X

[VIDEO] A început REVOLUȚIA în Barcelona: Sute de mii de catalani cer independența și se luptă cu forțele de ordine

https://youtu. be/97_qpVvjVNs

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sute de mii de oameni s-au adunat miercuri în centrul Barcelonei pentru a participa la o manifestație dedicată Zilei naționale a Cataloniei, cerând totdată independența provinciei față de Spania, potrivit Associated Press.

Poliția din Barcelona a anunțat că aproximativ 600.000 de oameni din toate zonele regiunii au participat la această manifestație.

Susținătorii mișcării secesioniste au venit înarmați cu steaguri și au purtat tricouri în culorile catalane.

Diada sau Ziua națională a Cataloniei, se sărbătorește anual la 11 septembrie și marchează căderea Barcelonei în timpul Războiului de Succesiune spaniol, care a avut loc în 1714 și pierderea ulterioară a instituțiilor și legilor catalane.

Începând cu 2012, pe 11 septembrie a devenit data se organizaeză marșuri în favoarea mișcării de secesiune a Calaloniei.

În jur de 500 de persoane s-au îndreptat după manifestație către Parlaemnt, dărâmând câteva garduri de protecție. De asemenea, au aruncat cu pietre și bețe spre forțele de ordine și au dat foc unei pancarte.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Unde nu e cap, vai de picioare! Smecherii se unesc si prostii se destrama.
    Nemtii alta grija n-au avut decit UNIREA imediat dupa darimarea zidului
    Berlinului.
    La fel MAREA BRITANIE, ITALIA, FRANTA, SUA.
    Ceilalti, prostimea slugista, devin statulete. ca sa poata sa fie mai bine calarite. Cehoslovacia, Iugoslavia, URSS, si urmeaza ROMANIA cit de rapid.
    Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne fereasca

    Divide et impera!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button