X

Controverse după ce DIICOT a confirmat că Alexandra a murit. Dincă le-a povestit anchetatorilor cum s-a întâmplat totul

Image result for crima caracal

Expertiza medicilor legişti în cazul Alexandrei Măceșanu a fost încheiată, iar concluzia este cea mai amară, greu de acceptat de familie şi de noi toţi.

Zecile de fragmente osoase descoperite într-un arzător improvizat în curtea lui Gheorghe Dinca sunt ale fetei. Asta a indicat analiza ADN, cu o probabilitate de 99%. Rudele adolescentei ucise cu atâta cruzime se gândesc să ceară şi o altă expertiză, în străinătate.

Mărturia lui Gheorghe Dincă în fața anchetatorilor, prin care a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu şi apoi i-a ars trupul, a fost confirmată acum de medicii legişti.

Aceştia au comparat ADN-ul părinţilor tinerei de 15 ani, cu cel prelevat de pe oasele arse găsite de anchetatori în Caracal. Rezultatele au indicat o potrivire aproape perfectă. Concluzia a fost trimisă imediat procurorilor care acum îl acuză oficial pe Gheorghe Dinca de omor calificat.

DIICOT: ”…în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra. (…) familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte.”

Concluzia medicilor legişti a împovărat şi mai mult sufletul părinţilor Alexandrei. Cu ultimul fir de speranţă vor să ceară şi o altă expertiză.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei: „Vom cere DIICOT-ului să ne pună la dispoziţie aceleaşi rămăşiţe din care s-au luat probe ADN să fie duse la IML, pentru că trebuie să comparăm cu aceleaşi probe. Aseară când am aflat despre anunţul făcut familie, am considerat că nu mai e nici o speranţă. Nu contest raportul IML, nu spun că nu e unul corect. Dar când sunt atâtea elemente concrete, oameni care spun că aceste lucruri erau imposibil de realizat aşa, începi să te îndoieşti nu de profesionalismul celor de la INML, ci de adevărul care s-a comunicat, cu ghilimelele de rigoare, anume că acest psihopat a omorât-o.”

Fostul director al Institutului de medicină legală crede că Gheorghe Dincă minte.

Prof. Dr. Vladimir Beliş, fost director INML: „Problema este să descopere felul cum a fost ucisă. El nu face altceva decât să mintă. Eventual dacă ar putea fi obținute informații despre felul în care a ucis-o, pentru că nu a adus-o de vie în așa-zisul incinerator.”

În schimb, primul avocat desemnat la început să se ocupe de apărarea lui Gheorghe Dincă spune că nu e surprins de rezultatele ADN.

Bogdan Alexandru, avocat Baroul Dolj: “Erau probe în sensul ăsta, un minim de probe, chiar dacă puţine, că fata fusese acolo, legată, că a fost violată după cum a declarat chiar ea şi resturi în cenuşă care nu aveau ce să caute acolo dacă nu era comis un omor asupra unei persoane. Chiar dacă nu era făcută legătura între faptă şi persoană, acum există concluzia specialiştilor care face această legătură. Nu mai e nici un dubiu, se confirmă ce spune inculpatul.”

Măcinat de gândul că Alexandra a fost victima nu doar a unui criminal, ci a unei adevărate reţele de traficanţi, unchiul Alexandrei cere autorităţilor lămuriri.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei: “Am primit mai multe informaţii că au fost mai multe fete răpite, care au fost ademenite, ameninţate, şantajate, unele devenind parte a reţelei de carne vie sub ameninţare. Ele trăiesc şi azi dar sunt parte a acestor reţele de prostituţie nu că au ales să facă asta, ci pentru că au fost forţate.”

Unchiul fetei mai susţine că a fost contactat de o persoană care susţine că are dovezi despre cazul Luizei Melencu, cealaltă tânără pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o. Procurorii au luat deja legătura cu martorul de la care ar putea să afle informaţii noi. Sâmbătă, în jurul orei 18:00 au început să caute telefonul Luizei într-un lan de floarea soarelui aflat în preajma casei lui Gheorghe Dincă.

Noi informații despre modul barbar în care Gheorghe Dincă le-ar fi luat viața celor două fete

Potrivit unor surse, Dincă le-a povestit anchetatorilor cum s-a întâmplat totul și la ce metode a recurs pentru a scăpa de trupurile Alexandrei și Luizei.

Acesta a fost adus pe proprietatea lui din Caracal, unde o armată de anchetatori a continuat sâmbătă perchezițiile. Curtea și casa sunt verificate pas cu pas, în căutarea oricăror indicii utile! La tot acest proces, Dincă a asistat impasibil.

În toate zilele de percheziții, ceva a rămas totuși neschimbat. Acesta este Gheorghe Dincă. Surse din anchetă au declarat pentru Știrile ProTV că Dincă este de fiecare dată același: cooperant, liniștit și resemnat. Îi urmăresc cu atenție fiecare reacție și, de exemplu, nu l-au văzut niciodată trasărind că îi răscoleau un loc sau altul din proprietate.

Același Dincă le-ar fi povestit anchetatorilor modul în care ar fi sfârșit Alexandra. Individul ar fi recunoscut că o singură lovitură i-ar fi fost fatală fetei. Copila a căzut, cel mai probabil s-a lovit la cap și a rămas inconștientă – apoi i-a ars trupul.

Datele care confimă moartea Alexandrei, i-au marcat profund și pe vecinii din zonă.

Vecin: ”Fumul s-a simțit la toți vecinii, după amiază…mirosea a ceva cum ar fi cabluri încinse.”

loading...
Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

 1. Procurorul de caz DIICOT Craiova, Liviu Vasilescu cu 2 luni in urma preia dosarul disparitiei Luizei, dosar in care se gaseste fotografia cu masina lui Dinca.
  1. Prima varianta de lucru a procurorului. Liviu Vasilescu intra in baza de date a Politiei Circulatiei si cauta toate masinile din jud. Olt, marca Renault Megan Break de culoare gri sau argintie. Dar Liviu Vasilescu tine dosarul in nelucrare pana dispare o alta fata din zona Caracalului, Alexandra. Daca intra in baza de date a Politiei avea o lista cu toate masinile, ca marca masinii din fotografie, din Judetul Olt. Iar din aceasta lista afla proprietarii. Si avand proprietarii cerea informatii despre varsta acestora, ocupatia, venituri, adresa si nr. telefon care locuiesc in Caracal deoarece disparitia Luizei a avut loc in acest oras.
  Avand proprietarii putea sa-i cheme la DIICOT si sa afle cine dintre ei are masina din fotografie. Si ajungea la Dinca. Sau si trimetea politistii judiciari la acele adrese pentru a vedea la fata locului cine detine o asemenea masina. Cate masini argintii sau gri se gaseau in Caracal??? Nu mai mult de 5-6 sa zicem. Nu gasea masina in Caracal extindea cercetarile la toti proprietarii Megan Break din jud. Olt.
  2. A doua varianta, cu fotografia masinii isi trimetea politistii judiciarii din subordine sa se intereseze pe teren in Caracal si-n toate localitatile din zona pe o raza de 10 km cine sunt cei care fac taximetrie ilegala. Si ajungea astfel la criminalul Dinca. Si Alexandra nu mai era rapita. Dar porcurorul DIICOT ca sa musamalizeze cazul ii supune la detectorul de minciuni pe bunicul fetei si mama Luizei dupa care il agata pe bunic ca nu stiu la ce intrebare a mintit. In final cand constata ziua si ora cand a disparut Luiza il lasa pe bunic in pace, bunicul in acel moment era la pescuit.
  Acum va intreb, tindand cont de toate de mai sus, credeti ca procurorul este tampit, prost si idiot??? In mod sigur nu. Dar Liviu Vasilescu, procuror DIICOT Craiova tinea de sase astfel incat gruparea lui Dinca sa nu fie descoperita.
  In mod sigur aceasta e cea mai corecta varianta. DIICOT Craiova este bagat pana in gat in acoperirea faptelor de trafic de persoane din judetul OLT in frunte cu procurorii sai care cerceteaza rapirile de persoane. De ce o fac??? Pentru banii si accesul la trufandalele minore rapite de aceasta banda pentru a se desfata si ei, saracii procurori cu placerile carnale.
  Iar daca DIICOT Olt e bagat pana-n gat in acesta activitate criminala e imposibil ca DIICOT Central sa nu stie de acest lucru. Acum v-ati prins de ce DIICOT Craiova la inceput si acum DIICOT Bucuresti a preluat cazul de omor al Alexandrei si Luizei???
  Ca sa duca cercetarile doar in directia unui nebun care a omorat doua fete din sadism. Si sa acopere implicarea sefilor si procurorilor DIICOT in traficul de carne vie din Romania. Asa ca familia Luizei si Alexandrei trebui sa depuna urgent plangere penala impotriva lui Liviu Vasilescu, sefilor DIICOT Craiova si DIICOT Bucuresti petru favorizarea infractorului, participare la omor si apartenenta acestora la un grup de crima organizata. DIICOT dorind sa inchida dosarul de trafic de minori in care e implicat Dinca, pentru ca gruparea sa-si continue activitatea.
  Ps. 1 Rog sa se transmita avocatilor famililor Luizei si Alexandrei aceasta postare. Va multumesc

  1. Excelent raționament! Felicitări domnu’ Gelu! Va urmăresc toate comentariile , inclusiv cel apărut în Cotidianul despre 10 august.

 2. Cumpanasu, nu este exclus ca acesti nenorociti , in nemernicia si slugarnicia lor , sa fi pus in mod voit in acel cazan si unul sau citiva dinti ai Alexandrei ( rezultati in urma batailor criminalului) si probele ADN sa se fi facut pe acesti dinti. Alexandra traieste, si toata aceasta retea de carne vie , indiferent daca sint implicati si cei din Deveselu sau nu , trebuie sa fie deconspirata. Nu stiu daca avocatul li Cumpanasu a participat la perchezitie. Eu personal nu am incredere in acest stat mafiot unde concetateni de-ai nostrii ne-au vindut si ne-au adus la stadiul de ultima colonie.Din punct de vedere „stiintific”, este imposibil sa incinerezi un cadavru intr-un cazan improvizat.

 3. Avocatul luptă pentru ideea că Dincă A COMIS fapta … aţi mai auzit vreodată un avocat să se lupte pentru VINOVĂŢIA clientului său ? …

  1. Incepand cu procesele banditilor care luptau impotriva poporului si a eliberatorilor nostri sovietici si terminand cu Ceausescu cred ca se poate face o lista imensa cu avocati din astia. Eu chiar ma intreb daca toti astia care sunt implicati in povestea asta nu se tem ca intr-o zi cineva o sa decida ca e randul unuia din copii lor sa devina victima?

  2. ”Avocatul luptă pentru ideea că Dincă A COMIS fapta … aţi mai auzit vreodată un avocat să se lupte pentru VINOVĂŢIA clientului său ? …”
   Îmi cer scuze, am zis greşit. În acest articol apare un avocat altul decât avocatul lui Gheorghe Dincă. Din ce am văzut, avocatul lui actual are o atitudine imparţială, profesionistă, de genul ”Gheorghe Dincă a declarat anchetatorilor că a făcut aşa şi aşa”. Avocatul trebuie să existe şi în acest caz, pentru că nu ar fi corect să i se pună în cârcă şi ceva ce n-a făcut.
   Avocatul Bogdan Alexandrescu, ce apare în articol, zice: ”resturi în cenuşă care nu aveau ce să caute acolo dacă nu era comis un omor asupra unei persoane”. Putea să existe şi fără omor, cum a remarcat altcineva. De exemplu, dacă îi tăiau un deget Alexandrei şi-l aruncau în butoi …
   —–
   Părinţii fetei ar trebui să facă Acatistul Sfântului Mare Mucenic Mina pentru ca vinovaţii să o aducă pe fată acasă, în caz că mai este vie. Dar sfinţii pot să şi învie pe cineva, cum vedem în minunile Sfântului Mare Mucenic Mina dar şi la alţi sfinţi. Dacă Sfântul Mina a întors înapoi obiecte furate sau bani, cu atât mai mult poate să întoarcă o persoană, cu cât omul e incomparabil mai important decât obiectele.
   Dacă se implică Sfântul Mina sau Sfântul Ierarh Nicolae … de obicei când hoţii returnează ce au furat, vin de bunăvoie, predau ce au de returnat – în linişte, fără nici un fel de tărăboi – şi îşi cer şi iertare de la păgubiţi.

 4. Cred ca Dinca, face parte dintr-o rețea de trafic de organe! A ” tranșat ” victima, a luat toate organele ce sunt căutate (se știe foarte bine câți bolnavi așteaptă ani de zile, un rinichi), iar rămășițile le-a ars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.