X

Kaczyński a spulberat tot la alegerile din Polonia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Coaliția de dreapta condusă de PiS, partidul lui Jarosław Kaczyński, ar fi câștigat 43,6% din voturile electoratului la alegerile parlamentare de duminică, transmite Wyborcza. pl.

Cu acest scor, Kaczyński spulberă opoziția și își asigură o majoritate confortabilă în Parlament, cu 239 de voturi din totalul de 460. Pe locul doi se află Coaliția Civică, condusă de Platforma Civică, partidul fondat de Donald Tusk, actualul președinte al Consiliului European. Aceasta înregistrează, conform aceleiași surse, doar 27,4% din preferințele electoratului.

Stânga poloneză, o coaliție formată din trei partide, a obținut doar 11,9 procente.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Asta este o grea lovitura pentru Merkel, Macron si UE.
    Urmeaza Romania!

    Principesa Margareta catre UE: „In Estul Europei avem perspective diferite asupra vieții sociale și a obiceiurilor. Suntem mai religioși, mai patrioți și mai suspicioși în privința nivelului ridicat de imigrare. S-ar putea ca unora din Occident să nu le placă aceasta. Dar a respinge sentimentele noastre ca doar „rasism și xenofobie” sau a împărți totul între „progresist” – prin care ne referim la occidentali – și „reacționar” este în mod clar contraproductiv. De asemenea, este greșit să argumentăm că valorile noastre nu sunt valori europene; s-ar putea să nu fie la modă în unele părți ale Europei, dar sunt valori care aparțin continentului(…) Punctul-cheie pentru toate activitățile noastre este încetarea atitudinii de superioritate față de noile state membre și evitarea amenințării acestora prin clauze de condiționalitate extinse artificial. Diverse propuneri de utilizare a condiționalității politice în acordarea fondurilor din bugetul următor de șapte ani al Uniunii, în schimbul anumitor concesii politice, sunt nu numai ilegale în cadrul tratatelor UE existente, ci sunt, de asemenea, o garanție că vor diviza mai degrabă decât să unească Europa”
    https://www.activenews.ro/stiri/Principesa-Margareta-mesaj-dur-pentru-UE-%E2%80%9EIncetati-cu-aerele-de-superioritate-si-amenintarile.-Suntem-mai-religiosi-mai-patrioti-si-mai-suspiciosi-in-privinta-nivelului-ridicat-de-imigrare.-S-ar-putea-ca-unora-din-Occident-sa-nu-le-placa-asta-158307

    1. Sa dea Domnul ca la conducerea Romaniei sa vina un om vrednic si bun crestin ortodox! Domnul poate orice, chiar si din ,,piatra” sa faca ,,paine”. Doamne, ajuta-ne!

  2. Trump ii lasa lui Putin resursele din Marea Barents in schimbul resurselor din Marea Neagra!
    În Marea Barents sunt localizate mari depozite de petrol, care sunt adjucate atât de Rusia, cât și de Norvegia.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Barents#Economie
    Rusia si-a trimis flota in Marea Barents, iar Norvegia s-a speriat si a renuntat la scutul antiracheta!
    Forțele nucleare strategice rusești au început un exercițiu de amploare în zona arctică la care participa si cinci submarine, 105 aeronave, 213 lansatoare de rachete și 12.000 de soldați. 15 nave ale marinei militare, printre care și crucișătorul greu cu propulsie nucleară „Petru cel Mare”, au părăsit Severomorsk pentru a se îndrepta spre Marea Barents.
    https://evz.ro/putin-lanseaza-din-nou-rachetele-care-a-fost-tinta-sa-de-aceasta-data.html
    După “o evaluare mai amplă a politicii de securitate” Norvegia abandonează programul scutului american antirachetă!
    https://www.hotnews.ro/stiri-international-23423412-norvegia-abandoneaza-programul-scutului-american-antiracheta.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button