X

S-a convenit ziua în care va începe al III-lea război mondial? După SUA, și Rusia anunță construirea de rachete INTERZISE, adică nucleare

vladimir putin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Știm că:

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat luni că Rusia ‘va fi constrânsă’ să producă noi rachete interzise prin Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), cu rază scurtă şi medie de acţiune cu lansare de la sol, după ce Washingtonul şi Moscova s-au retras oficial la 2 august din acest document ce datează din 1987, informează AFP, Reuters şi TASS.

‘Rusia va fi constrânsă să dezvolte rachete similare’ cu cele ale SUA, a declarat preşedintele rus într-un comunicat, dând ordin ministerelor Apărării şi de Externe, precum şi serviciilor de informaţii ruse să urmărească ‘cu atenţie’ iniţiativele luate de Washington în acest domeniu.

Preşedintele rus a asigurat că acţiunile Moscovei vor avea un ‘caracter exclusiv de reciprocitate’ şi a acuzat Washingtonul că a recurs la un pretext ‘inventat’ pentru a se retrage din INF.

‘Rusia este obligată să constate cu regret că retragerea unilaterală a SUA, sub un pretext inventat, din Tratatul privind rachetele cu rază medie şi scurtă de acţiune, ceea ce a dus la distrugerea unuia din documentele fundamentale în materie de control al armelor, a complicat în modul cel mai grav situaţia internaţională, a generat riscuri fundamentale pentru toţi. Subliniez, responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat revine în totalitate părţii americane’, susţine preşedintele Putin în comunicatul citat de TASS.

În acelaşi timp, Vladimir Putin a lansat un apel către SUA, îndemnându-le la un ‘dialog serios’ pentru a ‘evita haosul’ după încetarea Tratatului INF la 2 august, avertizând împotriva unei ‘curse nelimitate a înarmărilor’.

‘Pentru a evita haosul în care nu există nicio regulă, limită sau lege, trebuie să reflectăm încă o dată la toate consecinţele periculoase posibile şi să începem un dialog serios, lipsit de ambiguitate’, a invitat Putin Washingtonul într-un comunicat dat publicităţii de Kremlin.

‘Rusia consideră că este necesar de a relua fără întârziere negocieri depline pentru a asigura securitatea şi stabilitatea strategică. Suntem pregătiţi pentru aceasta’, a afirmat Putin, conform textului menţionat.

Până la dezvoltarea unor noi sisteme de rachete, Rusia se va apăra împotriva ameninţărilor apărute după încetarea Tratatului INF cu mijloacele pe care le are deja la dispoziţie: rachete cu lansare aeriană ‘X-101’ şi ‘Kinjal’, cu lansare de pe mare ‘Kalibr’, precum şi cu sisteme de perspectivă, între care sistemul hipersonic ‘Zircon’, a afirmat preşedintele rus, insistând că Rusia nu va renunţa la angajamentele pe care şi le-a asumat unilateral.

‘Toate acţiunile noastre vor avea exclusiv un caracter de reciprocitate, în oglindă. Aceasta se referă la dezvoltarea, fabricarea şi desfăşurarea de rachete cu lansare terestră cu rază scurtă şi medie de acţiune. Nu le vom instala în acele regiuni până când acolo nu vor fi amplasate rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune de fabricaţie americană’, a subliniat Vladimir Putin.

SUA şi Rusia s-au retras oficial vineri din Tratatul INF, acuzându-se reciproc de încălcarea pactului semnat în 1987, care interzicea rachetele cu lansare de la sol, capabile să transporte focoase nucleare pe o distanţă între 500 şi 5.500 de kilometri.

SUA au acuzat Rusia de încălcarea Tratatului INF prin dezvoltarea şi desfăşurarea noii sale rachete 9M729, care ar avea o rază de acţiune de peste 500 de km, în timp ce Moscova susţine că aceasta nu depăşeşte 480 de km şi deci nu încalcă pactul, acuzând la rândul său SUA pentru instalarea elementelor sistemului lor antirachetă în Europa. SUA şi NATO au atribuit vineri Rusiei responsabilitatea exclusivă pentru încetarea Tratatului INF, considerat cheia de boltă în materie de securitate în ultimele decenii.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Și Rusia și SUA aruncă vina în curtea celuilalt. Asta e pentru ochii lumii, căci pare un joc penibil între doi copii, de genul “- Tu ai început primul! – Ba tu!”. Astfel își motivează înarmarea masivă cu arme “interzise” până acum, pentru un conflict stabilit în cele mai înalte vârfuri ale ocultei. Asemeni celorlalte două conflicte mondiale, păpușarii vor vinde arme și-n stânga și-n dreapta, scopul final fiind o reducere cât mai semnificativă a populației.

Vladimir Putin despre al TREILEA război mondial

O teamă de distrugere reciprocă ar trebui să împiedice relațiile dintre puterile globale să ajungă la un punct critic care poate degenera într-un război mondial, a spus Vladimir Putin, în cadrul maratonului anual de întrebări și răspunsuri.

Citiți și Nota din finalul acestui articol: 74 de ani de la lansarea primei bombe atomice de la Hiroshima. Spre o nouă cursă a înarmării nucleare?

Întrebat despre eventualitatea unui al treilea război mondial, preşedintele rus a citat o afirmaţie a lui Albert Einstein: ”Nu ştiu cu ce arme se va lupta în cel de-al treilea război mondial, dar cu siguranţă cel de-al patrulea va fi dus cu beţe şi pietre”.

Citiți mai multe aici: Vladimir Putin despre al TREILEA război mondial

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Si crezi ca detii astfel de informatii? Putin nu e de capul lui, cum nici Trump nu este. Istoria ne-a dovedit-o.

 1. Azi a explodat un depozit de munitie din Rusia
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=1zJQ3hZ2Yko
  Huge Russian Ammo Explosion Sends Shockwaves for Miles
  The explosion generated a mushroom cloud over the blast site and sent shrapnel flying as far as 9.3 miles away. Government officials ordered the evacuation of 11,000 civilians living nearby, and the airspace near the site was closed to air traffic.
  https://www.popularmechanics.com/military/a28611108/russian-ammo-dump-explosion/

 2. adminul cu siguranta nu i in cercul de prieteni ai lui Putin, ca aia din chabad lubavitch gen. dar daca tu esti un cunoscator al subteranelor kremlinului, lumineaza ne si pe noi neofitii..

  1. Aia din chabad lubavitch sunt prietenii comuni ai lui Putin si Trump si sunt in China de 1.000 de ani!
   The Happy-Go-Lucky Jewish Group That Connects Trump and Putin
   Where Trump’s real estate world meets a top religious ally of the Kremlin.
   https://www.politico.com/magazine/story/2017/04/the-happy-go-lucky-jewish-group-that-connects-trump-and-putin-215007
   Chabad of Poway Rabbi says call from Trump was ‘so comforting’
   https://www.youtube.com/watch?v=U2i626TiI74
   A Thousand Years of Jewish Settlement in China
   https://www.chabad.org/multimedia/video_cdo/aid/2703848/jewish/The-Jews-of-China.htm

 3. Coreea de Nord a lansat doua rachete HIPERSONICE (Mach 7)!!!
  North Korea has threatened to carry out more weapons tests just an hour after fired on Tuesday “two projectiles that are assumed to be short-range ballistic missiles”
  They missiles flew around 450km across the peninsula and into the East Sea, also known as the Sea of Japan, reaching an altitude of 37km and a speed of “at least Mach 6.9”.
  https://www.aljazeera.com/news/2019/08/north-korea-threatens-road-latest-launches-190806002040179.html

 4. China promite că va răspunde dacă SUA își urmează planul de a trimite rachete în Asia si a sfătuit celelalte națiuni, mai ales Coreea de Sud, Japonia și Australia să exercite prudență și să nu permită Statelor Unite să trimită astfel de arme pe teritoriul lor, susținând că acțiunea “nu va servi intereselor de securitate ale acestor națiuni”.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23299912-china-promite-raspunde-daca-sua-isi-urmeaza-planul-trimite-rachete-asia.htm

 5. Tratatul nuclear INF denunțat de Rusia și SUA: Ținta China
  Incă de la începutul discuției pentru negocierea unui tratat nou tip INF în care să participe toate statele cu capabilități, președintele Donald Trump a invocat China. China a respins orice negociere, iar răspunsul nu a fost deloc pe placul președintelui american, Donald Trump.
  Secretarul Apărării, Mark Esper, a insistat pe nevoia de a amplasa asemenea rachete în Asia de Sud Est, ținta fiind îndiguirea și descurajarea Chinei.
  Declarația a fost făcută pe 3 august în Australia, la începutul unui turneu ce conține și Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Mongolia. Esper a susținut că nu e o mirare că China și-a construit o asemenea capabilitate, nefiind limitată de acord, și că pentru zona Asia-Pacific, e necesar ca Statele Uni te să construiască o capabilitate regională ce poate acoperi distanțele din regiune.
  https://evz.ro/tratatul-nuclear-inf-denuntat-de-rusia-si-sua-tinta-china.html

 6. Eu cred că există alternative, însă actorii politici se precipită rapid și se zoresc. Chiar dacă au interesul de a -și apăra țara (deși , este îndoielnic că poți să te aperi cu o armă nucleară, fără să fii afectat la rândul tău de efectul folosirii acesteia), sau în scopuri geostrategice, pentru a câștiga sfere de influență acest lucru se poate obține și pe alte căi și mijloace.

  Am impresia ca declarațiile celor 2 președinți la această temă sunt de PR, adică o chestie de fală pentru sine și pentru țara pe care o conduce fiecare.

  Până la urmă, multe lucruri și decizii se reduc la scopuri financiare. Până la urmă, tot e vorba de bani, de avuție. Fuga după influență pe un anumit continent sau altul – înseamnă fuga după resurse fel de fel, după bani. Chiar și construirea armelor acestora tot pentru obținere profit se face. De ce niște lucruri legate de avuție și influență, putere ( care tot înseamnă bani, prosperitate) să fie rezolvate cu războiul armat? În ziua de astăzi se mai înarmează cineva pentru a-și apăra valorile, pământul, neamul? (Poate rușii, dar cine știe, de fapt, ce-o fi în mintea lor și în mintea lui Putin).

  Eu cred ca americanilor le poți oferi ceea ce vor și fără a-i provoca să se înarmeze, să provoace stricăciuni și dezastre, să atace. Chiar nu se găsește un mijloc de a le da ceea ce vor spre a-i calma (cu “jucăriile” lor: bani, supremație) o vreme, apoi încă o vreme și tot așa. Dacă nu le ajunge cât au acum sau dacă se tem să piardă cât au, nu le ajunge o planetă, să plece pe alta, să-și facă alt continent pe ape, să -și facă un orașe la ei sau tot la ei în Alaska. Nu mai au loc în lume! Oamenii nu mai știu ce să facă cu banii și cu puterea, de-aia. Poate nici nu mai gândesc constructiv, nu știu în ce să investească (au inventat tot ce pot, au construit tot ce pot), nu mai au de unde să importe materia primă, produse. S-au terminat resursele Planetei și intră în panică?

  La fel și cei care ar conduce lumea din “culise” . Trebuie să o facă pentru bani și pentru că le este prea bine. Poate n-au frică de Dumnezeu. Și dacă nu au, înseamnă că n-a ajuns mesajul și dacă nu a ajuns e pentru că le este bine. Arareori un om cu propriile nevoi ar face rău și ar planifica răul pentru alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button