X

SUA depozitează arme atomice în Europa. Partide din Belgia cer retragerea bombelor

bomba-nucleara-B-61
Foto: Wikipedia

Statele Unite depozitează bombe nucleare în mai multe ţări din Europa, arată un raport confidenţial obţinut de presa belgiană, iar două partide din Belgia au cerut Guvernului să nu mai permită staţionarea armelor atomice pe teritoriul ţării, relatează Mediafax.

Un raport oficial al Adunării Parlamentare a NATO citat de publicaţiile La Libre Belgique şi De Morgen arată că Statele Unite ale Americii depozitează arme atomice în ţări europene.

„În cadrul NATO, Statele Unite au poziţionat în avangardă aproximativ 150 de arme nucleare, în principal bombe B61, în Europa, pentru a fi utilizate de avioane din SUA şi din ţări aliate. Aceste bombe sunt stocate în şase baze americane şi europene – Kleine Brogel din Belgia, Büchel (Germania), Aviano şi Ghedi-Torre din Italia, Volkel (Olanda) şi Incirlik, Turcia”, se arată în document.

Biroul de presă al Adunării Parlamentare a NATO a confirmat existenţa documentului, subliniind că este vorba de un „proiect de raport” al unei instituţii „total separate şi independente” de NATO.

„Documentul publicat de Adunarea Parlamentară a NATO nu poate fi considerat în niciun caz un document oficial NATO”, a transmis Alianţa Nord-Atlantică.

Cele două entităţi sunt independente din punct de vedere juridic, dar proximitatea politică este evidentă, notează publicaţia La Libre Belgique.

Dezvăluirile au generat polemici în Belgia, iar Guvernul federal belgian a refuzat să confirme sau să infirme prezenţa armelor atomice americane.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Dupa incalzirea globala vine iarna nucleara. Fumul degajat de incendiile de paduri din SUA a confirmat scenariul pentru iarna nucleara: in doua luni s-a ridicat din troposfera in stratosfera, unde poate ramane ani de zile. Acelasi lucru se va intampla in Rusia, unde ard un milion de hectare de padure.
  Originally the smoke settled around 7.5 miles above ground in what’s called the upper troposphere, floating above where most of our weather happens. But then the smoke began to “self-loft.” The black carbon (better known as soot) within the cloud absorbed radiation from the sun and heated particles became more buoyant. As a result, the whole thing rose up and up into the stratosphere. In just two months the smoke went from 7.5 to 14 miles above ground.
  Normally, rain rinses smoke particulates out of the sky within a few days or weeks, but above the troposphere there’s no precipitation. Without rain, mega-clouds can theoretically remain in the upper stratosphere for years.
  https://www.popsci.com/wildfire-mega-cloud-nuclear-winter/

  1. „Poarta iadului” din Siberia. Incendiile de vegetație ar putea activa „o uriașă bombă cu ceas”
   https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/poarta-iadului-din-siberia-incendiile-de-vegetatie-ar-putea-activa-o-uriasa-bomba-cu-ceas-1169953

   Agenţia Forestieră rusă a transmis că incendiile active afectează 2,5 milioane de hectare în Siberia, în timp ce filiala rusă a organizaţiei Greenpeace susţine că suprafaţa afectată are 4,3 milioane de hectare.
   În regiunea Krasnoiarsk, suprafaţa afectată de incendii este de 963.000 de hectare.
   Putin a afirmat luna trecută că schimbările climatice sunt evidente şi temperatura în Rusia creşte de 2,5 ori mai repede decât media globală.
   Organizaţia Meteorologică Mondială (WMO): „Începând din iunie, am observat un nivel fără precedent al incendiilor de vegetaţie în regiunea arctică. Doar în iunie, incendiile au emis 50 de megatone de dioxid de carbon în atmosferă, echivalentul emisiilor anuale ale Suediei”
   https://www.capital.ro/incendii-nemaivazute-in-siberia-focul-vizibil-din-spatiu-milioane-de-hectare-mistuite-de-flacari-foto.html/amp

   Catastrofă climatică: consecințele globale ale emisiilor de metan din Arctica
   https://ro.sputnik.md/Rusia/20170427/12379794/emisii-metan-arctica-catastrofa-climatica.html

   Potrivit unui raport publicat de Organizația Meteorologică Mondială (OMM), concentrațiile atmosferice de dioxid de carbon, metan și protoxid de azot au ajuns la 145%, 257% și 122% față de valorile preindustriale.
   https://trovantisitafoni.wordpress.com/2018/10/26/de-ce-nu-mai-ploua/

 2. Coreea de Nord a lansat inca două rachete hipersonice (Mach 6,1) vineri, la puţin timp după ce Trump, a anunţat că a primit o „scrisoare foarte frumoasă” de la Kim Jong Un
  https://www.mediafax.ro/externe/coreea-de-nord-a-lansat-doua-proiectile-neidentificate-probabil-rachete-balistice-care-s-au-prabusit-in-marea-japoniei-al-doilea-test-militar-efectuat-de-phenian-in-decurs-de-o-saptamana-18269787
  Launched at 05:34 and 05:50 (20:34 and 20:50 GMT Friday), they flew a distance of around 400 km (250 miles), at an altitude of about 48 km with a maximum speed of more than Mach 6.1, a South Korean military statement said.
  https://www.bbc.com/news/world-asia-49301767

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.