X

Iranul fără frică: “Distrugerea Israelului nu mai este un vis, ci un obiectiv la îndemână“

Generalul de divizie Hossein Salami, comandantul şef al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, spune că distrugerea  Israelului ‘nu mai este un vis, ci un obiectiv la îndemână’.

După 40 de ani de la ‘Revoluţia Islamică, noi am reuşit să atingem capacitatea de a distruge regimul sionist’ şi, ‘în a doua fază (a Revoluţiei), acest regim sinistru trebuie eliminat de pe hartă, iar acesta nu mai este un ideal sau un vis, ci un obiectiv la îndemână’, a declarat generalul Salami, citat de Sepahnews, site-ul oficial al Gardienilor Revoluţiei.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Înaltul responsabil militar iranian a făcut aceste declaraţii la Teheran în cadrul unei reuniuni bienale a comandanţilor Gardienilor Revoluţiei, în timp ce numeroşi observatori se tem că escaladarea tensiunilor între Teheran, pe de o parte, şi Washington şi aliaţii săi, pe de alta, ar putea degenera într-o dramă susceptibilă să aprindă Orientul Mijlociu şi Apropiat.

Declaraţiile generalului Salami cu privire la Israel au fost preluate de agenţiile de presă Tasnim şi Fars, aproape de ultraconservatori, pe prima pagina a site-urilor lor.

Iranul, tot mai agresiv cu Israelul

Agenţia oficială iraniană Irna a preluat şi ea declaraţiile, dar le-a inserat într-o ştire intitulată ‘Duşmanii suferă de o slăbire ireversibilă’. Irna a pus accentul pe afirmaţiile generalului că, în pofida ‘ostilităţii’ la adresa sa, Iranul nu încetează să câştige în putere şi va sfârşi prin a triumfa asupra adversarilor săi.

Ostilitatea făţişă a Iranului faţă de Israel reprezintă o constantă a politicii iraniene de la Revoluţia Islamică din 1979, Teheranul sprijinind deschis grupările armate palestiniene precum Hamas, Jihadul islamic sau Hezbollahul libanez, inamicul Israelului la frontiera sa de nord.

În iunie 2018, ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a reafirmat ‘poziţia’ veche a Teheranului potrivit căreia Israelul este pentru Orientul Mijlociu ‘o tumoare cancerigenă malignă care trebuie eliminată şi eradicată’.

Dacă unii generali iranieni afirmă cu regularitate că doresc distrugerea Israelului sau că Teheranul are capacitatea de a anihila oraşul Tel Aviv, discursul oficial are grijă în general în ultimii ani să precizeze că statul israelian va înceta să mai existe (până în 2040, potrivit unei profeţii a ayatollahului Khamenei) din cauza propriei ‘aroganţe’, şi nu din cauza unui atac din partea Iranului, notează AFP.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button