X

Argumente contra legalizării prostituției

legalizarea ticăloșiei și a curviei politice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CETĂȚENI!

Am putea oare să acceptăm ca surorile sau fiicele – sau nepoatele – noastre să practice vreodată „meseria” de prostituată?

Dacă întrebarea ne jigneşte, atunci trebuie să recunoaştem că, validând prostituţia ca “meserie”, nu facem decât un act de nedreptate, considerând femeile care practică prostiţutia ca fiinţe de rangul al doilea, ce aparţin unei lumi subumane, vrednice de dispreţ, de exploatat şi de folosit ca marfă sau instrument de satisfacere a plăcerii bărbaţilor. Statul, ca şi oamenii care validează prostituţia ca „meserie”, nu sunt produsul unei civilizaţii a dreptului şi a echitabilităţii, ci doar garanţi ai ipocriziei, ai violenţei, ai încălcarii demnităţii umane şi a celor mai elementare drepturi.

Prostituția, legalizată sau nu, aduce cu sine sclavie, abuz și exploatare sexuală, inegalitate între sexe, abuz sexual asupra copiilor, criminalitate organizată, degradarea femeilor la stadiul de „obiect sexual” și multe alte rele care contravin interesului general al societății și interesului individual al persoanei.

Nu va lăsați înșelați! Întreaga propagandă în favoarea legalizării prostituţiei se sprijină pe argumente false. Motivele invocate ascund, de fapt, importante interese de ordin financiar sau de altă natură (trafic de influenţă, corupţie, etc.) ale unor structuri de tip mafiot.

Citește MOTIVE pentru care prostituția NU trebuie legalizată

Prostituția legalizată funcţionează ca o mască pentru sclavie. De fiecare dată când plătești pentru o prostituată, finanțezi traficul de ființe umane.

O sclavie modernă, cu contract, dar tot sclavie în esenţă, din moment ce răpeşte libertatea unor oameni. Orice societate ce acceptă reglementarea şi izolarea prostituţiei in bordeluri este complice la sclavie şi îşi educă membrii în sensul acceptării unui status inferior pentru femeile care ajung în situaţia de a se vinde/ a fi vîndute. Orice individ care abdică de la simţul său critic, de la raţiunea care ar trebui să-i spună că libertatea nu poate fi apanajul de tip aristocrat al unor exemplare umane, orice astfel de fiinţă negînditoare la aproapele său este complice la ordinea statală care permite perpetuarea sclaviei.

POLITICIENI!

Prostituţia constituie în întreaga lume un factor de imoralitate care conduce la degradarea fiinţei umane, la eşecul civilizaţiei.

Legiferarea instituţiei bordelului constituie una dintre cele mai perfide şi eficace strategii pentru a submina existenţa unui stat, a intereselor sale fundamentale pe care v-aţi angajat în faţa cetăţenilor să le apăraţi. Votarea unei asemenea legi nu poate fi văzută decât ca mărturie a degradării morale sau ca un act de înaltă iresponsabilitate politică, de corupţie sau de trădare a intereselor unei naţiuni.

Argumente contra legalizării prostituției

Mai jos poţi găsi în format .pdf câteva studii şi materiale documentare care argumentează opoziţia noastră faţă de legalizarea prostituţiei.

1. Fața ascunsă a prostituției legalizate (Ro)

Lucrare medicală și sociologică, editată de Grupul de Iniţiativă pentru Apărarea Familiei, ca răspuns la proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei în România.

2. Împotriva legalizării prostituţiei(Ro)

Poziţia oficială a Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România (APFR). Documentul explică de ce legalizarea prostituţiei nu este o alternativă viabilă pentru România.

3. Rezoluție a Parlamentului European de condamnare a prostituției (Ro)

Raportul referitor la exploatarea sexuală și prostituția – impactul acestora asupra egalității de gen, raportor Mary Honeyball (Marea Britanie)

4. Legea suedeză pentru prevenirea și combaterea prostituției (Ro)

În Suedia, pentru neutralizarea flagelului prostituției este sancționată cererea de servicii sexuale. Așa-numitul „model suedez” este recunoscut ca unul de succes.

5. Mituri despre prostituție(Ro)

Optsprezece fapte explicate despre prostituție, care demontează miturile avantajelor legalizării prostituției.

6. Legalizarea prostituției în Germania: un eșec(Ro)

Reportaj Der Spiegel: Germania a legalizat prostituția în urmă cu mai mult de zece ani, sperând că astfel cele care lucrează în industria sexului vor avea condiții de lucru mai bune și mai multă independență. Acest lucru nu s-a întâmplat. Exploatarea femeilor și traficul de persoane s-au agravat.

7. Convenţia ONU pentru suprimarea traficului de persoane şi a exploatării prostituţiei(Ro)

Adoptată la data de 2 decembrie 1949 prin rezolutia 317 (IV), Convenţia, la care România este parte (prin Decretul nr. 482, publicat în „Buletinul Oficial al României“, partea I, nr. 46/10.12.1954), consideră ca prostituţia şi răul care o însoţesc, traficul cu fiinţe umane în vederea prostituării lor sunt incompatibile cu demnitatea şi valoarea persoanei umane şi pun în pericol bunăstarea individului, a familiei şi a comunităţii.

8. Raport privind consecinţele legalizării prostituţiei (En)

Raportul, realizat în anul 2009 de Family Research Council (SUA), organizaţie dedicată promovării rolului vital al familiei în societate.

9. O examinare critică a răspunsurilor la prostituţie în patru ţări (En)

Raport realizat în anul 2004 la comanda Parlamentului local al Scoţiei analizează situaţia din Victoria (Australia), Irlanda, Olanda şi Suedia. Concluzia sa este că legalizarea prostituţiei nu este o soluţie viabilă.

10. Zece motive pentru a nu legaliza prostituţia(En)

Author: Janice G. Raymond – Coalition Against Trafficking in Women International (2003)

11. Legalizarea prostituţiei: un experiment social eşuat(En)

Discurs rostit de Sheila Jeffreys, misiunea suedeză pe lângă Comisia pentru Statutul Femeii, Naţiunile Unite, New York, 2003.

Vasile Bănescu, despre legalizarea prostituției: O maladie nu se vindecă denumind-o „stare de sănătate”

Antidotul la fenomenul crunt al traficului de persoane nu poate fi legalizarea unui alt rău nu mai puțin pur (prostituția), a precizat Vasile Bănescu într-un punct de vedere personal, remis Activenews, ca reacție la propunerea fostului președinte Traian Băsescu privind legalizarea prostituției.
Vasile Bănescu a subliniat că pledarea pentru legalizarea prostituției coincide cu exprimarea unui crez personal contrar Crezului creștin universal și celei mai înalte viziuni antropologice asupra femeii.
Redăm integral punctul de vedere personal al lui Vasile Bănescu față de propunerea privind legalizarea prostituției:
”Antidotul la fenomenul crunt al traficului de persoane (un rău pur, perpetuat în contextul erodării autorității în spațiul public, al subminării ideologice a valorilor morale și al refluxului severității necesar punitive față de criminalitate în numele mincinos al toleranței) nu poate fi legalizarea unui alt rău nu mai puțin pur (prostituția),
A fi legal nu mai coincide de mult în mod subînțeles cu a fi moral. E cel puțin nerealist să crezi că împingerea formală în „legalitate” a unor rele sociale le transformă pe acestea în  contrariul lor.
Pledarea pentru legalizarea prostituției (conținutul termenului nu poate fi nicicând îmblânzit) coincide cu exprimarea unui crez personal contrar Crezului creștin universal și celei mai înalte viziuni antropologice asupra femeii.
Ameliorarea și vindecarea oricărei suferințe/ maladii morale a organismului social nu se poate realiza prin recunoașterea unui nefiresc statut de legalitate a acesteia, ci prin consolidarea sistemului de Educație fondat pe rigoare, efort intelectual și disciplină formatoare, prin adecvarea realistă a acestuia la valorile concrete ale autenticului creștinism dătător de viață comunitară și de ordine morală. În absența acesteia orice societate intră într-o derivă  periculoasă și într-o stare de confuzie spirituală adânc destramătoare.
Răul din registrul personal sau social poate fi convertit în bine doar pe calea nobilă a educației persoanei umane, prin luptă cu sinele egoist ispitit constant de pervertire, nu pe scurtatura dezonorantă a numirii răului „bine”, iluzionându-ne că acesta din urmă se naște și crește în altă parte decât în inima noastră.
Cui folosește aceasta ipotetica legalizare? Ca în niciun caz victimelor si părților slabe din acest fenomen, anume femeile; ci negustorilor de carne vie si clienților acestora”, a spus Vasile Bănescu într-un punct de vedere personal față de propunerea privind legalizarea prostituției.
Vasile Bănescu este purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Fostul președinte Traian Băsescu a pledat joi seara, la B1TV, pentru legalizarea prostituției în România ca metodă de a preveni cazurile de răpiri, viol și trafic de carne vie.

„Oamenii politici nu si-au asumat sa treaca peste BOR. BOR daca va face o analiza alaturi de stat, legat de fenomen, Romania acum este unul din marii furnizori de carne vie in Europa si trebuie sa gasim un antidot. Militez pentru valorile crestine dar nu puteam sa nu tinem cont de devieri”, a declarat Traian Băsescu joi seară la televiziunea B1.

Citiți și: Statistică: În Olanda și Germania 90% dintre femei sunt forțate, chiar dacă prostituția este legală

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. In perioada interbelica, in București existau bordeluri cu prostituate care “prestau” absolut legal, având contract și carte de munca. Clienții fideli ai fetelor erau recompensați cu abonamente, beneficiind de reduceri. Pe Internet puteți găsi fotografii cu astfel de documente. Pentru o perioada de timp, la cârma Guvernului României a fost prim -ministru însuși Patriarhul Miron Cristea! In 1948, guvernul bolșevic proaspăt instaurat în țara noastră a ordonat închiderea tuturor stabilimentelor din tara, pentru primenirea moravurilor. Sunt fapte istorice. Nu e paradoxal? Și acum ce facem? Ne întoarcem iar la ce a fost???

  1. Nu poți fi de acord cu legalizarea unui păcat. La fel cum a fost legalizarea avortului, dublă crimă, trupească și spirituală.

 2. Protestele din Hong Kong se transformă într-o revoluție.
  „Hong Kong trece acum printr-o revoluție. Este o revoluție, este mai mult decât o mișcare contra legii extrădării”
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/protestele-din-hong-kong-se-transforma-intr-o-revolutie-china-foloseste-pentru-prima-data-tunurile-cu-apa-si-ameninta-cu-munitie-reala-1178232
  Asian stocks drop as US-China trade war escalates
  Hong Kong’s Hang Seng index slid 3.2%
  https://www.bbc.com/news/business-49469487
  HSBC, a British financial powerhouse that set up shop in Hong Kong in 1865 and now serves as the city’s biggest bank, said it was “very concerned” about recent social events.
  https://edition.cnn.com/2019/08/22/business/hsbc-standard-chartered-hong-kong-protests/index.html

 3. DIICOT: Descinderi în două judeţe, la un grup care obliga femei să se prostitueze în Germania
  Au fost arestate inculpatele M. E.-A., în vârstă de 28 de ani (cunoscută cu antecedente penale în Germania) şi P. I.-M., în vârstă de 24 de ani (fără antecedente penale), pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane. Inculpaţii au recrutat, utilizând metoda „Loverboy”, trei persoane vătămate minore.
  https://www.stiripesurse.ro/actiune-de-amploare-a-diicot-descinderi-in-doua-judete-la-un-grup-care-obliga-femei-sa-se-prostitueze-in-germania_1377778.html

 4. GirlUp Romania: În spatele crimei de la Caracal este o mentalitate colectivă profund marcată de misoginie
  Draggy girlup
  Din ce spun, pe agenda lor este schimbarea mentalității cu privire la cum sa capusezi un eveniment tragic. E rau pentru că nu e important să avansăm alături de lumea care este de acord cu feminismul, metoo, timesup si in cele din urma cu lumea care vrea marxismul reinstaurat intr-o tara ex-comunista.
  @Gabriela Constantinescu GirlUp
  Lasa Gabriela, pe tine te-a crescut bine psd-ul
  Feministe marxiste din licee, uniti-va!
  Demolati societatea misogina a masculinitatii toxice!
  Gabriela, ai face o cariera pe cimp, la datul cu parerea
  Daca pentru tine nu este evident ca un grup de pustoaice vor sa isi contruiasca imagine si sa devina vizibile pe seama celor doua fete omorite…esti degeaba
  Vlaicu
  Asta mai lipsea, sa se activeze si ONG-urile feministe care sa puna semnul egal intre orice barbat si un psihopat.
  Cine sta in spatele acelui ONG fomat din minore? Ce experienta de viata are o minora de 15 ani ca sa fie feminista si sa urasca barbatii? Cine le manevreaza?
  gigi spaga
  @Gabriela Constantinescu
  mars ma cu feminismul si marxismul de aici si ia-le si pe cele 38-40 de „agresate sexual” de la girlup cu tine!!!
  cind va voi vedea facind ceva in legatura cu psd-ul si coruptia instaurata de psd mai discutam
  https://www.g4media.ro/girlup-romania-in-spatele-crimei-de-la-caracal-este-o-mentalitate-colectiva-profund-marcata-de-misoginie-si-lipsa-de-incredere-in-experientele-femeilor.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button