X

Boris Johnson: Război deschis contra anti-vaccinişti. Noul prim-ministru al Angliei atacă știrile false anti-vaccin de pe rețelele de socializare, care duc la creșterea ratei pojarului

Image result for Boris Johnson anti vax

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ca un atac la știrile false anti vaccin, primul ministru a declarat că firmele de social media trebuie să-și asume partea lor de responsabilitate pentru creșterea răspândirii pojarului în Regatul Unit.

Luni, în cadrul vizitei la un spital din Sud Vest, Boris Johnson va demara planuri pentru a îmbunătăți rata de vaccinare întrucât rata pojarului a înregistrat o creștere.

În primul trimestru al anului 2019 s-au confirmat 231 de cazuri de pojar, la doar trei ani după ce Organizația Mondială de Sănătate a declarat că în Regatul Unit, pojarul a fost eradicat.

În cursul acestui an, Simon Stevens, directorul Serviciului de Sănătate Națională, a spus că știrile false răspândite de cei care se opun vaccinării, pe rețelele de socializare, au dus la o triplare a cazurilor de pojar și a adăugat că promovarea mesajelor eronate pe Instagram și YouTube, a fost unul din factorii care au cauzat scăderea ratei vaccinărilor.

Domnul Johnson, care va stabili o întâlnire la nivel înalt cu companiile de social media, pentru a discuta care va fi rolul acestora în promovarea de informații corecte vizavi de vaccinare a spus:

„ După o perioadă de progres, când am putut declara că în Marea Britanie pojarul a fost eradicat, am văzut anul acesta sute de cazuri de pojar, în Regatul Unit. Un singur caz din această oribilă boală este prea mult și sunt hotărât să ne intensificăm eforturile pentru a combate răspândirea ei. Ne confruntăm cu o provocare globală și sunt câteva motive pentru care oamenii nu se vaccinează și nu-și vaccinează copii așa cum ar avea nevoie, dar avem nevoie de acțiuni decisive în întreg serviciul de sănătate și în întreaga societate, pentru a ne asigura că, comunitățile sunt imunizate eficient.”

Primul ministru a adăugat :

„De la reasigurarea părinților despre siguranța vaccinurilor până la a ne asigura că oamenii iau parte la reuniunile de monitorizare, noi putem și trebuie să facem mai mult pentru a opri răspândirea bolilor infecțioase tratabile, în Marea Britanie a timpurilor noastre.”

Domnul Johnson a cerut ca liderii sănătății să-și reînnoiască eforturile pentru a se asigura ca 95% din populație a primit ambele doze de vaccin anti-pojar, întrucât în prezent doar la 87,2% din copii le-a fost administrată a doua doză din vaccin. Această rata a scăzut de la un maxim de 88.6% în 2014-15, ceea ce se bănuiește că a dus la răspândirea pojarului, conform Downing Street.

Serviciul Național de Sănătate britanic va scrie tuturor medicilor generaliști, cerându-le să urgenteze promovarea programelor de monitorizare a vaccinărilor și va căuta să întărească rolul coordonatorilor locali în încercarea de a îmbunătăți asimilarea vaccinărilor de către populație. Va căuta de asemenea să actualizeze recomandările de pe site-ul Serviciului Național de Sănătate pentru a se adresa și informațiilor înșelătoare cu privire la pericolele vaccinurilor.

Ca parte a strategiei, Departamentul pentru Sănătate își propune să lucreze cu Departamentul pentru Educație, cu scopul de a căuta mai multe modalități prin care studenții să pot fie informați vizavi de sănătatea lor, incluzând folosul vaccinării, ceea ce îi va pregăti să poată să verifice informațiile greșite care sunt răspândite în mediul online, despre anumite vaccinuri.
Secretarul Departamentului de Sănătate, Matt Hancock a adăugat:

„Cu această strategie, întregul sistem de sănatate se va uni pentru a readuce în prim plan vaccinarea, mai ales pentru copii noștri, și de această dată vom eradica pojarul pentru totdeauna.”

Domnul doctor Mary Ramsay, directorul departamentului de imunizare în cadrul Serviciului de Sănătatea Publica a spus că:

„Pierderea statului Marii Britanii de «țară fără pojar» a fost un puternic memento despre cât de important este ca fiecare persoana eligibilă sa se vaccineze. Eradicarea poate fi susținută numai prin menținerea și îmbunătățirea răspândirii vaccinului anti pojar. Pojarul este una dintre cele mai infecțioase boli cunoscute de om astfel încât este suficientă o singură persoană să se întoarcă dintr-o regiune cu rate mai mici ale vaccinării ca să provoace o epidemie. Oricine nu a primit cele două doze ale vaccinului anti pojar este mereu în pericol.”

Citiți și:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Daca stirile anti-vaccin sunt false si trebuie combătute,, atunci și Boris Johnson este un fals lider care trebuie combătut.

  2. Prostu’ satului! Pe de o parte, cica e nationalist, adica, chipurile, tine cu poporul, pe de altă parte, e dispus către condamnarea anti-vaccinistilor, adică a celor care nu doresc să se vaccineze pentru că știința medicală nu este în stare să ofere garanții absolute privind siguranța vaccinarii, el considerând că trebuie să-i oblige pe propriii lui compatrioți să accepte ideile lui, nu să lupte el pentru voința populară și pentru obținerea consensului științific mai înainte de a tăia cu bâta politicului. Un politruc vândut și dobitoc ca toți politrucii, să i se răsplătească lui, mai întâi, înaintea poporului pe care ar trebui să-l slujească, pentru greșelile lui de imbecil învederat ce este…!

  3. ,,Nădăjduim în Dumnezeu că vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!”
    Petru Rareș
    Dar numai ne vacinați.

  4. Big Pharma il are la mana pe Boris si guvernul UK
    The UK government has blatantly chosen to side with big pharma over patients
    The draft resolution of World Health Assembly would have enabled governments to radically improve their position in price negotiations, but the resolution text has been systematically attacked and weakened, spearheaded by the UK and Germany.
    In addition to inserting amendments to gut the resolution, including taking out any mention of high priced medicines, the UK government has also attempted to derail the negotiations completely. The watered-down resolution was formally approved by the World Health Organisation this morning. And in a final act of sabotage and hypocrisy, the UK government publicly declared that they are ‘disassociating’ themselves from the resolution – which they had actively weakened! It is irresponsible that the UK is clearly choosing to side with the interests of the pharmaceutical industry over the interests of patients.
    https://www.globaljustice.org.uk/blog/2019/may/28/uk-government-has-blatantly-chosen-side-big-pharma-over-patients

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button