X

IPS Serafim de Pireu: „Maica Domnului este Marea Mamă a Vieții”

peiraios serafeim 1

Într-o atmosferă de evlavie s-a săvârșit astăzi, duminică 11 august 2019, slujba vecerniei şi paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în cunoscuta biserică a Sfântului Nil din Pireu.

La sfintele ceremonii a luat parte Înaltpreasfințitul mitropolit al Pireului, Serafim, înconjurat de parohul bisericii pr. Dimitrios Batsis şi de conslujitorii săi.

Cuvântul lui Dumnezeu a fost predicat de către Înaltpreasfințit, care a făcut referiri la Adormirea Maicii Domnului şi la Sfântul Nil izvorâtorul de mir.

„Suntem chemați duhovniceşte să cinstim nemuritoarea sa Adormire, care a devenit pentru noi toți un paşaport pentru viața veşnică. Adormirea Născătoarei de Dumnezeu se caracterizează ca un mic Paşte şi este cu adevărat un Paşte, pentru că Paşte înseamnă trecere. Maica Domnului este îmbrățişarea deschisă a afecțiunii pentru fiecare om, atât pentru cei care o iubesc, cât şi pentru cei care nu o iubesc. Pentru fiecare om, Maica Domnului este Marea Mamă a Vieții, de la care izvorăşte mântuirea.

Preasfânta Fecioară Maria cu fericita adormire a sa şi în acelaşi timp cu mutarea Sfântului ei trup, la trei zile după moarte, ne dăruieşte confirmarea Învierii, a noastră, a tuturor, pentru că ea, prima dintre noi toți, a înviat şi a devenit garanția şi certitudinea propriei noastre învieri. De aceea zicem că sărbătorim Paştele verii, învierea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu” a completat Înaltpreasfințitul.

„Ne aflăm într-o biserică unică în toată Ortodoxia, unde se cinsteşte un copil al Maicii Domnului, Sf. Nil izvorâtorul de mir.

„Acest chip, aşadar, de la care avem onoarea să păstrăm Sfinte Moaşte ale sale în biserică, este un copil al Maicii Domnului. Fecioria şi maternitatea ei este sacra şi sfânta rampă de lansare pentru crearea unor copii sfinți ai lui Dumnezeu, precum Sfântul Nil”, a subliniat Înaltpreasfințitul Serafim.

În încheiere, Mitropolitul Pireului a accentuat: „Maica Domnului cu viața ei, cu a sa conlucrare cu Dumnezeu, cu lucrarea, cu iubirea pentru Dumnezeu cel Atot-Sfânt, cu identificarea completă a propriei voințe cu voia lui Dumnezeu, a devenit Maica tuturor. Daca dorim cu adevărat să o cinstim pe Maica Domnului, va trebui ca şi noi să ne uităm la noi înşine, în ce măsură suntem dispuşi să luăm această pecete a adopției şi a încadrării de copii ai Maicii Domnului. Pentru că cel mai mare dar către Doamna noastră, este să devenim cu toții, în mod conştient şi activ, copiii Maicii Domnului.

În sfârşit, merită a fi menționat faptul că, în unica din toată Ortodoxia biserică a Sf. Nil, se păstrează o parte a Sfintelor sale Moaşte.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Predici, conferințe, interviuri, sfaturi
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.