X

“Judecătorul robot” va apărea în Estonia, unde cele mai simple procese civile sunt tranșate de inteligența artificială

judecator robot

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Estonia ar putea implementa in curand un program de inteligenta artificiala ce ar functiona drept un “judecator robot”, capabil sa ia decizii legale privind cererile cu valoare redusa, scrie Wired. 

Un program asemanator a fost testat in anul 2016, cand a reusit sa prezica majoritatea verdictelor Curtii Europene a Drepturilor Omului, scrie The Independent. Ministerul Justitiei din Estonia vrea sa implementeze un sistem similar, bazat pe inteligenta artificiala, ce va analiza documente legale si alte informatii relevante pentru a lua decizii legale. Un judecator uman va avea oportunitatea de a revizui aceste decizii.

INTELIGENTA ARTIFICIALA E FOLOSITA IN MAI MULTE INDUSTRII DIN ESTONIA 

“Vrem ca guvernul sa fie cat mai eficient,” a declarat Ott Velsberg, ce se ocupa de introducerea inteligentei artificiale in mai multe sectoare din tara. “Unii oameni se tem ca daca vom reduce numarul functionarilor, calitatea serviciilor va avea de suferit. Dar agentul de inteligenta artificiala ne va ajuta.”

Ministerul Justitiei din Estonia l-a rugat pe Velsberg sa creeze acest “judecator robot”, ce se va ocupa de cererile cu valoare redusa (sub 7.000 de euro). Oficialii spera ca acest sistem sa permita judecatorilor umani sa se concentreze pe cazuri mai importante si complexe.

Aproximativ 22% din locuitorii Estoniei (1.3 milioane) lucreaza pentru guvern. Oficialii au depus eforturi impresionante pentru a moderniza serviciile guvernamentale ale tarii, cu proiecte precum “e-rezidenta”, ce permite aproape oricui (inclusiv strainilor) sa acceseze aceste servicii.

Inteligenta artificiala e folosita in mai multe industrii din aceasta tara, precum sectorul agricol (imaginile din satelit sunt folosite pentru a determina daca proiectele subventionate urmeaza regulile guvernamentale). Un algoritm cu inteligenta artificiala scaneaza si CV-urile somerilor pentru a le gasi noi slujbe, scrie Futurism.

“Judecatorul robot” se afla in faza incipienta si testele ar putea incepe la finalul acestui an. Teoretic, cele doua entitati implicate in fiecare caz vor putea incarca documente si alte informatii relevante pe o platforma si inteligenta artificiala va lua o decizie ce va putea fi verificat de un judecator uman, la cererea uneia dintre parti.

Despre acest subiect am publicat mai pe larg înainte presei din România aici: Estonia crede ca Inteligența Artificială ar putea fi un judecător drept în tribunale

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Mi se pare absolut normal. Atat timp cat primii jucatori de sah din lume (primele 5-6 locuri cel putin) sunt roboti chiar nu vad de ce nu s-ar implementa si in justitie.

    In curand (10-20 ani dupa parerea mea) vor fi efecte sociale severe din cauza inlocuirii fortei umane cu robotii. Peste doar vreo 5 ani zeci de milioane de soferi isi vor vedea amenintate locurile de munca dupa cum vedem acum ca dispar peste noapte locurile de munca cu activitate de rutina (ex. casierii din banci, supermarketuri, vanzatorii de bilete etc).

    Sigur ca un razboi sau o criza majora cu efect de reducere drastica a populatiei ar mai putea atenua tensiunile. Daca nu, sigur se vor lua masuri de crestere a nivelului de constiinta civica a cetatenilor care vor participa voluntar la programele de eutanasiere astfel incat sa nu mai produca umbra pamantului degeaba si sa o supere pe mama natura prin poluarea pe care o fac.

    Imparatia Omului, adica comunismul perfect sau noul imperiu tehno-globalist sclavagist, va fi raiul pe pamant (pentru initiati iadul pe pamant) si-si va cinsti timp de 7 ani conducatorul.

    Sa ne fereasca Dumnezeu de acele vremuri!

    ps – sigur ca pentru cei credinciosi este o sansa uriasa (stiut fiind ca toti sfintii si-ar fi dorit sa traiasca aceste vremuri de inselare si prigoana pentru a lua cat mai multe cununi, stiut fiind ca cei care vor rezista pana la sfarsit se vor mantui si vor fi in Imparatia Cerurilor mai mari decat mucenicii primelor veacuri), insa chiar Domnul se indoia daca va mai gasi credinta la a doua Sa venire. Ar fi asadar o mare inaltare a mintii sa credem ca noi vom reusi sa nu cadem iar acest gand sa ne dea smerenie si sa ne ajute sa strigam catre Domnul sa-si reverse mila Sa si peste noi pacatosii.

  2. Inligenta artificiala de.pe Youtube, a clasat incendiul de la Notre Dame din Paris drept fakenews. Va rog verificati stirea.daca ce am.spus e neadevarat.

  3. Estonia e o tara cobai, experiment pt mai marii lumii ..

    Estonia este tara aia, singura din lume, in care se aplica (si) votul electronic. Nici SUA nu a ajuns la asa ceva… . Acum se vrea si la noi. Usr a trimis nu demult o comisie la iei care sa cerceteze cum au implementat ei toata treaba aia, iar acum vor sa o bage si la noi …

    exista posibilitatea de fraudare a votului electronic? Din nascare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button