X

SUA acuză China că a furat tehnologia avioanelor F-35

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

KIEV – John Bolton, consilierul pentru securitate internă al Casei Albe, a acuzat China că a furat tehnologia americană de luptă F-35 pentru propriul său avion de a cincea generație. 

“Avionul de luptă chinez de a cincea generație arată foarte mult ca F-35, pentru că este F-35, doar l-au furat”, a declarat consilierul de securitate națională al Casei Albe, Bolton, în cadrul unei conferințe de presă miercuri la Kiev.

Tensiunile dintre SUA și China

Recent, în timpul vizitei sale în Ucraina, John Bolton a declarat că SUA își informează prietenii și aliații despre pericolul investițiilor chineze.

„Credem că China încearcă să se integreze în economiile altor țări din lume, inclusiv prin proiectul Drumul mătăsii și prin investiții atractive… Informăm prietenii și partenerii despre pericolele pe care le aduce investiția chineză.

SUA și China au acum divergențe semnificative față de comerț. Nu este vorba doar de dezechilibrul exporturilor și importurilor dintre Statele Unite și China. […] Este vorba despre motivele fundamentale pentru care există acest dezechilibru “, a spus consilierul național de securitate al SUA..

Beijingul nu a răspuns încă la acuzații

La începutul lunii august, consilierul pentru securitate internă american a declarat că Rusia va dezvolta noi rachete bazate pe tehnologii americane „furate”, dar fără a furniza dovezi. Ministrul rus de externe a criticat acuzațiile lui Bolton și a sugerat că Washingtonul ar fi copiat numeroase tehnologii din alte țări.

Statele Unite și China s-au adâncit într-o dispută comercială continuă din iunie 2018, dar tensiunile au fost exacerbate săptămâna trecută, când Consiliul de Stat Chinez a declarat că vor fi aplicate tarife cuprinse între 5 și 10 la sută la bunuri americane în valoare de 75 de miliarde de dolari începând cu 1 septembrie și 15 decembrie, a raportat Sputnik.

La scurt timp după aceea, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Washingtonul va crește tarifele existente la mărfurile chinezești în valoare de 250 de miliarde de dolari, la 30% din rata actuală de 25% din 1 octombrie, a adăugat raportul Sputnik. În plus, tarifele vor fi majorate la 15% de la 10%, ajungând la 300 de miliarde de dolari din produsele chinezești, începând cu 1 septembrie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button