X

Neurochirurgul diacon, reîntors în România la sfatul Părintelui Justin, Ștefan Mindea, a fost distins la Huși cu Crucea Episcopală

Părintele diacon Ștefan Mindea, neurochirurg renumit la nivel internaţional, a primit duminică din partea Preasfințitului Părinte Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ceremonia a avut loc duminică, 7 iulie 2019, de sărbătoarea ocrotitoarei Catedralei Episcopale din Huși: Sfânta Mare Muceniță Chiriachi.

După 35 de ani petrecuți în SUA, unde a devenit unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi, specializat în neurochirurgie minim invazivă și chirurgie oncologică spinal, Ștefan Mindea, la îndemnul Părintelui Justin Pârvu, a decis să se întoarcă în țară, împreună cu soția și cei șase copii ai săi, la Constanța.

În prezent, doctorul Mindea tratează și operează la Constanța oameni suferinzi, de orice condiție socială, iar duminica slujește ca diacon la o biserică din orașul de la malul mării.

“În timpul operației, rugăciunea îmi dă siguranță”, spunea medicul anul trecut într-un interviu.

Neurochirurgul Ștefan Mindea a vorbit despre rolul credinței în viața sa și a evidențiat că rugăciunea îi oferă siguranţă, îi dă putere şi astfel rămâne ancorat în relația lui „statornică cu Bunul Dumnezeu”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Slavă PreaSfintei Treimi pentru minunile pe care ni le îngăduie să le trăim ! Dumnezeu și Maica Domnului să-l binecuvinteze cu întreaga sa familie pe acest Mare și Nobil Creștin, ȘTEFAN MINDEA ! Ne bucurăm cu Bucurie Dumnezeiască pentru lucrarea domniei sale întru Dumnezeu, semeni și Țară !

  2. Iată ce articol publica ortodoxinfo.ro despre Ignatie Mureșanul.

    https://ortodoxinfo.ro/2017/10/05/sinodul-bor-ales-noul-episcop-de-husi-ignatie-mureseanul-arhiereu-vicar-al-episcopiei-ortodoxe-romane-spaniei-si-portugaliei/

    Și iată un comentariu al redactorului ortodoxinfo.ro în subsolul acestui articol, acolo unde cititorii și-au luat libertatea ta de a spune adevărul despre Ignatie Mureșanul.

    “redactor
    spune:
    5 octombrie 2017 la 15:52
    daca luam in considerare teza de doctorat cu tema: Contribuţia teologilor români contemporani la dialogul teologic intercreştin, este clar un ecumenist, crezandu-se un ecumenist „bun”
    Stiu ca avea evlavie fata de Parintele Justin Parvu pe care il vizita adesea cand venea acasa la el, in Toplita. Sfantul Parinte Justin sa-i dea curajul de a marturisi impotriva ecumenismului.”

    Ce să înțelegem despre site-ul ortodoxinfo.ro?

    Că este echilibrat și în duc patristic?

    Păi Ignatie Mureșanu a fost pus în acea funcție de sinod. Sinodul este în același duh cu Patriarhul. Patriarhul îl primește cu îmbrățișări pe papă și spurcă catedrala neamului cu acesta.

    Ce amestecătură mai este și asta?

    De ce îl mai amestecați în această discuție și pe părintele Iustin Pârvu?

    Doriți cumva o garanție din partea lui?

    Cred că ar fi cazul să-l întrebați și pe el.

    .

    1. E cel putin ciudata publicarea acestui articol aici pe site.Speram ca redactorii nu au patit nimic,la propriu,caci la cate publica aici antisistem,nu ne-ar mira sa auzim intr-o buna zi ca li s-a intamplat nu-stiu-ce.O spun cu sinceritate si cu ingrijorare,pt ca mult ne folosim din ce scriu ei aici.Dar poate ne lamuresc ei insisi ce e cu acest articol…

      1. articolul a fost mai mult pentru a preciza ceea ce basilica a evitat sa mentioneze: neurochirurgul Mindea a revenit in Romania la sfatul Parintelui Justin Parvu.

  3. Un om distins, doctorul Stefan Mindea ! Dumnezeu să il binecuvinteze in tot ceea ce face si sa ne mai dea astfel de oameni, ca tare nevoie avem de ei !

  4. Pai,, dacă e asa de bun “episcopul” de Huși, nu știe oare ca la. 20 de metri de el “Biserica” catolica(na, ca. a ieșit cacofonie) a adunat501(?) copii(majoritar ortodocși) și, timp de o săptămână face cu ei(gratis!) activități, inclusiv catehizare catolica și slujbe “catolice”?! Asta numai dacă n-o fi băut înainte cafeaua cu”preotul”catolic și or fi bătut palma. Oricum, au bătut palma înainte inaintemergatorul cu rechinul alb. Și, credeți-mă, stau și eu la 100 de metri de sacrilegiu. Doamne, cauta din cer și vezi!

  5. Ştiu ca e off-topic dar va rog pe toti cei ce citesc acest comentariu sa se roage pentru robul lui Dumnezeu:Victor, prins de patima betiei. Va multumesc si Domnul sa va rasplateasca milostivirea.

  6. Este de apreciat faptul că dr. Ștefan Mindea a ascultat de pr. Iustin Pârvu și s-a întors din străinătate în România, desfășurându-și activitatea aici, spre binele românilor. Ceea ce este de neînțeles este că acceptă distincții de la o ierarhie ecumenistă, legitimând-o cu ocazia asta, și pomenește pe episcopul ecumenist al locului. În rest, numai de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button