X

Viorica Dăncilă: Vrem (vorbind în numele românilor – majoritari – ca și cum ar fi de acord cu ea) să inființăm Muzeul Holocaustului. Lângă Muzeul Antipa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Muzeul Holocaustului este susținut de guvern să primească controversatul spațiu din curtea Muzeului Național de Științe Naturale. Deja Ministerul Culturii și-a dat avizul în acest sens.

Prim-ministra Viorica Dăncilă a explicat sâmbătă că există două variante în acest sens și că urmează să fie adoptată o hotărâre de guvern în acest sens:

E un lucru pe care l-am promis și pe care trebuie să-l ducem la bun sfârșit. Locația e identificată lângă Antipa, vom vedea dacă e o locație bună. Daca e o locație bună, acolo vom înființa Muzeul Holocaustului”.

Ministerul Culturii a precizat vineri că urmează să fie creat un complex muzeal care să cuprindă Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi viitorul Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, pentru care se are în vedere locaţia existentă între Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român”.

La începutul lunii iulie, peste 50 de personalităţi ale lumii academice şi reprezentanţi ai societăţii civile au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului Viorica Dancilă şi ministrului culturii, Daniel Breaz în care au cerut păstrarea intactă a suprafaţei de teren care aparţine Muzeului Antipa din Bucureşti.

Propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie construit în curtea Muzeului Antipa a fost făcută de Institulul „Elie Wiesel”.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa a înaintat un răspuns către Ministerul Culturii, prin care îşi manifestă opoziţia faţă de ideea înstrăinării a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a instituţiei.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, directorul Muzeului Țăranului Român afirmă că între instituția pe care o conduceși Muzeul Antipa ar fi loc pentru un al treilea: Nu știu dacă managerul Muzeului Antipa ar avea dreptul legal de a refuza o hotărâre a guvernului”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. De nu se spune?… In niciun articol din presa? Exista un Muzeu al.Holocaustului, intr-o fosta sinagoga langa Biserica Sf. Vineri. Cautati pe Google maps. Poate rabinii sau cine l-au infiintat pe acesta poate nu sunt amici cu cei de la IEW? Sau acest nou muzeu e doar stegulet electoral pentru Viorica… sau pentru Firea care si-a dat acordul.
  Daca as fi evreica eu personal m-as supara foarte tare pe Institul Elie Wiesel ca permit sa dedice istoria.si necazurilor alor mei unei campanii vremelnice si disperate a acestor politicieni care au de altfel prea putin de spus. Dar nu sunt evreica, asa ca ii las pe ei sa sa se dumireasca ce se intampla.
  Dumnezeu sa-i lumineze!

  1. Ești prea dulce!
   Ăștia nu sunt evrei, cum nu sunt eu popă!
   Sunt ALTCEVA!
   Ei dau atac la baionetă, pentru că vremea de ÎNTUNERIC a venit…e ceasul lor!
   Nu vezi că nu se mai ascund după cireș?
   Urlă că-s discriminați cel mai tare, dar dând cu ciomagul în capul/tradiția/bunătatea/toleranța țărilor/popoarelor care i-au primit…când de fapt, trebuiau EXTERMINAȚI sau ALUNGAȚI DÂNDU-LE CÂTE UN ȘUT ÎN DOS, PENTRU VITEZĂ!

 2. https://www.stiripesurse.ro/dan-barna-contracte-pe-banda-rulanta-cu-psd-cat-a-ca-tigat-eful-usr_1367689.html

  Vai, ce “grija” avea psd-ul pe atunci de anonimul Barna… Au lucrat serviciile pt el. Deh, nu mai putea psd-ul de grija lui Barna.

  Acum, ca baiatul asta a dobandit atatia bani, si posibil multe altele, nu este el indatorat “pana-n gat” serviciilor? Va putea face el ceva, ca un FOARTE posibil viitor presedinte (alde dancila nu se va califica vreodata in “finala”) ceva in afara servicilor? Dar macar isi doreste? Serviciile secrete, ca si americanii in Ucraina, vor ajunge sa aiba in finala pe ambii concurenti, si nr 1 si nr 2. Ce “sansa” mai are Romania?

  Romania legata fedeles

 3. Dincolo de problema cu amplasarea si nedreptatea ei, cel mai abominabil este asumarea ideii, in numele poporului roman, ca are si de ce, ca la noi aici a fost holocaust… , sau ca poporul roman se face VINOVAT de un presupus holocaust fata de evrei ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button