X

Telefoanele mobile vechi vor fi interzise în România

Ce telefoane vor fi interzise în România. Le cumpărați degeaba. OFICIAL!

În următoarele luni, magazinele din România sunt obligate să vândă sau să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență, supranumit RO-ALERT.

Ordonanța de urgență este apărută în Monitorul Oficial.

Din iunie 2020, telefoanele incompatibile cu RO-ALERT nu vor mai putea fi vândute, altfel comercianții vor risca amenzi de până la 100.000 RON.

Interdicția vânzării telefoanelor incompatibile cu RO-ALERT se va aplica din 27 iunie 2020.

Comercianții vor trebui să vândă, de la data de 27 iunie 2020, numai telefoane mobile care pot recepționa mesajele de urgență ale sistemului RO-ALERT.

Momentan, magazinele pot să vândă aparatele pe care le au în stoc sau pe care le-au contractat deja. Însă acest lucru nu va mai fi permis odată ce va intra în vigoare interdicția.

„Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, scrie în ordonanță.

Cei care vor ignora interdicția aplicabilă din iunie anul viitor vor risca să fie amendați inițial cu sume cuprinse între 35.000 și 75.000 de lei românești. Dacă vor ignora în mod repetat interdicția, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei. Sancțiunile vor putea fi aplicate de inspectorii Protecției Consumatorilor.

Obligația pe care comercianții o au de pe acum este de a pune pe site-urile proprii și în magazinele fizice următoarele informații legate de telefoanele mobile vândute: capabilitățile de recepționare a mesajelor RO-ALERT;modalitățile de activare a mesajelor RO-ALERT.

Firmele care nu vor pune informațiile pe site-urile și în magazinele proprii vor risca o amendă între 5.000 și 50.000 de lei. În caz de recidivă, amenzile vor fi cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei. Acestea vor putea fi date mult mai devreme decât cele pentru interdicția de a vinde telefoane incompatibile cu sistemul național de alertare: începând cu data de 26 august 2019.

RO-ALERT este sistemul național de avertizare a românilor cu privire la situațiile de urgență.

NOTĂ OrtodoxINFO

Pretexte, pretexte… Mereu se găsesc pretexte pentru o supraveghere cât mai intrusivă. Cazul Caracal a închis gura întregii Românii la măsurile de tip Big Brother luate de statul român, de la cumpărarea cartelelor pre-pay doar cu buletinul, la folosirea doar a telefoanelor de ultimă generație ce le asigură securiștilor o supraveghere totală: audio, video, localizare. Dar binențeles că ei se gândesc doar la binele și siguranța noastră, iar asta s-a văzut în cazul Alexandrei Măceșanu și a altor mii de persoane de care nu știe nimeni ce soartă au avut.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

11 comentarii

 1. Si daca nu folosesc deloc, cum mai primesc mesajul „RO-ALERT”?
  Si daca este spre binele meu dece primesc amenda? Si daca nu platesc amenda ce se intimpla.
  Este o lege axata pe frica, iar cartelele cu buletinul si aceste telefoane este EVIDENTA dovada a incompetentei lor.

  Cu cit se inaspresc metodele de asa zisa protectie cu atit este mai evidenta incompetenta sistemului – bineinteles ca ei nu se gindesc la asta, atentia lor este asupra noastra si cred ca in alta tara este mai bine!

  Mai mult ei distrug o majoritate care este singurul loc in care pot fi in siguranta ei insisi, pentru ca fiecare om care isi ia valoarea din titlu si functie cade automat intr-o minoritate, nu mai vb de stima de sine,… care vrea mai multa protectie, mai multa siguranta, mai multi bani dar vor in acelasi timp sa fie si iubiti de oameni manipulati – ei vor sa traiasca in fals si in minciuna si asta raspindesc; raspindind minciuna ei cred ca vor trai in adevar; si doar pentru ca ei sint o minoritate de titluri este limpede cit de usor pot fi controlati si dirijati si descotorositi apoi.
  Frica este fix la ei, si ne dau si noua!

  Nu am nevoie de ro alert am inger pazitor, care….. deci sint categoric hotarit ca noi ar trebui sa luam testimoniile care se inmultesc la numar in toata lumea despre rai si iad si dupa ce le traducem , sa le punem sau sa le trimitem, sa le raspindim sa se trezeasca si acesti oameni ultra naivi, cit si cei fricosi si cei neincrezatori pentru ca ei se indreapta catre propria lor anihilare si vor sa ne ia si pe noi cu ei de frica.

 2. Motive puerile pentru copiii cu mai putina minte. Metoda amenzilor este una foarte „bine cotata”. Azi asa, maine tot asa, si uite cum isi exerseaza metode de coercitie pentru cele ce vor sa fie(vie), caci acelea sunt deja pe drum: vaccinarea obligatorie si cardurile de identitate cu cip etc. Nu vi se pare ca pe masura ce inaintam in timp se concretizeaza conditiile de mucenicie? Incercati sa va opuneti, dar nu din nerozie, ci pe motiv de credinta si o sa vedeti ce „suturi” primiti. Adica o sa va vedeti in mod concret Crucea proprie. Cine se increde in sistem va pierde lupta, caci sistemul nu este al lui Dumnezeu, ci al lui, hai sa nu ne ascundem ca nu stim, Antihrist – potrivnicul lui Dumnezeu. Acum nu se mai lucreaza ca in cazul „fenomenului Pitesti”, ci mult mai subtil, prin coercitie venita din partea statului si pentru toti cetatenii acestei tari. Deci „fenomenul Pitesti” se generalizeaza, implinindu-se astfel cuvintele Parintelui Adrian Fageteanu. Dar noi sa nu ne temem de moarte, caci noi credem in Invièrea Domnului. Iar daca iubim Invierea inseamna ca nu ne mai temem de moarte. Deci ne cam dam seama ce va urma. Sa nu ne tem de moarte precum Sfintii Martiri Brancoveni. Doamne ajuta !

 3. Nu am nevoie de nici un ro alert! nu am nevoie de net pe telefon! am telefon cu butoane si nici nu ma gandesc sa-l schimb si sa ne mai lase si in linistea noastra!

 4. RO-ALERT nu spune ca se fac pregatiri de razboi nuclear la Washington!
  Comandamentul NORAD executa azi un exercitiu de aparare in Washington!
  https://twitter.com/Elizabeth_McLau/status/1161027381420810240
  https://ro.wikipedia.org/wiki/NORAD
  Armata va executa exercitii militare secrete in jurul capitalei SUA, timp de 4 luni, cu elicoptere Black Hawk.
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-22/army-lets-slip-that-it-s-conducting-secret-operation-around-d-c

  1. E o lege scrisa pe genunchi, si in graba. In plus prin asta se presupune automat ca omul stie sa foloseasca acest gen de telefoane, in realitate insa unii nu stiu nici sa citeasca mesaje.

 5. Nu e normal sa nu se lase libertate de alegere pentru cumpararea unui model de telefon, e dictatura si scopul este supravegherea in masa. Ar trebui ca fiecare cetatean sa fie liber si responsabil daca vrea aplicatia de urgenta pe telefonul lui, sub raspunderea lui.

 6. Eu imi pun nadejdea in Dumnezeu, nu in ro-alert. Stramosii nostri nu aveau ro-alert si traiau 100 de ani, cu credinta, bucurie, munca, rugaciune, iubire de tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.