X

Indignare în Grecia după ce mai mulţi turişti au fost filmaţi omorând cu pietre un peşte-spadă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zeci de mii de cetăţeni greci au semnat o petiţie pentru pedepsirea turiştilor filmaţi în timp ce aruncă cu pietre într-un peşte-spadă – acesta a fost, apoi, găsit mort, scrie The Independent.

Filmarea cu atacul turiştilor, care a avut loc la începutul acestei luni pe o plajă din oraşul Chalkida, a ajuns virală pe reţelele de socializare în Grecia. În videoclip, pot fi văzuţi mai mulţi turiştii adunaţi la malul mării în timp ce un peşte-spadă înoată speriat în apă. Mai mulţi tineri încearcă să prindă peştele care se zbate frenetic, iar unii turişti de pe mal aruncă cu pietre şi tot felul de alte obiecte în direcţia acestuia. Reacţiile de pe reţelele de socializare din Grecia sunt de indignare şi furie faţă de comportamentul turiştilor. Găsit de autorităţile locale după interacţiunea nefericită cu turiştii, peştele nu a fost deocamdată autopsiat pentru a se stabili cauza exactă a morţii.

Lipsa unui verdict asupra cauzei morţii nu a împiedicat judecata oamenilor, toată lumea considerându-i pe turiştii din videoclip răspunzători de moartea peştelui.
Rezultatul este o petiţie, semnată deja de 27.000 de persoane, prin care se cere amendarea turiştilor şi sancţionarea celor care lucrează în cadrul administraţiei portului pentru că nu au intervenit.
Petiţia va fi trimisă poliţiei din Grecia şi autorităţilor de protecţie a animalelor.

Este timpul să oprim oribilele abuzuri ale animalelor din ţara noastră”, se declară în petiţie. ”Cerem o amendă pentru toţi cei implicaţi, precum şi pentru administratorii portului, care se pare că erau acolo şi nu au intervenit. Ştim, desigur, că peştele-spadă nu este o specie protejată, dar vocea noastră trebuie să fie auzită pentru ca acest comportament de gloată faţă de orice creatura vulnerabilă să poată fi, în final, oprit”.
Unele declaraţii, postate pe reţele de socializare, vorbesc despre frica turiştilor, aceştia crezând iniţial că se confruntă cu apariţia unui rechin. Într-o declaraţie publicată de presa grecească, citată de The Independent, un ofiţer al administraţiei portului din Chalkida a spus că membrii administraţiei aflaţi la faţa locului nu au realizat că animalul era dezorientat şi că venise doar accidental atât de aproape de turişti.
La scurt timp după incidentul cu turiştii, un salvamar l-a găsit mort”, a declarat acesta.

Corpul peştelui a fost dus la o morgă, unde va fi examinat de medicii veterinari pentru a determina cauza morţii. Unele declaraţii, care nu au putut fi confirmate de către autorităţile locale, spun că filmarea incidentului a fost trimisă procurorului responsabil din zonă, iar acesta va decide dacă a avut loc vreo infracţiune.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. O prostie. Zilnic sunt pescuiti sute de astfel de pesti. De ei de ce nu ne-ar fi mila?

    Traim deja intr-o lume desensibilizata prin filme de groaza si jocuri video in care vacile sunt de culoare mov si banii se scot de la bancomat. Poti avea pretentii de mila si de comportament adecvat de la o populatie indobitocita?

  2. @andrei:pământul este o “sfera” :discul pământului cu toate formele de relief de pe el, calota de dedesubt și cupola. Iată minunata bila, minge, sfera de care sunteti îndrăgostiti! Dar dacă biblia, cuvântul lui Dumnezeu revelat spune de realitatea(nu teoria) pământului plat din care v-am dat atâtea citate și va pot da și din sfinții părinți iar pentru voi e mai valoroasa”stiinta cu nume mincinos”de care spune Sfântul Apostol Pavel de 2000 de ani atunci și voi sunteți “ortodocși” cum sunt eu papa de la Roma Va continua…

  3. Turismul international in care milioane de imbroboditi de propaganda neomarxsta isi lasa casele si rostul si pleaca ,mituiti de tot felul pomeni numite de vouchere de vacanta, unde vad cu ochii.O turma de bovine.Ca unii mai mor de uragane ,accidente sau copaci cazuti pe ei ,victime colaterale.Stramosii ne-au lasat vorba inteleapta”nicaieri nu e mai bine ca acasa”.Dar cand bei laturi la pahare de plastic,coca cola si mananci doar shaorma,chipsuri si pizza creierul devine idiot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button