X

Statul de drept în SUA – Șantaj de un miliard de dolari. Biden a cerut eliminarea procurorului ucrainean ce-l ancheta pe fiul său

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Jurnaliști americani au dezvăluit discuțiile dintre Biden și Poroșenko pe tema procurorului de stat care îl investiga pe fiul său

Democrații, marți, 24 septembrie, au deschis o anchetă pentru destituirea lui Trump în legătură cu un apel pe care l-a avut cu actualul președinte ucrainean Volodymyr Zelensky în iulie.  Casa Albă a transmis miercuri transcrierea apelului.

Purtătorul de cuvânt al Camerei Nancy Pelosi, și alți membri ai partidului l-au acuzat pe președinte de un acord „quid pro quo”, acuzându-l pe Trump de presiuni asupra investigării fostului vicepreședinte democrat Joe Biden cu privire la intervenția lui Biden în politica ucraineană.

Biden, s-a lăudat anul trecut că a făcut presiune pe Petro Poroșenko, președintele Ucrainei la acea vreme, în 2014 pentru a concedia un procuror.

„Trebuia să anunț că există o altă garanție de împrumut de un miliard de dolari. Și am primit un angajament din partea lui Poroșenko și a lui Yatsenyuk, că vor lua măsuri împotriva procurorului de stat. Și nu au făcut-o ”, a spus Biden.

„Așa că au spus că au făcut-o – plecau la o conferință de presă. Am spus, nu, nu am de gând – sau nu vă vom da un miliard de dolari. Ei au spus: nu ai nicio autoritate. Nu ești președintele. Președintele a spus – i-am spus, sună-l,” continuă Biden.

Trei senatori democrați au scris anul trecut Ucrainei cerând informații despre președintele Donald Trump.

Sens. Robert Menendez (DN.J.), Richard Durbin (D-Ill.) Și Patrick Leahy (D-Vt.) Au scris scrisoarea pe 4 mai 2018 către Yuriy Lutsenko, procurorul general al Ucrainei. Se arată în publicația epochtimes.

Senatorii reacționau la rapoartele potrivit cărora biroul lui Lutsenko nu cooperează cu fostul consilier special Robert Mueller, care investiga teoria coluziunii Rusia-Trump. Raportul lui Mueller, prezentat la începutul acestui an, nu a putut să stabilească nicio coluzie.

Parlamentarii americani au afirmat că, în timp ce Ucraina „a făcut progrese semnificative” în construirea instituțiilor democratice responsabile, „se pare că unii din Kiev au aruncat deoparte aceste principii pentru a evita mânia președintelui Trump.”

Senatorii au pus apoi trei întrebări, inclusiv două referitoare la Trump, arată jurnaliștii de la epoch times.

“Au încurajat vreun individ din administrația Trump sau cineva care acționează în numele său, guvernul ucrainean sau oficialii de aplicare a legii să nu coopereze cu ancheta avocatului special Robert Mueller?”, Au întrebat ei. “Ancheta Mueller a fost ridicată în vreun fel în timpul discuțiilor dintre guvernul tău și oficialii americani, inclusiv în jurul reuniunii președinților Trump și Poroshenko la New Yorkthe epoch times în 2017?”

S-a aflat! Ce a discutat Donald Trump cu președintele Ucrainei?

De ce ți-e frică, nu scapi! S-a aflat tot! Trump, i-a cerut în mod repetat omologului său, Volodimir Zelenski, să lanseze o investigaţie care să vizeze activităţi ale fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Preşedintele american Donald Trump a discutat, în convorbirea telefonică avută pe 25 iulie cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şi despre investigaţia pentru corupţie desfăşurată de autorităţile de la Kiev împotriva fiului fostului vicepreşedinte american Joe Biden şi care ar fi fost oprită în urma intervenţiei acestuia din urmă, conform stenogramei convorbirii publicate miercuri de Casa Albă.

”Există multe discuţii despre fiul lui Biden, că Biden a oprit investigaţia şi mulţi doresc să afle despre aceasta, aşadar dacă aţi putea face ceva cu procurorul general ar fi minunat. Biden s-a lăudat că a oprit investigaţia, deci dacă aţi putea vedea despre ce este vorba … Pentru mine sună oribil”, i-a spus Trump lui Zelenski.

Acesta din urmă i-a răspuns că este ”la curent cu această situaţie” şi l-a asigurat că viitorul procuror general ucrainean se va ocupa de această problemă. ”Viitorul procuror general va fi 100% omul meu, candidatul meu (…) El sau ea va examina această situaţie, în mod specific compania pe care aţi menţionat-o în acest caz. Ideea investigării acestui caz este să restabilim corectitudinea, aşadar ne vom ocupa de aceasta”, l-a asigurat Zelenski, cerându-i lui Trump ca în cazul în care dispune de informaţii suplimentare utile acestei investigaţii să le pună la dispoziţia Ucrainei.

Această convorbire, interceptată de serviciile secrete americane, a fost urmată de un denunţ intern al unui membru al acestor servicii, presa relatând în urma acestui denunţ că Trump i-ar fi făcut o ”promisiune” neobişnuită lui Zelenski şi l-a încurajat în privinţa unei investigaţii asupra lui Hunter Biden.

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru o companie ucraineană din sectorul gazelor, în perioada când tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte al SUA în mandatul preşedintelui democrat Barack Obama. Respectiva companie ucraineană a fost ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump sugerează că motivul real al acestei cereri ar fi fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden.

În urma acestui scandal, democraţii, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au anunţat marţi lansarea unei anchete oficiale în vederea punerii sub acuzare a preşedintelui, care poate duce la destituirea acestuia (impeachment).A

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Scandalul datorat convorbirii dintre Trump si Zelenski este mult mai grav si arata ca Trump este omul lui Putin!
  Donald Trump și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au avut o conversație telefonică la 25 iulie anul acesta.
  Stenograma convorbirii arată că președintele american a făcut presiuni asupra omologului său ucrainean pentru a demara o anchetă în privința fostului vicepreședinte Biden și a fiului lui, care era în consiliul de administrație al unei companii, Burisma, deținute de un oligarh ucrainean. (Numirea lui Hunter Biden în această companie s-a făcut în mai 2014, după ce fostul președinte Viktor Ianukovici fusese alungat de la putere prin protestele din Piața Maidan și după ce Rusia începuse procesul de anexare a Crimeei.)
  Trump amânase până la mijlocul lunii septembrie acordarea unui ajutor militar american pentru Ucraina ce fusese aprobat de Congres. Unii consideră că și această decizie a Casei Albe, de suspendare a ajutorului militar pentru Ucraina, este o formă de a-l constrânge pe președintele Zelenski să acționeze în sensul dorit de Donald Trump.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/despre-ce-este-vorba-in-scandalul-convorbirii-lui-trump-cu-presedintele-ucrainei-1192241

 2. Casa Albă a încercat să blocheze publicarea conversaţiei dintre Trump şi preşedintele Ucrainei
  “Casa Albă au intervenit pentru a bloca toate înregistrările convorbirii telefonice, mai ales practica elaborării stenogramei. Aceste acţiuni mi-au evidenţiat faptul că oficialii de la Casa Albă au înţeles gravitatea situaţiei”
  Trump a insistat: „Vor trebui verificate anumite lucruri. Îi voi spune domnului Giuliani să vă sune, îi voi cere şi procurorului general Barr să vă sune şi vom verifica totul. Sunt sigur că veţi rezolva. Am auzit că procurorul a fost tratat foarte rău şi că a fost un procuror foarte corect, deci succes în toate. Economia dumneavoastră se va îmbunătăţi din ce în ce mai mult, pot anticipa. Aveţi multe resurse. Este o ţară măreaţă. Am mulţi prieteni ucraineni, sunt oameni incredibili”.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/casa-alba-a-incercat-sa-blocheze-publicarea-conversatiei-dintre-trump-si-presedintele-ucrainei-1192551

  “Activitățile dezonorante ale lui Donald Trump trădează jurământul prezidențial, siguranța națională, integritatea procesului electoral. Anunț, prin urmare, declanșarea procedurii oficiale de destituire”, a declarat președinta Camerei, Nancy Pelosi.
  https://www.rfi.ro/politica-114531-ancheta-destituire-presedinte-sua-activitati-dezonorante-trump

 3. Boeing este in pragul falimentului, iar Trump incearca sa-l salveze atacand Airbus.
  SUA va impune tarife vamale cu o valoare comercială anuală de aproximativ 7,5 miliarde dolari pentru grupul aeronautic Airbus.
  https://www.stiripesurse.ro/reuters-statele-unite-ar-putea-impune-tarife-suplimentare-pentru-bunuri-europene-de-7-5-miliarde-de-dolari_1387081.html
  În primul semestru din 2019 Airbus a depășit Boeing în domeniul livrărilor de aeronave. Este de așteptat ca supremația Airbus să continue cel puțin până la finalul acestui an dat fiind faptul că Boeing încă nu a putut rezolva problemele avioanelor 737 MAX.
  https://lifenews.ro/2019/07/10/airbus-a-preluat-de-la-boeing-titlul-de-cel-mai-mare-constructor-mondial-de-avioane/
  Confruntat deja cu criza avioanelor 737 MAX, gigantul Boeing a intampinat o serie de probleme tehnice in cursul testelor viitorului lung-curier 777X cu inspectori ai Agentiei Federale a Aviatiei Americane (FAA). Ulterior, testele au fost suspendate.
  https://www.wall-street.ro/articol/Companii/244394/noi-probleme-pentru-boeing-ce-s-a-intamplat-in-timpul-testelor-efectuate-pentru-modelul-lung-curier-777x.html

 4. Republicanul Romney consideră „îngrijorătoare“ convorbirea dintre Trump şi Zelenski, un „şantaj mafiot“ denunţă democratul Schiff
  Republican Senator Mitt Romney: The newly released Trump-Zelensky call memo is “troubling in the extreme. it’s deeply troubling.”
  “This is how a Mafia boss talks”: House Intelligence Committee Chairman Rep. Adam Schiff reacts to the summary of Trump’s phone call with Ukraine’s president
  https://adevarul.ro/international/statele-unite/republicanul-romney-considera-ingrijoratoare-convorbirea-trump-zelenski-santaj-mafiot-denunta-democratul-schiff-1_5d8ba693892c0bb0c6f2f938/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button