X

Inteligenta artificiala DeepMind (Google) devine din ce in ce mai agresiva. Oare cum se va manifesta pe robotii Boston Dynamics? Astfel de roboti ar putea fi lacustele din Apocalipsa conduse de Abaddon?

Foto: https://www. sciencealert.com/google-deep-mind-has-learned-to-become-highly-aggressive-in-stressful-situations

Conform articolului Inteligenta artificiala devine tot mai agresiva de pe Ziare com, scenarii ca in seria filmelor “Terminator” par sa fie din ce in ce mai aproape de realitate. Inteligenta artificiala devine tot mai… inteligenta, insa vine la pachet cu tot felul de surprize, nu toate placute. Devine, totodata, si mai independenta si ceea ce pune pe ganduri comunitatea stiintifica, tot mai agresiva.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vizata de avertisment este forma de inteligenta atrificiala DeepMind, de la Google. Anul trecut, DeepMind a inceput sa invete singur, sa imite vocea umana si a castigat in fata campionului mondial la jocul Go.
Teste recente au aratat insa ca a mai dezvoltat o latura care pana acum nu a fost intuita. DeepMind a invatat sa adopte strategii foarte agresive cand “simte” ca va pierde.
Doua astfel de forme de inteligenta, puse sa joace un joc care presupunea sa culeaga mere, au renuntat sa mai coopereze cand trofeele (merele) au devenit mai putine. Cata vreme fructele au fost multe in joc, cele doua forme de inteligenta artificiala s-au comportat “civilizat”. Cand acestea s-au imputinat, au ajuns sa se lupte intre ele, tragand cu lasere, pentru a se elimina reciproc, arata Science Alert.
In jocul Gathering, de mai jos, formele de AI sunt reprezentate cu albastru si rosu, merele virtuale sunt colorate in verde, iar laserele in galben.
De mentionat e faptul ca, atunci cand o forma de AI nimereste cu laserul rivalul, nu sunt acordate puncte drept bonus. In schimb, rivalul este scos din joc pentru o perioada de timp, ceea ce ii permite celuilalt sa “culeaga” mai multe mere.

Forme mai putin inteligente create de Google au ales alta strategie. Nu au folosit armele din dotare. La final, au avut un numar egal de fructe, insa nimeni nu a castigat.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Oare cum s-ar manifesta roboti, precum cei de mai jos, avand o astfel de inteligenta artificiala?

Ar putea o astfel de inteligenta artificiala sa se revolte impotriva omului?

Sau are vreo legatura aceasta inteligenta artificiala cu diavolul? Astfel de roboti sa fie lacustele-scorpioni din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Capitolul 9?

  1. Şi a trâmbiţat al cincilea înger, şi am văzut o stea căzută din cer pe pământ şi i s-a dat cheia fântânii adâncului.
  2. Şi a deschis fântâna adâncului şi fum s-a ridicat din fântână, ca fumul unui cuptor mare, şi soarele şi văzduhul s-au întunecat de fumul fântânii.
  3. Şi din fum au ieşit lăcuste pe pământ şi li s-a dat lor putere precum au putere scorpiile pământului.
  4. Şi li s-a poruncit să nu vatăme iarba pământului şi nici o verdeaţă şi nici un copac, fără numai pe oamenii care nu au pecetea lui Dumnezeu pe frunţile lor.
  5. Şi nu li s-a dat ca să-i omoare, ci ca să fie chinuiţi cinci luni; şi chinul lor este la fel cu chinul scorpiei, când a înţepat pe om.
  6. Şi în zilele acelea vor căuta oamenii moartea şi nu o vor afla şi vor dori să moară; moartea însă va fugi de ei.
  7. Iar înfăţişarea lăcustelor era asemenea unor cai pregătiţi de război. Pe capete aveau cununi ca de aur, şi feţele lor erau ca nişte feţe de oameni.
  8. Şi aveau păr ca părul de femei şi dinţii lor erau ca dinţii leilor.
  9. Şi aveau platoşe ca platoşele de fier, iar vuietul aripilor era la fel cu vuietul unei mulţimi de care şi de cai, care aleargă la luptă.
  10. Şi aveau cozi şi bolduri asemenea scorpiilor; şi puterea lor e în cozile lor, ca să vatăme pe oameni cinci luni.
  11. Şi au ca împărat al lor pe îngerul adâncului, al cărui nume, în evreieşte, este Abaddon, iar în elineşte are numele Apollion.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul,cap 13
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13

    11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
    12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
    13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
    14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
    15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
    16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
    18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

    Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ – SILICIU, FIER, AUR.
    Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască – Robotul Sophia vorbeste intr-un interviu recent – noiembrie 2017 https://www.youtube.com/watch?v=sB-uNzVB2M8

    Inteligenta artificiala este a doua fiara a apocalipsei.
    Ea este pusa in slujba primei fiare si va asculta de prima fiara, adica nu va trece peste cuvantul primei fiarae. Ea va ajuta la instalarea antihristului, cel pe care se chinue prima fiara sa-l instaleze.

    1. 11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur

      Cele doua coarne reprezinta poate cele doua „firi” hardware si software.
      Adica:
      Hardware, siliciu, fier, petrol, argint, aur, etc.
      Software, inteligenta imprumutata de la om.
      dar grăia ca un balaur – adica nu era de la Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button