X

Smartphone-ul se transformă în document cu cip: Banca Transilvania permite retragerea banilor de la bancomat cu telefonul

Image result for Banca Transilvania bancomat plata cu telefonul

Clienţii Băncii Transilvania pot ieşi din casă doar cu telefonul mobil, în condiţiile în care banca a pus la punct un sistem care permite retragerea de numerar cu telefonul de la bancomate. BT este prima bancă din România care introduce acest serviciu.

Pe lângă retrageri de numerar, clienţii Băncii Transilvania pot face şi plăţi doar cu telefonul mobil, serviciul de plată cu mobilul fiind introdus la începutul anului 2018.

„Cifrele BT ne arată că plăţile contactless sunt pe val, de aceea sunt sigur că trendul va fi repede adoptat inclusiv pentru retrageri de numerar de la bancomat, mai ales cu telefonul. Ne bucurăm să fim prima bancă din România care aduce clienţilor accesul contactless la ATM şi un mod total nou de a interacţiona cu bancomatul, cu tehnologia“, a declarat Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

Peste 500 de bancomate ale Băncii Transilvania, adică o treime din numărul total de bancomate, sunt semnalizate contactless şi permit retragerile cu telefonul mobil. Banca afirmă că până la finalul anului majoritatea ATM-urilor vor avea aceste funcţionalităţi.

Pentru a retrage numerar de la bancomat, clienţii trebuie să apropie telefonul de semnul contactless de pe bancomat, să se autentifice, după care sunt urmaţi paşii unei retrageri standard de cash de la ATM.

Trendul este acesta: Suedezii RENUNŢĂ la carduri şi numerar. N-o să credeţi ce au primit în locul acestora: MICROCIPURI FUTURISTE implantate sub piele!

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

În măsura în care vom folosi smartphone-ul pentru plăți contactless, este ca și cum am folosi cardul bancar cu cip, căci nu mai este un simplu aparat de comunicare, ci devine document personal, despre care am fost atenționați de Marii Duhovnici să nu le acceptăm.

loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Banca Transilvania, a sistat platile cash ale facturilor la automatele specifice acestei functii.

    Foarte interesant trendul. Cat se strufoaca bancile sa impinga sau sa forteze „trendul” intr-o anumita directie, fara posibilitate de alegere pentru utilizatori.

  2. Nu poți plăti cu smartphone-ul decât dacă ai card bancar emis de BT! Deci practic este același lucru, ba chiar un pas înainte spre introducerea chip-ului! Deci niciun creștin nu ar trebui să folosească plata cu smartphone-ul! Doamne miluiește-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.