X

EUROPOL solicitat să intervină în cazul Caracal. Se vor acoperi eventualele legături cu oficiali UE?

Image result for europol

Europarlamentarul PSD Cristian Terheș va sesiza instituțiile europene cu privire la scandalul din Caracal. Tot el acuză birocrația de la Bruxelles că a îngropat toate aceste nereguli.

Europarlamentarul Cristian Terheș a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că susține apelul lui Alexandru Cumpănașu și cere ca „forurile europene să analizeze atât modul în care au acționat autoritățile române – inclusiv STS- în cazul Caracal, cât și situația traficului de persoane din România către vestul UE.”

Terheș critică și ignorarea de către autoritățile din vestul Europei a traficării minorilor din România. Mai mult decât atât, el anunță trei măsuri pe care le va solicita în nume propriu:

„Voi solicita,  din poziția de europarlamentar, clarificări Comisiei Europene cu privire la modul în care a verificat implementarea sistemului 112 din România” .

Potrivit lui Terheș, „ Comisia Europeana va trebui să pună la dispoziția publicului ÎNTREAGA documentație în baza căreia a decis în 2009 că România a îndeplinit standardele europene în privința localizării apelurilor la 112. ”

Terheș amintește în acest sens de un anunț apărut din 2009 prin care „Comisia Europeana a decis închiderea procedurii de infringement împotriva României în cazul numărului de urgență 112, după ce Bucureștiul a confirmat că serviciile de urgență au în prezent acces la informația de localizare, care le permite să repereze rapid victimele accidentelor, pentru TOATE APELURILE”.

Prin a doua solicitare pe care o anunță, europarlamentarul PSD dorește să obțină „clarificări EUROPOL cu privire atât la situația traficului de ființe umane din România către vestul UE, cât și la modul cum EUROPOL colaborează cu autoritățile românești în vederea extirpării acestor rețele de traficanți.”

În final, Terheș arată cu degetul spre Europa: „Traficul de ființe umane este, dincolo de o infracțiune, un abuz și o violare a drepturilor fundamentale și a demnității umane.

Grav este că tocmai respectarea și garantarea acestor drepturi fundamentale ale omului au fost ignorate de birocrații de Bruxelles, care de peste 12 ani tot verifică justiția din România și atât au lăudat-o și pudrat-o, în timp ce România e împânzită de rețele de trafic de ființe umane care răpesc și trafichează copii” este concluzia europarlamentarului PSD.

Citiți și: FBI se implică în cazul Caracal. Ce se va întâmpla dacă vor fi descoperite legături cu baza de la Deveselu?

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Categorii
UncategorizedUniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.