X

Directorul Muzeului Brâncuși din Târgu Jiu forțat să demisioneze pentru că a evocat nașterea Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu

Imagini pentru valentin chepeneag

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Directorul Muzeului „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Valentin Chepeneag, a fost criticat de cotidianul Libertatea pentru că a postat pe facebook niște citate ale lui Mircea Eliade sau Iuliu Maniu despre Corneliu Zelea Codreanu, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea fondatorului Mișcării Legionare.  Valentin Chepeneag este profesor de istorie.

Pe 13 septembrie s-au împlinit 120 de ani de la nașterea fondatorului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, iar Valentin Chepeneag este acuzat că a marcat acest eveniment prin postarea unor citate despre fostul lider legionar aparținând marelui filozof Mircea Eliade sau lui Iuliu Maniu.
Aceste citate, plus hashtagurile #13septembrie1899, #UnOmCâtToatăIstoriaLumii și #CorneliuZeleaCodreanu au fost suficiente pentru a stârni mânia ziarului condus de Cătălin Tolontan împotriva profesorului de istorie din Târgu Jiu. Căutând prin profilul lui Valentin Chepeneag, „anchetatorii” de la Libertatea au descoperit că acesta publicase două fotografii în care era înfățișat Mareșalul Ion Antonescu, fără a fi însoțite de vreun comentariu din partea sa.
„Ministerul Culturii și Identității Naționale se delimitează de afirmațiile făcute recent, în spațiul public online, de managerul interimar al Muzeului Național Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag. Considerăm că declarațiile domnului Chepeneag sunt profund greșite și iresponsabile, acestea neexprimând poziția Ministerului Culturii și Identității Naționale”, a anunțat instituția, marți, pe contul de Facebook.
Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, „i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numărul de înregistrare 6388/CM/16.09.2019”…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. Ce prostie…!… Unde e libertatea cuvântului? Pentru ce au murit pruncii la 1989?
  Azi mâine ne vor cere demisia dacă vom vorbi despre Eminescu.

 2. Ar fi bine că domnul ministru și guvernul să elimine din titulatura ministerului cuvântul,,identității,, pentru că este clar că actuala educație nu mai are nimic în comun cu identitatea națională.

 3. Capitanul Corneliu Zelea Codreanu a fost asa cum bine se cunoaste astazi, asasinat la ordinul regelui Carol al doilea, care a instituit terorismul ca forma de represiune in Romania

  Plănuirea asasinării legionarilor reprezintă un act de terorism de stat, inițiatori fiind regele, Armand Călinescu și Gavrilă Marinescu. Regele-playboy „a introdus terorismul ca politică de stat”, considera atât de tranșant reputatul istoric Ioan Scurtu, dar și Alex Mihai Stoenescu sau Cristian Troncotă. Într-un interviu acordat jurnalistului Victor Roncea, istoricul Cristian Troncotă menționează că asasinarea lui CZ Codreanu s-a făcut „sub influența masoneriei asupra Casei Regale”.

  Vezi linkul:
  https://www.activenews.ro/cultura-istorie/30-noiembrie-80-de-ani-de-la-asasinarea-lui-Corneliu-Zelea-Codreanu-din-ordinele-Regelui-Carol-al-II-lea-138745

  Regele Carol al doilea a fost inhumat la Curtea de Arges cu onoruri militare, ramasitele sale pamantesti fiind aduse tocmai din Portugalia, la initiativa fostului ministru al culturii Razvan Theodorescu, iar despre el se poate vorbi fara probleme, desi este principalul gropar al Romaniei Mari.

  Locul mormantului Capitanului Corneliu Zelea Codreanu este pana in momentul de fata necunoscut, iar despre personalitatea acestuia este interzis sa vorbesti in public.

  Concluzia o trage fiecare!

 4. Ne amintim iarasi de 1984- Ministerul Iubirii care inculca ura …Ministerul Identitatii Nationale impotriva natiunii proprii.
  MINCIUA GROSOLANA si NERUSINATA.

 5. „Ministerul Culturii și Identității Naționale se delimitează de …………..

  Vai de tine suflete sa vezi cand la Judecata de Apoi se vor delimita de tine Mantuitorul Mesia Iisus Hristos, Sfintii Ingeri si Sfintii Lui Dumnezeu. Vai de identitatea pe care o reprezinti. Nu stiu pe a cui identitate o reprezinti dar oricum pe a noastra a dacilor (românilor) nu o reprezinti.

 6. Din păcate, jidanii au reinstaurat marxismul în România. Marile noastre valori naționale și creștin-ortodoxe ne sunt interzise. ISTORIA ADEVĂRATĂ A ROMANIEI ne este tăvălită , interzisă și falsificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button