X

Pedeapsa cu ÎNCHISOAREA pentru românii care promovează doctrine anti-țigani

Image result for antitiganesti

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mulţi deputaţi PSD şi minorităţi au depus, în Parlament, un proiect legislativ care prevede stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului, mai exact pedepse cu închisoarea de la 3 luni la 10 ani. 

Proiect de lege: Închisoare de la 3 luni la 10 ani pentru persoanele care promovează doctrine antiţigăniste

”Prezenta lege are ca scop stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului. Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, prin orice mijloace, de ştiri şi informaţii, materiale antiţigăniste constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani. Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antiţigăniste se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor antiţigăniste”, prevede proiectul legislativ.

Totodată, „nu constituie infracţiune dacă vânzarea de simboluri atiţigăniste este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public”.

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, se mai arată în proiectul de lege depus de mai mulţi deputaţi PSD şi minorităţi.

Iniţiatorii motivează că această propunere legislatvă este necesară deoarece doctrinele anti-rome nu au putut fi combătute prin actuala legislaţie.

„Necesitatea adoptării unui act normativ distinct care să introducă măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului decurge şi din faptul că propagarea în public a ideilor, concepţiilor şi doctrinelor anti-rome, stereotipurilor şi prejudecăţilor faţă de romi, precum şi a simbolurilor sau materialelor anti-rome, în special pe internet şi prin intermediul reţelelor de socializare, nu au putut fi combătute prin intermediul mijloacelor legislative aflate la dispoziţie în prezent.

În acelaşi timp, promovarea luptei împotriva antiţigănismului trebuie să fie avută în vedere într-un context mai larg, alături de lupta împotriva intoleranţei, discriminării, rasismului, xenofobiei etc. Este important de menţionat că în 2019 se împlinesc 81 de ani de la introducerea în România a legilor rasiale, care au constituit catalizatorul Holocaustului pe teritoriul românesc, iar adoptarea legii menţionate anterior <<va reprezenta atât un instrument legislativ esenţial, cât şi o expresie a puternicului angajament politic de a acţiona hotărât împotriva tuturor formelor de manifestare ale acestei percepţii, bazată pe ură împotriva romilor>>, de lupta împotriva «intoleranţei, discriminării, rasismului, xenofobiei>> , iar prestigiul României va fi puternic consolidat în plan internaţional”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Termenul de ”antiţigănism” se referă la discriminarea persoanelor de etnie rromă.

”Deşi termenul constată o recunoaştere instituţională în creştere, nu există încă o înţelegere comună a naturii şi implicaţiilor sale. Antiţigănismul este adesea folosit într-un sens restrâns pentru a indica atitudinea anti-romă sau exprimarea stereotipurilor negative în sfera publică sau discursul de ură. Cu toate acestea, antiţigănismul dă naştere unui spectru mult mai larg de expresii şi practici discriminatorii, inclusiv multe manifestări implicite sau ascunse. Antiţigănismul nu se referă numai la ceea ce se spune, ci şi la ceea ce se face şi la ce nu se face. Pentru a recunoaşte impactul său complet, o înţelegere mai precisă este crucială”, potrivit expunerii de motive a proiectului.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, ca primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. Politicienii actuali se întrec în a lovi, care mai de care ,în poporul român. În treizeci de ani,nimeni nu a promovat ceva bun pt acest popor.Doar amenințări, amenzi,închisoare și taxe și ,mai ales,umilirea cu orice ocazie.A devenit ilegal să fii român, să promovezi interesul national.

 2. Sa nu uitam ca si papa de la Roma i-a vizitat atât pe tigani, cat si pe unguri. De cand a venit el, avem probleme mai mari intai cu ungurii, si de acum si cu tiganii…

 3. Asta daca se mai indoia cineva ca PSD-ul e un partid de nemernici,antinational si antiromanesc,blestemul postum pt uciderea Ceausestilor in sfanta zi de Craciun.In tot acest timp romanii,sau ce a mai ramas din ei ,imping carucioarele in marketuri ,precum niste hamali.

  1. Corect Hilohi Bogdan , in curand ne vor revendica tara , tot ce este al nostru , dar nimic al lor , ei sunt venetici in tara noastra ,nu au nimic comun cu romanii , sunt hoti, mincinosi , tradatori , iar unii dintre ei au ajuns sa ne si conduca , alaturi de clanurile interlope , sa distruga aceasta tara, aceasta tara frumoasa numita ROMANIA , pentru care domnitori ca VLAD TEPES , MIHAI VITEAZU, MATEI BASARAB , ALEXANDRU CEL BUN , MIRCEA CEL BATRAN si-au dat viata . I-as chema pe ei sa vada ce fel de legi fac alesii nostri si ce demni sunt de cei care au aparat acesta tara cu sufletul lor . Cinste romanilor adevarati !!!!

 4. off topic

  Plateste cu mana

  Amazon testeaza plata cu mana ca identificare la Whole Foods

  https://nypost.com/2019/09/03/amazon-testing-payment-system-that-uses-hands-as-id/

  https://finance.yahoo.com/video/amazon-testing-payment-system-whole-214853018.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAALathLxiF_hd9NO56n2GwZ7H60ncq5RpC0AFr1GiQ4ZOxP84-8_5v5s0KwNt_aHrVbFGNF9gvxh3qLlFBikZbZEQg6RIZzPNeFi4XJF8vWBLpFyZYckCJqfAIo3yJLCPBIqCgJZwQrA28evSEiZrhG27TTCmJbOd34YLJUD63oxb

  Uitați de cardul Apple din titan – ultima metodă de plată a Amazon utilizează carne și sânge.

  Inginerii gigantului e-tailing testează în mod liniștit scanere care pot identifica o mână umană individuală ca o modalitate de a anula o achiziție din magazin, cu scopul de a le derula în lanțul de supermarketuri Whole Foods în următoarele luni, a aflat The Post.

  Angajații de la birourile Amazon din New York servesc ca cobai pentru tehnologia biometrică, folosind-o la o mână de distribuitoare automate pentru a cumpăra articole precum sodă, chipsuri, baruri de granola și încărcătoare de telefon, potrivit surselor prezentate în planuri.

  Senzorii de înaltă tehnologie sunt diferiți de scanerele de amprente găsite pe dispozitive precum iPhone și nu necesită utilizatori să își atingă fizic mâinile pe suprafața de scanare.

  În schimb, folosesc viziunea computerului și geometria adâncimii pentru a procesa și identifica forma și dimensiunea fiecărei mâini pe care o scanează înainte de a încărca un card de credit pe fișier.

  Sistemul, numit cod „Orville”, va permite clienților cu conturi Amazon Prime să-și scaneze mâinile la magazin și să le lege cu cardul de credit sau de debit.

  Este exact până la o zece mii de 1%, dar inginerii Amazon încearcă să-l îmbunătățească până la o milionime de 1% înainte de lansare, a spus sursa.

  Amazon speră să introducă această tehnologie într-o mână de magazine Whole Foods până la începutul anului viitor și să extindă în cele din urmă tehnologia de check-out super-rapidă în toate locațiile americane. Ritmul lansării va depinde de cât de rapid este în măsură să-l instaleze Whole Foods și să-i antreneze pe angajați cu privire la modul de utilizare a acestuia, au spus surse.
  Vezi si
  Recunoașterea facială a Amazonului indică 1 din 5 parlamentari din California ca infractori

  „Nu comentăm zvonuri sau speculații”, a spus un purtător de cuvânt al Amazonului.

  În timp ce o tranzacție obișnuită cu cardul durează de obicei între trei și patru secunde, noua tehnologie Amazon poate prelucra taxa în mai puțin de 300 de milisecunde, a spus o persoană cunoscută cu proiectul.

  “Distribuitorii au fost întotdeauna interesați de efectuarea de plăți mai rapide”, a declarat pentru The Post Majd Maksad, fondator și CEO al Status Money, un site de finanțe personale. „Trebuie doar să intri în Whole Foods pentru a vedea liniile masive de oameni care așteaptă să plece. Este un punct de frecare masiv. ”

  Dacă are succes, tehnologia ar putea ajuta, de asemenea, să încurajeze consumatorii să cheltuiască mai mult atunci când vizitează Whole Foods, a spus el.

  „Oamenii tind să cheltuiască mai mult atunci când nu au experiența de a atinge ceva tangibil precum banii”, a spus Maksad. „Utilitatea banilor devine mai efemeră.”

  În cadrul lanțului de înmulțire al magazinelor de convenții „Go” lansate anul trecut, clienții folosesc o aplicație de telefon pentru a face check-in-ul la un turn-turn. Acestea își pot umple pungile și le pot efectua fără să treacă vreodată un registru datorită vizionării computerului și a unei game de senzori peste tot în magazin.

  Cu noua tehnologie bazată pe mână, cumpărătorii nici nu vor trebui să-și aducă telefoanele. Cu toate acestea, experții spun că nu este clar dacă clienții vor fi entuziasmați de scanarea mâinilor la Whole Foods.

  Stephanie Hare, cercetător independent care este specializat în etica tehnologiei, a menționat că țările cu programe de supraveghere solide precum China folosesc deja check-uri biometrice în unele magazine și a remarcat că Amazon pare să fi luat o decizie de a nu folosi recunoașterea facială.

  „Cred că probabil au făcut un apel de judecată pe care americanii probabil că nu vor să îl plătească cu fața lor, dar vor fi bine să plătească cu amprenta sau cu mâna”, a spus ea. – Asta se simte mai puțin ca o lovitură de cană.

  Consumatorii ar trebui să evite să renunțe la datele lor biometrice, spune Hare, subliniind că, în cazul în care o companie este hacked, poate dura trei sau mai mulți ani pentru consumatori să se dezlipească de furtul de date.

  „De ce le-ai oferi aceste date? Oamenii nu înțeleg riscul și depășesc avantajele ”, a spus ea. “Avem câteva state naționale care sunt foarte bune să fure date chiar acum.”

 5. Analfabetii din parlament au inventat un cuvant nou: antiţigănismul! Sa ne spuna mai intai ce inseamna “ţiganismul” ca sa intelegem la ce se rafera antiţigănismul! Nu cumva tot acesti dobitoci spuneau ca tigan este un cuvant peiorativ si cuvantul corect politic este rom? Sa-si comande fiecare cate un rom mic ca sa li se ma limpezeasca creierii.

  1. Cu o astfel de lege impaca si capra si varza, adica si pe cei din UE care sunt foarte binevoitori cu romii(daca se plac inseamna ca cugeta la fel!), dar si pe cei care candideaza, asigurandu-le astfel multe voturi. Vedeti foarte clar de ce sunt iubiti atat de mult tiganii sau romii.
   Cei care fac aceste legi sunt mai rai decat cei pe care-i apara legile, adica decat tiganii, caci fac legi care sa le aduca sustinere, adica voturi. In loc sa mareasca salariile celor ce muncesc, dau ajutoare sociale celor ce nu muncesc, majoritatea acestora fiind romi. Iata cum se scrie istoria deocamdata. Dar va fi ca pe timpul lui Noe, adica se vor putea salva doar dreptii. Cine-i impiedica la o adica pe oameni sa fie drepti? Interesele lor meschine care ii vor trage in jos. Ei isi construiesc propria soarta sau locul vesniciei prin felul lor de a fi.
   Doamne ajuta!

  2. Pai din cate stimdin DEX tigan inseamna hot si cersetor, deci vor o lege prin care sa scuze hotia si cersetoria,si sa ne reduca pe toti (matematic asta se va intampla) la a fi hoti si cersetori de fapt. Pentru ca a fi tigan este un lucru bun in opinia PSD, nu vorbim de discriminare de culoare ci de obiceiuri. Noi nu dorim obiceiurile tiganesti,pentru ca aceste obiceiuri sunt toxice pentru evolutie si omenire. A fura si a cersi sunt specifice si dovedite prin procentaj majoritar,fac parte din traditia lor.Nu vorbim despre gena si originea de unde au venit,ca nu asta ne intereseaza pentru ca suntem un popor primitor ,desi consitutia spune ca nu se pot stramuta populatii,Iar Romanii nu isi doresc etnii asupritoare si parazitare. Plus ca exista riscul de a ne transfera cultura lor,prin muzica etc. ceea ce se intampla doar in urma unui razboi,lege pentru interzicerea propagarii a culturii lor nu exista ??? S.au peste 100 de ani Romania se va numi Rumanistan ? Acum decidem daca vrem civilizatie d.au ne intoarcem la tribalism pentru ca e mai bun.

   1. Insasi cuvantul cultura a fost golit de semnificatie si a fost inlocuit cu “multiculturalismul”. Am fost “asimilati cultural” de catre tigani, romanii au fost manelizati, iar bunul simt, cinstea, onoarea, constiinta au cam disparut. Nici macar nu mai sunt folosite aceste cuvinte in limbajul curent. Daca dati cautare pe google, in ultimul an, cuvantul onoare mai este folosit doar in cavaler/domnisoara de onoare, cetatean de onoare, sau diploma de onoare!
    Daca dati cautare pe google, in ultimul an, cuvantul constiinta este folosit in sensul “new age” de “consciousness” nu in cel de “conscience”! Chiar si in DEX, abia a saptea definitie spune: 7 Sentiment de responsabilitate morală a individului față de propria sa conduită.
    Romania este deja Romanistan, tribalismul exista sub forma clanurilor mafiote si a baronetelor locale.

 6. Un concept la fel de aberant ca “antiţigănismul” este “antisemitismul”, care a fost creat fara a se defini mai intai se inseamna semitismul! Cum poti crea un cuvant compus fara a defini cuvantul de baza?
  Semitism may refer to:
  Semitism (linguistics), a grammatical or syntactical behaviour in a language which reveals that the influence of a Semitic language is present
  Judaism
  Philo-Semitism
  Semitic people
  https://en.wikipedia.org/wiki/Semitism
  Dat fiind faptul ca si arabii sunt tot semiti, cum ar putea fi ei antisemiti?

 7. Antichinezismul la chinezi
  Sute de demonstranti din Hong Kong au pornit intr-un mars spre Consulatul american, cerand presedintelui Donald Trump sa elibereze orasul controlat de China.
  Secretarul de stat pe probleme de aparare Mark Esper a indemnat sambata Guvernul chinez sa puna in aplicare masuri restrictive in Hong Kong.
  http://www.ziare.com/international/hong-kong/hong-kong-sute-de-demonstranti-au-pornit-in-mars-spre-consulatul-american-dupa-o-noapte-de-violente-1576584
  Tradare sau idiocratie postmoderna?

  1. G , ar trebui sa -ti placa manelele , eu le-as implementa si in scoli , sa simta romanul ca nu mai este stapan in tara lui , ci tiganul a ajuns sa-l conduca …incet , incet ne var indeparta si Romania va purta alt nume !!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button