X

[VIDEO] A început REVOLUȚIA în Barcelona: Sute de mii de catalani cer independența și se luptă cu forțele de ordine

https://youtu.be/97_qpVvjVNs

Sute de mii de oameni s-au adunat miercuri în centrul Barcelonei pentru a participa la o manifestație dedicată Zilei naționale a Cataloniei, cerând totdată independența provinciei față de Spania, potrivit Associated Press.

Poliția din Barcelona a anunțat că aproximativ 600.000 de oameni din toate zonele regiunii au participat la această manifestație.

Susținătorii mișcării secesioniste au venit înarmați cu steaguri și au purtat tricouri în culorile catalane.

Diada sau Ziua națională a Cataloniei, se sărbătorește anual la 11 septembrie și marchează căderea Barcelonei în timpul Războiului de Succesiune spaniol, care a avut loc în 1714 și pierderea ulterioară a instituțiilor și legilor catalane.

Începând cu 2012, pe 11 septembrie a devenit data se organizaeză marșuri în favoarea mișcării de secesiune a Calaloniei.

În jur de 500 de persoane s-au îndreptat după manifestație către Parlaemnt, dărâmând câteva garduri de protecție. De asemenea, au aruncat cu pietre și bețe spre forțele de ordine și au dat foc unei pancarte.

Categorii
Externe
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

 1. Unde nu e cap, vai de picioare! Smecherii se unesc si prostii se destrama.
  Nemtii alta grija n-au avut decit UNIREA imediat dupa darimarea zidului
  Berlinului.
  La fel MAREA BRITANIE, ITALIA, FRANTA, SUA.
  Ceilalti, prostimea slugista, devin statulete. ca sa poata sa fie mai bine calarite. Cehoslovacia, Iugoslavia, URSS, si urmeaza ROMANIA cit de rapid.
  Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne fereasca

  Divide et impera!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.