X

Ascensiunea globală a dictaturii pseudo-științifice

Ne aflăm în mijlocul celei mai explozive dezvoltări din toată istoria umană. Umanitatea se confruntă cu o tranziție geopolitică simultan opusă și conflictuală, ale cărei aspecte nu au fost niciodată anticipate sau experimentate.

De-a lungul întregii istorii umane, tiranii au folosit forța coercitivă și teroarea pentru a controla populațiile. Odată cu Revoluția Tehnologică, elitele au din ce în ce mai mult capacitatea de a controla însăși biologia și psihologia individului, până la un punct în care poate nu este necesar să se impună un sistem de teroare, ci mai degrabă în cazul în care controlul este implementat pe un nivel mult mai profund, psihologic, subliminal și individual biologic. În timp ce teroarea poate împiedica oamenii să se opună puterii pentru o perioadă, dictatura științifică poate crea o condiție personală psiho-socială în care individul vine să-și iubească propria sclavie; în care, ca un animal de companie inferior mental, este făcut să-și iubească liderii și să-și accepte servitutea.

Ce este „Dictatura științifică”?

În 1932, Aldous Huxley a scris romanul său distopic „Brave New World”, în care privea apariția dictaturilor științifice ale viitorului. În eseul său din 1958, „Brave New World Revisited”, Huxley a examinat cât de departe a ajuns lumea în acea scurtă perioadă de la publicarea cărții sale și unde se îndrepta. Huxley a scris:

„În politică, echivalentul unei teorii științifice complet dezvoltate sau a unui sistem filosofic este o dictatură totalitară. În economie, echivalentul unei opere de artă frumos compuse este fabrica perfect funcțională în care muncitorii sunt perfect ajustați mașinăriilor.”

„Cred că secolul al XXI-lea va fi era elitelor mondiale, a sistemului științific și al „Brave New World” (Noii Ordini)”

În 1952, Bertrand Russell, un filozof, istoric, matematician și critic britanic a scris cartea „Impactul științei asupra societății”, în care a avertizat și a examinat modul în care știința și revoluția tehnologică se schimbă. În cartea sa, Russell a explicat că:

” Cred că subiectul care va avea cea mai mare importanță politică este psihologia maselor. Psihologia maselor, științific vorbind, nu este un studiu foarte avansat … Acest studiu este extrem de util oamenilor practici, fie că doresc să se îmbogățească, fie să dobândească puterea de guvernare. Este, desigur, ca știință, bazată pe psihologia individuală, dar până acum a folosit metode de regulă, bazate pe un fel de bun simț intuitiv. Importanța sa a fost enorm crescută de creșterea metodelor moderne de propagandă. Dintre acestea, cel mai influent este ceea ce se numește „educație”. Religia joacă un rol, deși în diminuare; presa, cinematograful și radioul joacă un rol din ce în ce mai mare. „

Russell a continuat să analizeze dacă o „dictatură științifică”  este mai stabilă decât o democrație, pe care a postulat:

„În afară de pericolul războiului, nu văd niciun motiv pentru care un astfel de regim ar trebui să fie instabil. La urma urmei, majoritatea țărilor civilizate și semi-civilizate cunoscute de istorie au avut o clasă mare de sclavi sau iobagi complet subordonați proprietarilor lor. Nu există nimic în natura umană care să facă imposibilă persistența unui astfel de sistem. Și întreaga dezvoltare a tehnicii științifice a făcut mai ușor decât era să mențină o regulă despotică a unei minorități. Atunci când guvernul controlează distribuția alimentelor, puterea sa este absolută atât timp cât poate conta pe poliție și forțele armate. Și loialitatea lor poate fi asigurată oferindu-le o parte din privilegiile clasei de conducere. Nu văd cum vreo mișcare internă de revoltă poate aduce vreodată libertate celor oprimați într-o dictatură științifică modernă.”

„Este de așteptat ca progresele în fiziologie și psihologie să ofere guvernelor mult mai mult control asupra mentalității individuale decât au acum în țările totalitare. Fichte a precizat că educația ar trebui să urmărească distrugerea liberului arbitru, astfel încât, după ce elevii au părăsit școala, ei vor fi incapabili, pe tot restul vieții, să gândească sau să acționeze altfel decât așa cum și-ar fi dorit maestrul școlar … Dieta, injecțiile și ordonanțele se vor combina, de la o vârstă fragedă, pentru a produce un fel de caracter și un fel de credințe pe care autoritățile le consideră de dorit și orice critică serioasă a puterilor care vor deveni vor fi imposibile din punct de vedere psihologic. Chiar dacă toate sunt mizerabile, toți se vor crede fericiți, pentru că guvernul le va spune că așa sunt.”

Russell a explicat că, „Completitudinea controlului rezultat asupra opiniei depinde în diverse moduri de tehnica științifică. Acolo unde toți copiii merg la școală și toate școlile sunt controlate de guvern, autoritățile pot închide mintea tinerilor de tot ce este contrar ortodoxiei oficiale. ” Ulterior, Russell a proclamat în cartea sa că „ o societate științifică din lume nu poate să fie stabil dacă nu există un guvern mondial. ”

El a elaborat:

Dacă nu există un guvern mondial care să asigure controlul nașterii universale, trebuie să fie din când în când mari războaie, în care pedeapsa înfrângerii este moartea răspândită prin înfometare. Aceasta este exact starea actuală a lumii și unii ar putea susține că nu există niciun motiv pentru care să nu continue această veac. Nu cred eu însăși că acest lucru este posibil. Cele două mari războaie pe care le-am trăit au scăzut nivelul civilizației în multe părți ale lumii, iar următorul este destul de sigur că va realiza mult mai mult în această direcție. Cu excepția cazului în care, la o anumită etapă, o singură putere sau grup de puteri ies victorioase și se va proceda la instituirea unui singur guvern al lumii cu monopolul forței armate, este clar că nivelul civilizației trebuie să scadă continuu până când războiul științific devine imposibil – adică până când știința a dispărut.

În 1970, Zbigniew Brzezinski a scris despre „apariția treptată a unei societăți mai controlate și direcționate”, în „revoluția tehnetronică”; explicând:

„O astfel de societate ar fi dominată de o elită a cărei pretenție către puterea politică se bazează pe presupusele cunoștințe științifice superioare. Neîntreruptă de restricțiile valorilor tradiționale liberale, această elită nu ar ezita să își atingă scopurile politice prin utilizarea celor mai noi tehnici moderne de influențare a comportamentului public și de menținere a societății sub o supraveghere și control strâns. În astfel de circumstanțe, impulsul științific și tehnologic al țării nu s-ar inversa, ci s-ar alimenta de fapt asupra situației pe care o exploatează.”

Ref:
1) Aldous Huxley – Brave New World
2) Bertrand Russell – The Impact of Science on Society
3) Zbigniew Brzezinski – Technetronic revolution

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transumanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

 1. In limba rusa: Reptilele sunt printre noi !!! Dovada existenței lor!
  https://www.youtube.com/watch?v=2juHk6ZyZDs
  Comentariu la videoclip
  Taras Alexeievici
  Acum 6 luni
  Mi-am amintit de un interviu cu Medvedev în care el a recunoscut că există și alte entități în rândul oamenilor, și le-a sugerat oamenilor din film negru și că nu există panică, au tăcut la fel de mult ca pe pământ.
  January 2, 2013
  Russian PM not joking – extraterrestrials live among us according to MIB documentary
  Prime Minister Dmitry Medvedev’s off-air comments that Russian Presidents are given a secret file about extraterrestrials living among us created much media interest. Most news reports claimed that Medvedev was simply joking. His apparent reference to the Men In Black movie as a source of information on a super secret agency that monitors extraterrestrials on Earth was commonly cited as key evidence that he was in fact joking. The reasoning is that no political leader would refer reporters to a comedy to clarify national policy. It has now emerged that Medvedev was not referring to the Men in Black comedy after all, but to a recent Russian television documentary titled “Men in Black” that reveals many details about an extensive cover up of extraterrestrial life visiting Earth.
  Medvedev actually said: “You can receive more detailed information having watched the documentary film of the same name.” So Medvedev was referring to a Russian “documentary film” titled Men in Black, not the Hollywood blockbuster by the same name…
  https://www.exopolitics.org/russian-pm-not-joking-extraterrestrials-live-among-us-according-to-mib-documentary/

 2. Men in Black Caught on Tape by Security Camera
  https://www.youtube.com/watch?v=E57t31Shy80
  Inregistrare a unui „om in negru”, span si cu ochelari de soare, din 3.01.2019 ora 3:33 PM de pe camera de supraveghere a unei firme de contabilitate din Liverpool, UK!
  Contabilul din imagine, Liam, nu a mai fost vazut de la acel incident! Cu o saptamana inainte Liam fusese martorul prabusirii unui obiect ciudat intr-o padure pe care in fotografiase de mai multe ori. Individul in negru are o scurta discutie aprinsa cu Liam, scoate ceva dn puzunar care il paralizeaza pe Liam si il aduce in stare de hipnoza, iar apoi Liam scoate din rucsac un pbiect asemanator cu o cununa si il da spanului in costum negru, care ii face semn sa iasa pe usa si il urmeaza afara.

  1. Este vorba de ceva mult mai rau si mai puternic decat decat niste sociopati!

   Intalniri Misterioase Cu Oamenii In Negru
   https://www.youtube.com/watch?v=DG4kaXJaa-4
   5:00 Marturia lui Dan Aykroyd despre cum in 2002 a fost anulata difuzarea a 8 episoade lui despre OZN, pentru canalul SciFi, de catre oamenii in negru, care au disparut instantaneu

 3. Invisible College
  https://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_College

  The Invisible College includes some of the most important pioneers of the internet, aerospace, biotech, and smartphones. And many credit alien intelligence with their technological innovations.

  Yes, according to some people who actually invented it, aliens created your iPhone.

  One of the most compelling figures in American Cosmic is “Tyler,” an Elon-Musk-type billionaire polymath who’s patented numerous biotech inventions, flipped several companies, flies in private jets, and was a NASA engineer until the Challenger disaster shook him to his core.

  Tyler is certain that several of his own patented biotech inventions were communicated to him by alien intelligence. “I know I’ve established connection [with the non-human intelligence] when the thoughts that show up in my mind don’t seem like my own,” Tyler tells Pasulka. “They are unfamiliar. With practice you can feel the difference.”

  Moreover, Tyler says, “the environment also ‘wakes up’ and validates that they are speaking to you… I get a thought, and it comes out of nowhere. It comes with a certain feeling, like a hit. Then, usually within a few hours, something will happen that will validate that it was them, and that I should act on it.”
  https://www.thedailybeast.com/these-men-in-black-think-aliens-made-your-iphone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.