X

SUA sau Rusia, aceeași manipulare: Slujbă de pomenire la Moscova pentru victimele terorismului din 11 septembrie 2001

ocapodvorie.orgocapodvorie.org

Miercuri, 11 septembrie, la Moscova a avut loc un serviciu memorial special pentru victimele terorismului, în special cele din atacurile de la 11 septembrie asupra Statelor Unite.

Aniversarea atacurilor a coincis cu sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul din acest an.

Acest eveniment unic și solemn a avut loc la frumoasa Biserică Sfânta Mare Mucenică Ecaterina, care este biserica de reprezentare a Bisericii Ortodoxe din America (OCA).

Slujba a fost condusă de Înaltpreasfințitul protopop Daniel Andrejuk , rectorul bisericii și reprezentantul OCA la Patriarhia Moscovei. La acest serviciu au participat ambasadorul american în Federația Rusă, dl. Jon Huntsman Jr., domnul Stéphane Jobin, în calitate de responsabil de afaceri al Ambasadei Canada în Rusia, și doamna Nomasonto Sibanda-Suchi, ambasadorul sud-african.

ocapodvorie.orgocapodvorie.org

Reprezentanți ai Patriarhiei Moscovei și ai Patriarhiei Alexandriei au fost, de asemenea, prezenți și au servit împreună cu părintele. Daniel.

După slujire, Fr. Daniel a ținut o predică, pomenind pe cei care au pierit în atacurile teroriste din 11 septembrie, care a inclus mai mulți creștini ortodocși, precum și toate victimele terorismului din întreaga lume.

Ambasadorul american Jon Huntsman și-a exprimat recunoștința pentru frumosul requiem oferit la Biserica Sf. Ecaterina și a menționat că imediat după atacurile din 11 septembrie, „oameni [din] întreaga lume, inclusiv Rusia, și-au deschis inimile, [ și] și-au exprimat dragostea și compasiunea pentru oamenii din America. ”

Fotografii ale slujbei și evenimentelor pot fi găsite pe siteul bisericii de reprezentare, care a remarcat, de asemenea, că trimisii americani și canadieni au apelat la Patriarhul Kirill pentru sprijin în restaurarea bisericii Sfânta Ecaterina.

ocapodvorie.orgocapodvorie.org

Biserica Sf . Ecaterina este situată la sud de Moscova, și este întotdeauna foarte plină de har și bucuroasă să primească vizitatori din America, vorbitori de limbă engleză, și toți creștinii ortodocși.

Sub conducerea înțeleaptă a apreciatului protopop Daniel, comunitatea parohială dezvoltă o venerație foarte puternică a Sfântului Ioan de Shanghai și San Francisco și spiritul său misionar poate fi resimțit în orientarea multilingvă a acestei parohii foarte unice în inima Moscovei.

Deși serviciile rusești știu mai multe Dezvăluire bombă despre atentatele din 11 septembrie 2001: Putin știa că vor urma atacuri teroriste în SUA. Bush l-a ignorat pentru a-și masca complicitatea?

Citiți și:

Categorii
Anti-terorism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Nu este bine sa pui semn de egal între Rusia și SUA. În Rusia exista credința adevărata care nu trebuie confundata cu Boru. Vezi cazul Otroc Veaceslav.

  2. regimului actual moscovit (din pacate Putin NU e ce pare a fi)nu i pasa nici de proprii cetateni. s/a vazut in cazurile Beslan si NorthOst, cand interventia militara antitero s/a lasat cu sute de victime (civili si peste 100 de copii ucisi) impuscate sau gazate dupa caz.

  3. ce treaba are manipularea cu nevinovatii care au avut nesansa sa se afle la munca in turnurile gemene in acea zi in acele ore cand s-au intamplat acele atrocitati?

    nu vad legatura poate imi scapa mie…..si nu vad manipularea

    9/11 e 9/11
    victimele nevinovate sunt victime nevinovate care merita pomenite daca ne consideram crestini cu inima si nu piatra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.