X

Proiect de lege: Elevii ar putea învăța mai puține ore, implicit vor căra mai puține kg în ghiozdane

Proiectul legislativ în care este prezentată măsura limitării numărului de ore pe care le pot petrece elevii la școală se află la votul decisiv al senatorilor.

Acest proiect legislativ a mai fost adoptat de Parlament, dar șeful statului a cerut parlamentarilor reexaminarea acestuia.

În anul 2018, proiectul a primit votul decisiv al parlamentarilor, dar acum se află din nou la votul Senatului, cu propunere de adoptare, deoarece președintele țării a cerut reexaminarea documentului.

Joi, 12 septembrie, a fost primit și raportul de admitere din partea Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, legea va fi adoptată și de Senat.

După cum prevede documentul, începând cu anul școlar 2020-2021, numărul de ore petrecute săptămânal la școală de către elevii din învățământul primar va fi limitat la 20 de ore, iar numărul de ore pentru cei ce învață în ciclul gimnazial va fi limitat la 25 de ore pe săptămână. În același timp, liceenii vor petrece la școală cel mult 30 de ore pe săptămână.

Aceste limite se referă, potrivit propunerii legislative, la orele „alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate”.

În prezent, numărul maxim de ore pe care le pot petrece elevii din România este stabilit, în funcție de nivelul de învățământ, de o serie de planuri-cadru de învățământ.

De exemplu, planul-cadru pentru învățământul primar folosit în prezent stabilește că elevii din acest ciclu de învățământ pot petrece la școală cel mult 22 de ore pe săptămână.

Pe lângă reducerea timpului pe care îl vor petrece elevii la școală, propunerea legislativă mai stipulează și că în școli și „în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violență psihologică – bullying”.

Totodată, documentul stabilește că, pentru a putea identifica și interveni în astfel de cazuri, educatorii și profesorii vor trebui să participe la cursuri de perfecționare privind problemele legate de violența psihologică

Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

   1. SCOALA a devenit locul unde diavolul isi formeaza DICIPOLII., prin care a inregimentat sapte miliarde de suflete.
    De ce macar ortodoxul nu e capabil sa priceapa ca SCOALA MONDIALA de ieri de azi si de miine insemna 100% NEMINTUIRE, IADUL GARANTAT si MORTEA VESNICA?
    Oamenii au mers la SCOALA pentru a se DEMONIZA, si nu pentru a se inteleptii prin smerenie. EXCLUS!
    Cite tragedii cu ar mai trebui sa se intimple ca BIPEDUL sa devina si el OM? Daca ar fi dupa mintea lui cazuta, infinitul tragediilor nu l-ar putea inteleptii! Mintea e podul dracilor, adica acolo unde se coace IMAGINATIA diavoleasca, dica tot ceea ce numim STIINTA de 2000 de ani , si nu CREATIA DIVINA care insemna MUNCA GREA CU MINA a pamintului ,UNICAT, care a asigurat taranului ROMAN o adevarata SCOALA a gospodariei prin care OMUL a ramas permanent in legatura cu DUMNEZEU.
    „Cine nu munceste cu mina sa nu manince. „Iar omul a fugit ca dracul de tamiie de munca fizica Grea, , SINGURA capabila sa INTELEPTEASCA, SA SMEREASCA SI SA MINTUIASCA.

    STIINTA de carte a ANIMALIZAT individul, facindu-l RETARD, insensibil, trufasi si criminal SI BOLNAV PSIHIC, SUFLETESTE SI FIZIC.
    Stiinta de carte a facut din individ o creatura lipsita de DISCERNERE intre BINE SI RAU.
    Stiinta de carte a permis individului trufas si retard sa creeze toate acele substante chimice si tehnici de transformari genetice prin care omul si creatia divina sint ucise.
    Stinta de carte a descoperit CONFORTUL FIZIC dar a IMPLEMENTAT, disconfortul SUFLETESC SI UMAN.
    Daca acum O MINORITATE ORTODOXA CU „STIINTA” de carte DIAVOLEASCA100%, treziti din MINCIUNA STIINTELOR diavolesti a celor macar 2000 de ani ar CREA in sfirsit o SCOALA AUTENTICA INVINCIBILA cu UN CURENT PUTERNIC de INTELEPTIRE pe baza ADDEVARULUI LUI IISUS HRISTOS DUMNEZEU nu ar grabi APOCALIPSA.

    In concluzie, STOP SCOLILOR DIAVOLESTI !
    REINVATAREA SUPRAVIETUIRII IN NATURA!
    Parintii INTELEPTI vor trebui sa REINVETE ADEVARUL care se naste doar din MUNCA GREA CU MINA A PAMI TULUI.
    Barbatul are ca porunca din gura lui DUMNEZEU :
    sa-ti cistigi hrana cu sudorea fruntii si a palmelor prin MUNCA PAMINTULUI care va da spini si maracini.
    RESTART doar pentru ORTODOCSI!
    Ceilalti se vor deprava, vorm minca se vor casatorii si vor huzurii pina la VENIREA FIULUI OMULUI CA UN HOT NOAPTEA.
    AICI E INTELEPCIUNEA MINTII!

 1. Conteaza ce faci in orele alea multe putine cate sunt

  daca freci menta poti sa stai si 24 din 24 tot degeaba

  asta ramane de vazut insa daca calitatea va creste scazand nr de ore

  de ce nu se desfiinteaza titularizarea?????
  sa ramana doar cadre competente care au pasiune si dragoste au har ptr asa ceva nu toti ratatii si ratatele care nu-si gasesc de munca pe piata muncii si cauta posturi caldute

  „hotzi” de munca

  cine controleaza sa vada daca isi fac treaba cu adevarat sau „se fac” ca muncesc ?
  dar banul vine la sfarsit de luna pe card in cont…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.