X

Un raport ONU arată că forțele americane ucid mai mulți civili afgani decât ISIS și talibanii la un loc

civilians

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Războiul din Afganistan atinge noi culmi ale nebuniei, un raport ONU relevând faptul că forțele americane ucid mai mulți civili decât ISIS și Talibanii împreună

În ultimele decenii, guvernul SUA a finanțat, susținut și înarmat în mod deschis anumite rețele teroriste de-a lungul lumii cu scopul de a înainta o agendă de destabilizare și războaie prin intermediari.  Nu este un secret, nicio teorie a conspirației – America înarmează băieți răi. Situația a devenit într-atât de coruptă încât guvernul a admis în luna mai că Pentagonul a solicitat Congresului rambursarea de către teroriști a costurilor de transport și alte cheltuieli. Serios. Dar aceasta este doar vârful iceberg-ului. Un nou raport de la Națiunile Unite arată SUA și aliații săi au ucis în Afganistan mai mulți bărbați, femei și copii nevinovați, decât grupul pe care-l consideră ca fiind băieții răi, Talibanii.

Tragedia de 18 ani în Afganistan ridică întrebări serioase și din nou se pare că civilii sunt principalii loviți – nu presupusul inamic.

Conform unui raport publicat în NY Times:

“În primele șase luni ale anului, conflictul a dus la moartea a peste 1.400 de civili și rănirea a altor 2.400. Forțele afgane și aliații săi au provocat 52% dintre decesele civile în comparație cu 39% atribuite militanților – în principal Talibanii, dar și Statul Islamic. Statisticile nu însumează 100% deoarece în anumite cazuri răspunderea nu a putut fi determinată cu exactitate.

Numărul mai mare de decese cauzate de forțele afgane și americane se datorează utilizării pe scară mai largă a bombardamentelor, ce sunt îndeosebi de fatale pentru civili. Națiunile Unite au declarat că bombardamentele au dus la 383 de decese și 156 de răniți printre civili.

Deși numărul de răniți a scăzut, numărul civililor uciși este cel puțin dublu comparativ cu primele șase luni ale 2018, evidențiind caracterul letal al acestei tactici”, se precizează în raportul Națiunilor Unite referitor la bombardamente.

Cum era de așteptat, armata americană a caracterizat acest raport ONU drept o propagandă anti-americană.

“Noi analizăm și investigăm toate acuzațiile credibile de victime printre non-combatanți în acest mediu complex, în timp ce alții vizează intenționat zone publice, folosesc civili ca scuturi umane și încearcă să ascundă adevărul prin minciuni și propagandă”, a declarat Colonelul Sonny Leggett, purtător de cuvânt al armatei americane.

Linia separatoare dintre presupușii “băieți buni” și “băieți răi” a devenit atât de încețoșată încât băieții buni îi sprijină acum deschis pe cei răi, în timp ce ucid simultan mai mulți oameni nevinovați decât cei răi. Este o poveste desprinsă din The Onion, dar în viața reală.

Deși ideea ca guvernul SUA să finanțeze teroriști sau să ucidă mai mulți civili decât teroriștii poate părea o noțiune halucinantă, a devenit atât de evidentă în ultimii ani încât au fost introduse legi cu scopul de a interzice fluxul banilor către organizațiile teroriste.

Cu toate acestea, luând în vedere istoria perfidă a imperiului american încă de la crearea sa și sprijinul acordat regimurilor teroriste de-a lungul globului, nu este nimic surprinzător în faptul că majoritatea politicienilor refuză să semneze o lege ce îi obligă să ‘Înceteze să înarmeze Teroriști’. Iar în anul 2017 asta este exact ce s-a întâmplat.

Textul proiectului de lege este destul de simplu și nu conține o agendă secretă. El precizează pur și simplu că se interzice uzul fondurilor agențiilor federale pentru a acorda asistență către: (1) Al Qaeda, Jabhat Fateh al-Sham, Statul Islamic din Irak și Levant (ISIL), sau orice individ sau grup ce este afiliat, asociat sau aflat în cooperare cu acestea sau cu membrii unor astfel de grupuri, sau (2) guvernul oricărei țări ce conform Oficiului Directorului de Informații Naționale (ODNI) a acordat asistență în ultimele 12 luni unui astfel de grup sau individ.

Singurul lucru pe care proiectul de lege îl interzicea era acordarea de bani și arme de către guvernul american către cei care doresc să ucidă americani și ucidă bărbați, femei și copii nevinovați de-a lungul globului. Este cât se poate de posibil cel mai simplu și rațional proiect de lege propus de Congres. Având în vedere caracterul său rațional și umanitar, ne-am fi putut aștepta că reprezentanții să se alinieze pentru a-i acorda sprijinul. Cu toate acestea, ne-am fi înșelat din moment ce în cele cinci luni de când a fost propus, doar 13 membri ai Congresului s-au oferit să-l semneze ca co-sponsori.

Nu numai că Statele Unite refuză să înarmeze teroriști, acum devine mai violentă decât înșiși teroriștii pe care susține că îi combate. Oare când se vor trezi cetățenii americani în fața acestei nebunii?

Din nefericire, se pare că americanilor nu le pasă câtuși de puțin de bărbații, femeile și copiii nevinovați măcelăriți cu ajutorul impozitelor achitate de ei pe cealaltă parte a planetei. Se pare că acordă atenție numai atunci când unii dintre aceștia – ce și-au văzut copii spulberați într-o ceață roșiatică de către o dronă americană – acționează într-un act de răzbunare. Dar în loc să realizeze că aceasta este o reacție la politica externă americană, ei au impresia că acești oameni pur și simplu “ne urăsc libertatea”.

Terorismul este necesar pentru stat. Războiul este sănătatea statului.

În lipsa alarmismului constant în privința unui dușman ce ne ‘urăște libertatea’, americanii încep să-și pună întrebări. Ei provoacă status quo-ul și inevitabil își doresc mai multe libertăți. Totuși atunci când li se spune că unii căpcăuni vor să-i ucidă, aceștia devin imediat impasibili și orbiți de frică.

Deși acești căpcăuni țineau odată de mitologie, de la 9/11 ei au fost finanțați și susținuți de SUA până la punctul în care prezintă o amenințare cât se poate de reală. Precum atacurile oribile din Sri Lanka mai devreme în acest an ilustrează, teroriștii se organizează și se răspândesc.

Grupări teroriste au fost expuse în interiorul Marii Britanii, având legături cu guvernul britanic ce le-a permis să călătorească gratuit și să se antreneze cu grupări legate de ISIS, deoarece acestea se aflau în opoziție față de Muammar Gaddafi, pe care Occidentul îl dorea eliminat.

Este un cerc vicios de a crea teroriști, de a ucide inocența, și de a alimenta războiul. Iar dacă nu se întâmplă nimic radical, nu sunt semne că se va opri vreodată.

Schimbarea ridică ce este necesară pentru a a altera această paradigmă este ca oamenii să se trezească la realitate asupra faptului că oricare ar fi marioneta din Casa Albă, status quo-ul rămâne constant.

Trump dovedește că poate minți pentru a ajunge la putere iar susținătorii săi vor ignora acest fapt. Dacă ai îndoieli, reamintește-ți felul în care Trump a criticat Arabia Saudită pentru rolul acesteia în 9/11 și sprijinul acordat grupărilor teroriste la nivel mondial înainte de a fi ales. Acum el sprijină acești teroriști iar electoratului său nu-i pasă.

Nebunia trebuie să înceteze. Umanitatea trebuie să înceteze să fie înșelată de retorica redată de pe telepromptere de către marionete. Dacă americanii nu sunt zguduiți de ideea că armata americană și aliații săi ucid mai mulți oameni nevinovați decât Talibanii și ISIS – combinat – atunci poate că…

Vă rugăm să distribuiți acest articol prietenilor și familiei dumneavoastră pentru a le arăta cum presupușii ‘lideri’ – cu excepția câtorva – se complac să finanțeze inamicul, să distrugă drepturile omului și să treacă cu vederea uciderea inocenței.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button