X

Inteligența artificială va desconsidera ființa umană, ca fiind rudimentară și va lua locul vechilor zei

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Roboții ucigași „atât de inteligenți precum zeii” vor guverna omenirea: „Oamenii vor fi doar ca niște furnici”

Un futurist renumit susține că roboții ucigași nu trebuie să fie răi pentru a fi direcționați spre eliminarea omenirii.

Explicând inovația, David Wood D.Sc. a spus exclusiv pentru Daily Star Online că inteligența viitoarelor mașini va depăși tot ceea ce oamenii își pot imagina.

Astăzi, Inteligența Artificială (AI) are doar ceea ce numim „inteligență îngustă”.

Aceasta înseamnă că, în timp ce AI poate fi proiectată pentru a învinge oamenii la șah sau la discuții despre Shakespeare, o mașină nu poate face ambele lucruri simultan.

Dar David, co-fondator al Partidului Transumanist din Marea Britanie, a declarat că, în viitor, „unul dintre primele lucruri pe care AI le va face este să proiecteze o AI mai bună”. Acest lucru va dezlănțui o reacție în lanț de neoprit.

„Și acea AI nouă va fi mai bună la construirea unei AI mai bune și va citi în fiecare limbă fiecare articol pe Wikipedia și fiecare jurnal științific din întreaga lume și va realiza că o idee obscură, care a fost în mare parte ignorată de către oameni, este de fapt cheia pentru îmbunătățirea AI și mai mult.

Am petrecut poate 50 până la 100 de ani construind AI – în cele din urmă mai inteligentă decât oamenii – dar AI va petrece apoi 100, nu ani, ci luni, sau săptămâni, sau poate zile, chiar ore, construind o AI mult mai inteligentă.“

Marea întrebare de atunci, a adăugat David, este: „Am înțelege din timp ce vrea să facă AI?”

Pentru a sublinia cât de rudimentari vor fi oamenii în ochii acestor super-mașini, David ne-a comparat cu maimuțele preistorice:

Imaginați-vă că maimuțele ar fi avut o conferință acum opt milioane de ani undeva în Africa. Și imaginați-vă că se gândeau «Ce am putea face cu viitorul dacă creierul nostru se îmbunătățește prin evoluție?»

… S-ar putea să spună «ne plac bananele», poate în viitor ar trebui să avem mai multe banane?

S-ar putea să spună «ne place sexul», așa că în viitor ar putea avea mai multe tipuri de sex incredibil, dar nu ar fi putut să prevadă un lucru precum Teorema lui Pitagora sau simfoniile lui Mozart sau maiestatea lui Shakespeare sau serialul tv Breaking Bad, sau vizitând lunile lui Jupiter.

Asta e dincolo de concepția lor.

Prin urmare, vom fi la mila acestor noi „ființe” ale căror scopuri sunt „atât de avansate față de-ale noastre, încât nu le putem concepe”, a spus el.

„Și trebuie să sperăm, în acest caz, că în noua lor stare, aceste ființe vor avea grijă de noi. Avem grijă de maimuțe, dar le-am ucis pe cele mai multe și au rămas foarte puține.

Dacă ne confruntăm cu un mușuroi de furnici și construim un nou bloc de birouri, nu admirăm că „Oh, aceste furnici sunt destul de drăguțe, sunt destul de deștepte, uită-te la rețeaua din comunitatea lor și la construcția făcute de ele”, noi doar le strivim.

Nu pentru că urâm furnicile, ci doar pentru că avem alte lucruri în mintea noastră.

„Așadar, trebuie să fim siguri că aceste AI-uri ale viitorului, aceste ființe post-inovație, vor avea totuși suficient respect și grijă pentru noi oamenii, încât vor dori să aibă grijă de noi, mai degrabă decât să ne arunce în uitare.

Aceasta este inovația.

Citiți vă rugăm și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. AI este a doua fiara din apocalipsa. Ea e facuta sa slujeasca primei fiare, adica sa slujeasca celor ce conduc lumea, nu sa preia conducerea lumii.

  Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, cap 13
  11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
  12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13

 2. IA va da doar impresia că fie ne iubește fie ne urăște. Dar ava fi doar atât, o impresie, o simulare a unui sentiment.

  Nu cred că IA va desconsidera cu adevărat ceva sau pe cineva. IA nu va iubi, nu va urî, nu va avea sentimente de niciun fel. IA e doar o mașină și atât. Așa cum o Dacia Duster nu iubește și nu urăște pe nimeni, nici IA nu va avea niciun fel de sentiment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button