X

Mitropolitul Serafim de Pireu: Sunt oare „pseudo-episcop”?

Către site-ul „Katanixi”

În comentariile pe subiectul dvs. „Patriarhul Bartolomeu a devenit mai rău decât antihristul papă! Treimea luciferică”, pretinsul domn P. Dimitroukas, care îl comentează pe Preacuviosul Arhimandrit şi stareț pr. Maxim Karava, face referire şi la smerenia mea şi mă caracterizează drept „pseudo-episcop”.
Deoarece această îndoială afectează slujirea mea în biserică, sunt dator, după îndemnul Sf. Apostol Petru, să răspund oricui îmi va cere socoteală (Petru 3,15).

Nimicnicia mea în timpul celor 13 ani a responsabilității mele episcopale a fondat Biroul de Combatere a Ereziilor şi a credințelor false în cadrul Mitropolia Pireului, a publicat trei cărți despre ereziile papismului, erezia împlinirii Sfintei Dreptăți şi despre teoria evoluției care sunt puse şi pe internet.

A trimis trei epistole: papei de la Roma pentru erezia papismului, consemnată şi de IPS Mitropolit Andrei de Driinoupolis, Preşedintelui Turciei dl. Erdogan pentru pseudo-religia islamului, care s-a publicat pe multe site-uri în țara vecină, Patriarhului copților din Egipt pentru erezia monofizitismului.

Am făcut apel la Consiliul de Stat pentru desființarea Fundației Masonice Libere, pentru moscheea din zona Votanikos şi pentru ora de religie la care am fost şi îndreptățit prin publicarea celor două decizii ale Consiliului. Am făcut deja apel și se așteaptă adoptarea deciziilor pentru ora de religie pe organigrama Ministerului Educației.

Am depus de 18 ori memorandumuri cu apologii pentru procesele intentate de „Observatorul de la Helsinki” şi alții pentru presupus rasism, poziționările mele publice împotriva sionismului şi homosexualității.

Am fost „pedepsit” pentru deconstruirea presupusului Acord Biserică-Stat prin lipsa acordării de importanță sărbătorii Bobotezei din 2019, deoarece Arhiepiscopul şi Preşedintele Republicii s-au dus în Syro şi televiziunea de stat a difuzat de acolo.

În cei 4-5 ani de guvernare SYRIZA, Mitropolia Pireului, cu toate că hrănea zilnic 7.500 de oameni în 30 de cantine nu a primit nicio finanțare din partea regiunii Attica sau a statului, în timp ce alte Mitropolii au primit milioane!!!

În aceşti 13 ani am organizat şi am participat la peste 15 întruniri anti-eretice şi sociale.

În sfârşit, cred că se întâmplă să fiu singurul ierarh al Bisericii Ortodoxe căruia statul din Israel în 2017 i-a interzis oficial, pentru declarațiile mele ocazionale despre sionism şi iudaism modern, participarea mea la ceremonia Sfintei Lumini cu delegația greacă oficială.

M-am poziționat oficial cu privire la „sinodul din Creta” cu multe dintre textele mele şi fiind vizibil revoltat față de delegația Bisericii Greciei la acesta, pentru că nu s-au condamnat ereziile din locul şi timpul acela, şi pentru subiectul problemei ucrainene din 2018, unde precizez clar că Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice nu avea nicio competență sau jurisdicție pentru a prelua reabilitarea caterisiților, anatematizaților şi nehirotoniților Ucrainei.

În urma a toate acestea ce am fost îndatorat de către alesul comentator al paginii voastre să amintesc, mă întreb: Sunt oare „pseudo-episcop”?

Cu cinste,
Serafim al Pireului

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

21 comentarii

 1. Grecia a fost pregatita meticulos pentru islamizare de catre UE, Tsipras si Bartolomeu.
  Erdogan vrea arme nucleare. S-a deschis prima moschee din Atena.
  Erdogan: „Unele țări au rachete cu focoase nucleare, nu una sau două. Dar (ne spun că) noi nu le putem avea. Nu pot accepta acest lucru. Nu există nicio națiune dezvoltată din lume care să nu le aibă”
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/recep-erdogan-sugereaza-ca-ar-vrea-sa-inzestreze-turcia-cu-arma-nucleara-1183096
  Muslims in Athens finally get a mosque
  http://www.ekathimerini.com/241361/article/ekathimerini/community/after-waiting-for-decades-muslims-in-athens-finally-get-a-mosque
  Who is Responsible for Letting Turkey Influence Greek Muslim Minority in Thrace?

   1. Cu toate acestea O SCALDĂ!!!

    Faceți va rog un inventar al co-slujitorilor Mitropolitului Serafim de Pireu cu ecumeniștii.

    După sinodul talharesc.

    Atât în Grecia cat și în zona Rusiei.

    Adică cei care l-au fotografiat în aceste co-slujiri au fost înșelați de aparatele foto?

    Haideți să punem cinstit pe masă acest subiect.

     1. Adică Mitropolitul Serafim de Pireu ar trebui considerat ca fiind corect iar cel care activează în parohia lui, Matei Vulcănescu, este un alunecos și un șovăielnic. Pai ceva nu este în regulă în această discuție.

      De ce nu se delimitează Mitropolitul Serafim de Pireu de preotul Matei Vulcănescu?

 2. Faceți va rog un inventar al co-slujirilor Mitropolitului Serafim de Pireu cu ecumeniștii.
  După sinodul talharesc.
  Atât în Grecia cat și în zona Rusiei.
  Adică cei care l-au fotografiat în aceste co-slujiri au fost înșelați de aparatele foto?
  Haideți să punem cinstit pe masă acest subiect.

   1. Sunt deschis să primesc argumente spre îndreptarea mea.

    Dacă eu sunt schismatic să mi se ofere argumente.

    Pentru Mitropolitul Serafim de pireu s-au găsit argumentele în timpul dezbaterii de pe internet din 2016 până astăzi.

    Cred că trebuie ținut cont și de aceste argumente. Pe care nu le-am inventat eu.

    Tot ce trebuie să faceți este să faceți o revista a presei pe acest subiect.

    Sunt subiecte La vedere. Nu sunt discuții de culise.

    1. La urmă urmei aceasta este esența discuției anti ecumeniste. Ne dorim pace fără adevăr sau ne dorim adevăr cu riscul tulburărilor?

     Care sunt învățăturile din sfânta tradiție care ne spun că în vremurile de a fi pace în adevăr?

     Eu nu am auzit despre așa ceva.

    2. Adică vrei să-ți facem ție revista presei? Nu ți-e de-ajuns înșiruirea de fapte anti-ecumeniste făcută de IPS Serafim?

     1. Ați lansat un subiect.
      Asumați-vă consecințele și dezvoltarea.

      In asta se include și prezentarea de argumente, nu sa imi faceți mie revista presei.

      Asta dacă va interesează adevarul.

      Altfel, ardem gazul degeaba pe aici.

      Cred ca am fost decent.

     2. Argumentele sunt expuse de mitr. Serafim… Daca pentru tine nu sunt de ajuns inseamna ca vrei doar sa cauti nod in papura.
      Fa-ti revista presei singur si ai sa descoperi ca nu fost deloc „coslujirile” acelea.

   2. Așa…

    Ce urmează sa imi mai spuneti?

    Cât zahăr sa imi pun la cafeaua de dimineața?

    In baza căror criterii m-ați catalogat asa?

    Sunteți vreo instanța?

    Vreun sinod?

 3. Corectura:

  “Care sunt învățăturile din sfânta tradiție care ne spun că în vremurile va fi pace în adevăr?”

 4. Usor pe langa subiectul principal, daca are cineva idee cum se poate face rost de cartea in care Preasfintitul Serafim combate maimutaria de teorie a evolutiei i-as fi recunoscator! Cartea inteleg ca are in engleza titlul ”Universe: creation or evolution”, insa mai departe nu stiu nimic.
  Va multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.