X

Europol: Poliția are nevoie de noi instrumente de interceptare din cauza tehnologiei 5G

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Catherine De Bolle, directorul Europol, a declarat că, în urma introducerii tehnologiei 5G, agențiile europene din domeniul aplicării legii vor pierde capacitatea de a intercepta comunicațiile efectuate de infractori cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Directorul Europol a îndemnat liderii UE să ofere puteri sporite pentru combaterea infractorilor ce utilizează mijloace tehnologice, afirmând că statele membre nu au momentan la dispoziție tehnologia și reglementările necesare pentru acoperi golurile ce vor apărea în momentul în care rețelele 4G vor deveni depășite, scrie Mediafax.

Este una din cele mai importante instrumente de investigație a ofițerilor de poliție și serviciilor, așa că avem nevoie de acest lucru și în viitor“, a declarat Catherine De Bolle, oferind drept exemplu cazul localizării unui copil răpit.

Autoritățile europene de poliție au în acest moment instrumente ce le permit să asculte și să urmărească infractorii prin intermediul mijloacelor de comunicare mobilă care folosesc tehnologia 4G, însă “nu le putem folosi și în cazul rețelei 5G”, a adăugat directorul Europol.

De Bolle a mai afirmat că agențiile europene din domeniul aplicării legii au fost prea târziu implicate în discuțiile privind tranziția spre tehnologia 5G.

Cel mai mare risc constă în faptul că nu suntem suficient de conștienți la nivel tehnologic (…) Trebuie să înțelegem ce se petrece și trebuie să încercăm să oferim răspunsuri“, a mai spus ea.

Totodată, De Bolle a declarat că Europol ar putea deveni o platformă pentru modernizarea forțelor de poliție din țările UE prin dezvoltarea de tehnologii și instrumente digitale, iar pentru aceasta Europol are nevoie de sprijin sporit din partea instituțiilor europene, inclusiv prin dublarea bugetului agenției.

Europol a lansat recent un raport privind combaterea criminalității în era digitală, intitulat “Do Dream of Electric Sheep” (un joc de cuvinte după romanul “Do Androids Dream of Electric Sheep” al autorului Philip K. Dick, n.red).

Raportul descrie adoptarea de către infractori a noilor instrumente de comunicare criptată, a tehnologiei de imprimare 3-D, a inteligenței artificiale pentru răspândirea dezinformărilor, a mijloacelor cuantice de calcul pentru decriptare și subliniază capacitatea teroriștilor de a utiliza vehicule autonome și drone în atentate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button