sănătoasă.”

Poliția a confiscat recent deșeuri medicale provenite din Italia. Erau ascunse într-o remorcă plină cu tot felul de alte gunoaie, toate având drept destinație fabrica de ciment pentru a fi arse. Echipa lui Răzvan Huber de la Garda de Mediu românească a fost cea care a făcut descoperirea la un punct de trecere a frontierei din apropiere. „În aceste camioane care transportă pneuri venite din Germania, Austria sau Italia, am avut deja situații în care erau amestecate cu baterii de mașină”, a declarat el.

Însă Garda de Mediu nu are prea multe prerogative. Nu există decât câteva inspecții pe an la frontieră. Zeci de camioane cu deșeuri ilegale traversează granița zi de zi, afirmă procurorul Teodor Niță: „deșeurile sosesc aici fiindcă e atractiv din punct de vedere economic. 17 euro pentru ars o tonă de deșeuri aici, în loc de 250 de euro în Europa de Vest.”
Nu există nici un studiu independent privind impactul de mediu al incinerării deșeurilor în fabricile de ciment românești. La Chișcădaga, trag concluzia jurnaliștii belgieni, Marius și Otilia cer ca România să nu devină pubela Europei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Daca MAFIA SRI-sto-politica nu ar mai controla pentru interesul lor tot ce inseamna gunoaie, ar da voie Romaniei SA FOLOSEASCA TEHNOLOGIA ECOHORNET SI ALTE TEHNOLOGII ROMANESTI prin care AM TRANSFORMA GUNOAIELE IN
    – ENERGIE TERMICA
    -ENERGIE ELECTRICA
    – PELETI
    – BIO OIL
    – BIO GAZ
    – CHEROSEN
    – BIOCHAR – un foarte bun fertilizator
    Aici este problema. La aceiasi vinovati – politicieni si servicii

  2. Mi se pare corect:am aruncat la cos Ortodoxia,ne arunca acum altii gunoaie in cap.Interpretare strict personala.

  3. Cine ştie mai multe informaţii despre tehnica bioprintării? Cineva mi-a spus că, prin această tehnică, se poate ca, în momentul fotografierii pentru cartea de identitate şi nu numai, să ni se aplice pecetea pe frunte cu laser. Mai exact, ar fi vorba despre un cod de bare invizibil cu ochiul liber. Ce mai e şi cu asta? Cine are mai multe informaţii să ni le spună şi nouă. Poate că pentru cei care ,,nu au evlavie la cip” sistemul a prgătit ceva…. Că începe să iasă din ce în ce mai mult fum….

    1. @Lia
      Nu mai mergeti sa va faceti acte de nici un fel – care le aveti pe cele vechi, descurcati-va cu ele, chiar daca sunt expirate sau aproape de a expira, daca nu puteti renunta inca la ele din diverse pricini (copii, afaceri, cumparare de teren sau altele). Atat de mult a avansat tehnologia incat se poate imprima cu laser la fotografiere, chiar daca tu poate mergi sa-ti faci buletin de plastic obisnuit, nu biometric.
      Nu va mintiti pe voi insiva ca “inca n-au pus chiar peste tot aparate noi de fotografiat, cu laser”, ca din aceasta cadere nu se mai poate reveni, oricata pocainta ai incerca sa faci. E un drum fara intoarcere! Nu eu o spun ci au spus-o atatia preoti, calugari, arhierei cu viata sfanta, unii din ei canonizati sau cu moaste si mir scurs din icoane. Deci nu mai e de joaca!

      E un film rusesc bun pe aceasta problema – din pacate nu stiu rusa sa-l gasesc filmul integral si sa-l pot intelege, tot ce gasesc tradus e aici:
      http://elena-dulgheru.blogspot.com/2019/05/pecetluirea-izotopica-noi-tehnologii.html
      Daca am avea si noi asa specialisti ca rusii, i-am putea intreba mai multe, si ar fi chiar util ca cei ce cunosc limba rusa sa ia legatura cu expertii rusi in domeniu prezentati de documentarul “Pecetluirea izotopica”. Pentru ca ai nostri “experti” ne aburesc ca nici in buletine n-ar fi 666, sau oricum sunt prea depasiti de situatie si indolenti sa poata sa ne lumineze.

      Dar noi stim de la Parintele Iustin Parvu, Adrian Fagetean, Sfantul Paisie Aghioritul, preotul Nicolae Ragozin, arhimandritul Tavrion si multi altii ce trebuie sa facem: sa NU mai primim nimic, nimic din actele ce ne ofera sistemul! Unii au renuntat deja si la pensii, la pozitii sus puse pt. credinta, si noi cautam sa ne sustragem de la mucenicie? Nu merge asa.

      Aveti grija ca aceasta cadere – insemnarea cu laser – e una din care nu te mai poti pocai; daca iti pune cip in corp, poti sa-l scoti, dar prin tehnologia aceasta noua de insemnare, vei ramane marcat pe viata fara sa mai poti sterge nimic!

  4. daca guvernul ar cere 250 de euro per tona si ar refuza pretul de 17 euro, in foarte scurt timp e plina Piata Victoriei cu vreo suta de mii de tampiti care protesteaza pt atacul asupra justitiei, lupta anticoruptie etc, adica, pt un pretext.

  5. Vreau sa clarificam lucrurile:ultimul act pe care l-am luat a fost peemisul auto in 2018 si sunt hotarat sa nu maiiau alte acte.Sunt deja marcat?!Va rog sa ma lamuriti si prin mine si pe altii!

    1. Doamne ajuta ,

      Cipuit, marcat nu putem stii si tind sa cred ca nu esti , asa cum nici eu nu stiu cand am luat in 2009-2011 pasaportul biometric.(pe care l-am distrus)

      Cert e ca permisul e o cadere – lepadare stiind despre codul de bare de pe el si stilizarea 666 de pe spate.

      Scapa de ele si nu deznadajdui, ca deznadejdea e de la necuratul, si fa pocainta cu lacrimi.

      Mantuire

    1. @ Duhul Capitanului,

      Da renunti la condus, pai cad vine pecetea ce crezi ca te obliga mai intai fatis, fara ea nu vei putea traii in socitate daramite sa conduci? , te va conditiona cu confortul, acum este un mini test .

      Ori nu mai coduci ori iti asumi condusul fara permis cu tot ce implica , care duce pana la dosar penal. Asta in cazul in care-l alegi pentru Hristos sa nu ai permis.
      Mantuire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button