X

Președintele Iranului consideră justificate atacurile cu drone venite din Yemen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele iranian Hassan Rohani a justificat luni, la Ankara, atacurile împotriva Arabiei Saudite revendicate de rebelii din Yemen, afirmând că aceştia „nu fac decât să se apere” de bombardamentele saudite, informează AFP. 

„Yemenul este ţinta unor bombardamente zilnice (…). Poporul Yemenului a fost obligat să răspundă. Nu fac decât să se apere”, a declarat Rohani la încheierea summitului dedicat situaţiei din Siria, la care a participat alături de omologul său rus, Vladimir Putin şi cel turc, Recep Tayyip Erdogan.

Coaliţia din Yemen condusă de Arabia Saudită a afirmat luni că armele utilizate în atacul cu drone, care a redus în mod brutal aprovizionarea mondială cu petrol şi a trezit temerea unei escaladări militare între Washington şi Teheran, au fost fabricate în Iran.

Atacul a fost revendicat de gruparea rebelă houthi din Yemen, ţară aflată în război şi în care Riadul a intervenit începând cu 2015 în fruntea unei coaliţii militare care susţine guvernul în combaterea revoltei sprijinite de Iran.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a apreciat că nu există nicio dovadă că acest „atac fără precedent asupra aprovizionării energetice mondiale” a fost lansat din Yemen, Washingtonul acuzând Iranul că se află la originea acestuia.

Turcia, Rusia și Iran trebuie să ia măsuri pentru pacea în Siria (Erdogan)

Turcia, Rusia și Iran trebuie să își asume mai multă responsabilitate pentru restabilirea păcii în Siria, a declarat luni președintele turc Recep Tayyip Erdogan, înaintea unei întâlniri cu omologii săi din Rusia și Iran, relatează Reuters.

Întâlnirea celor trei lideri a avut loc în urma mai multor atacuri efectuate de forțele guvernamentale siriene, care riscă să amplifice tensiunile din regiune și să creeze un nou val de migranți sirieni în Turcia.

În luna aprilie, forțele guvernamentale siriene, sprijinite de Rusia, au început o ofensivă militară în regiune pentru a captura teritorii din provincia Idlib.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button