X

Papistașii au slujit pe ruinele unei biserici ortodoxe din Kosovo. Reacția Mitropoliei de Raska și Prizren

eripia 1

Episcopul papistaș din Kosovo Dodë Gjergji și arhiepiscopul albanez al Muntenegrului Zef Gashi, cler și credincioși, au oficiat o mesă catolică pe ruinele bisericii ortodoxe Sf. Nicolae, lângă cetatea medievală Novo Brdo.

Ismet Hajrullahu, șeful Institutului pentru protecția monumentelor culturale din Kosovo, a participat și el la ritual.

Sfânta Mitropolie din Raska și Prizren și-au exprimat profunda îngrijorare și dezacord cu instituțiile kosovare cu privire la lucrările neautorizate ale Ministerului Culturii din Kosovo (Institutul de Arheologie) din această zonă ortodoxă sârbă medievală din zona protejată din Novo Brdo, unde toate lucrările sunt interzise fără acordul Comitetului de Monitorizare și al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

„Dioceza romano-catolică din Kosovo, prin această mesă, subminează puternic relațiile inter-religioase din Kosovo și Metohija și politizează moștenirea Bisericii Sârbe, care a fost inclusă în Zona Arii Protejate, cu aprobarea delegaților Albaniei în Kosovo cu privire la propunerea Bisericii noastre în 2008.

Cuvintele rostite credincioșilor nu contribuie la construirea de relații între Bisericile Romano-Catolice și Ortodoxe și, cu siguranță, ar trebui să fie luate în considerare de reprezentanții competenți ai Vaticanului. În cele din urmă, Sfânta Mănăstire Raska și Prizren vor cere organismelor internaționale și locale să protejeze locul Bisericii Sf. Nicolae de provocări ulterioare, inclusiv interzicerea construirii de stâlpi fără aprobarea Bisericii Sârbe”, încheie comunicatul Mitropoliei de Raska și Prizren.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.