X

Patriarhia Georgiei îl acuză pe Vladimir Putin de distorsionarea istoriei Abhaziei și Osetiei de Sud

„Declarația președintelui rus, Vladimir Putin, pe 9 iulie privind lunga istorie a Abhaziei și așa-numitei Osetia de Sud este o interpretare care a provocat o reacție foarte negativă pentru poporul nostru. Distorsiunea evenimentelor istorice promovează aprofundarea conflictelor existente”, afirmă Patriarhia Georgiei în declarația sa.

„Credem că această declarație ar trebui să fie o provocare pentru statul georgian, pentru cercetătorii georgieni și pentru fiecare dintre noi, să reacționăm rapid pentru a oferi cercetări științifice despre istoria generală a țării noastre, precum și despre etapele sale individuale. În plus, studiile ar trebui traduse în limbile engleză, rusă și alte limbi străine, la timp”, adaugă Patriarhia Georgiei în altă parte în declarația sa.

„Patriarhia Georgiei este gata să sprijine toate partidele să organizeze conferințe și întâlniri privind realitatea istorică”, a subliniat Patriarhia în cele din urmă.

Președintele rus, în declarațiile sale în discuție, a declarat că Abhazia și Osetia de Sud nu fac parte din Georgia.

Vladimir Putin a declarat, de asemenea, că Osetia a devenit parte a Imperiului Rus în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea ca stat independent, în timp ce Abhazia a devenit parte a Imperiului Rus ca Principat.

Putin a adăugat, de asemenea, că trupele din Georgia au acționat și mai mult în Osetia în 1919-1920.

În cele din urmă, președintele rus a subliniat că „toate acestea le numim astăzi un genocid. Ar fi bine să cunoaștem toate acestea în ceea ce privește autoritățile actuale din Georgia și să nu le uităm când autoritățile actuale vor să-și îmbunătățească relațiile cu oamenii din Abhazia și Osetia de Sud”.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. locuitorii din Osetia de nord/sud (ortodocsi ca si georgienii) sint urmasii Alanilor antici, limba lor descinde din limba veche sarmata. nici un fel de legatura cu istoria si limba georgiana, se vede ca filetismul face ravagii in Ortodoxie..

  1. Cine-i sorina MATEI ?! O securista ticăloase ca orice securist din Ro, mai mult sau mai puțin acoperit.
   SECURIST =DIAVOL
   O imbecila care da în cine are ordin, depinde de la ce HAITA primește malaiu.
   Ca doar n-o sa cred ca Mahalagioaica asta tine cu dreptatea. VAX!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.