X

Un milion de amprente au ajuns publice, după o scurgere de date la o firmă de securizare biometrică

Foto: Getty Images

Milioane de informații sensibile, inclusiv informații personale detaliate ale angajaților corporatiști, nume de utilizator, parole necriptate și date biometrice au fost disponibile online, potrivit raportului întocmit de platforma specializată în securitate cibernetica, vpnmentor.

Experții israelieni în protecția datelor, Noam Rotem și Ran Locar, împreuna cu o echipă a portalului vpnMentor au identificat o scurgere masivă de date pe platforma Biostar 2, aparținând companiei coreene Suprema, cu care se gestioneaza accesul în zone de clădire special securizate.

Ca parte a unui proiect de Web-mapping, conceput pentru a depista vulnerabilitățile din firme, experții în securitate au descoperit, potrivit raportului publicat la începutul săptămânii trecute, „că întreaga bază de date Biostar 2 este neprotejată și în mare parte necriptată”.

Potrivit acestora, parolele din baza de date au fost stocate în text clar, și nu într-un format hash securizat.

„Efectele sunt destul de dramatice: controlul de acces al companiei este implementat pe mii de locații, iar scurgerea de date a permis oricui să schimbe setările, să adauge noi utilizatori sau să restricționeze accesul la anumite zone”, a explicat expertul in securitate cibernetica, Noam Rotem, pentru Spiegel.de, citat de Hotnews.

„Nu a fost nevoie de instrumente speciale de hacking, ci doar de un browser”, a adăugat el.

VpnMentor constată că s-au putut accesa peste un milion de amprente și date de recunoaștere facială.

„Combinat cu date personale, nume de utilizator și parole, potențialul pentru activitatea infracțională și fraudă este imens”, se arată în raport.

Potrivit cercetătorilor din domeniul securității, potențialii atacatori ar fi putut urmări în direct, folosind jurnalele de activitate recente, pe angajații din diverse companii din întreaga lume: cum aceștia intră în într-o clădire securizată inteligent, sau ce ușă, din ce cameră, este deschisă într-un anumit moment.

Producătorul mondial coreean Suprema este una dintre cele mai importante companii de soluții de securitate biometrice din lume. Prin intermediul aplicației web „Biostar 2” administratorii pot stabili ce angajați sau oaspeți au acces în zone sigure, pot gestiona drepturile utilizatorilor, pot monitoriza activități precum alarme în timp real sau înregistrări video.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Acest eveniment trebuie republicat mereu.
  La ce bun scanarea biometrica daca hackerii vor putea sa fure aceste date?
  Este un punct forte impotriva buletinelor biometrice.

 2. Foarte adevarat ! Se poate folosi ca si un puternic argument împotriva implementării obligatorii a buletinului biometric.. Exemplu elocvent si cat se poate de adevarat…Și vorbim de scurgere de date de la o companie coreeana specializată în accesul în clădiri. Va dati seama ? Si s a putut face asta folosind un simplu browser!!!!!!!!! Nu pot sa cred ?. Păi atunci despre ce siguranta mai vorbim in campul buletinelor biometrice ???? Praf in ochi.

  Lumea trebuie informatia masiv …Informatia trebuie transmisă si pe alte canale ca sa afle cât mai mulți. Eventual pornită o petitie impotriva bimetriei având la bază chiar aceasta întâmplare…Și salvați informatia până nu dispare de pe net de tot.

  1. pai asta e si ideea… sa nu acceptam prelevarea amprentelor… insa mai e o capcana… astfel de cazuri ar putea oferi solutia cipului sub piele, caci ne vor zice ca nu mai exista riscul furtului, dupa cum ne avertiza Sf. Paisie Aghioritul

   1. Eu cred ca va exista riscul furtului chiar dacă se va implementa sub piele. Tehnologia avansează înspăimântător de repede si, o dată cu ea, se specializează si avanseaza si hackerii. Vremuri noi, soluții noi nu i asa?

    Eu personal condamn puternic biometria si amprentarea oamenilor de parca am fi toți criminali. Nu mai celor certati cu legea li se iau amprentele.

    Eu de 11 ani ma lupt cu sistemul , cu toată această biometrie. Foarte obositor. Dar nu renunt la lupta.Încă se mai poate….Nu stiu până când….Bunul Dumnezeu cu mila…

    De ce credeti ca Dumnezeu nu a lăsat o dată pentru sfârșitul lumii? Acesta poate veni oricand dar la fel de bine se poate si amâna in functie de pocainta si lupta noastră împotriva duhului lumiii acesteia. Trebuie să ne pocaim dar trebuie sa si luptam..Ca bravi ostași ai lui Hristos ….E datoria noastră. Altfel greu raspuns vom avea de dat înaintea lui Dumnezeu.

    Ideea ca astfel de cazuri ar putea oferi solutia cipului sub piele e intr adevăr o adevarata capcană. Nu m am gandit la asta. Foarte adevarat. Dar iarăși ma întorc si zic ca tocmai de aceea trebuie informati oamenii masiv. Inclusiv pe facebook. Ca pe acolo își fac veacul marea majoritate. Multi vor lua in deradere dar poate cuvantul va găsi si pamant bun, fertil unde va rodi si isi va împrăștia samanta mai departe. Daca stim informatia si nu o răspândim cat mai mult ca sa salvăm cat mai multe suflete atunci ne vom afla vinovati. Ne batem cu pumnul in piept ca ar trebui ca preotii sa si ridice glasul si sa învețe poporul dar noi trebuie sa facem la fel cand aflăm asa o info. „Be the change that you want to see in the world”. Și poate asa, încet încet ne vor prinde si altii curaj si ne vor urma exemplul.

    Doamne ajuta!

   2. Cred ca raufacatorii care doresc tot o sa ajunga sa foloseasca acele date. Or sa ajunga sa taie maini sau sa scoata ochi si cine mai stie ce se va intampla pt ca sa isi atinga scopurile! Ce un om face altul desface! La Dumnezeu e toata speranta!

 3. Nu poti posta pe facebook. Am incercat sa postez o adresa de pe ortodoxinfo, transmisa de cineva in comentarii referitor la Ciolos si vanzarea Romaniei. Era foarte interesant. Nu a fost posibil. Nu m-au lasat sa postez. Mi -au transmis ca nu corespunde politicii lor . Am incercat de 3-4 ori, degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button