X

Londra: Elevi de 10 ani suspendați pentru „comportament homofob”. „Sunteți o rușine pentru această școală”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Doi elevi de numai 10 ani au fost suspendați cinci zile de la cursuri pentru ceea ce un profesor a considerat că este „comportament homofob”. 

Motivul a fost faptul că cei doi au cerut să nu participe la o lecție cu tematică LGBT.

Școala primară Heavers Farm din South Norwood, din sudul Londrei, a decis să suspende, pentru cinci zile, o fetiță și un băiețel per motiv că s-au opus programei LGBT.

Decizia a venit după ce unul dintre copii a cerut profesorului permisiunea de a nu participa la o lecție LGBT, scrie The Times.

Farrell și colega sa de clasă, Kaysey, l-au întrebat pe profesor, după ce acesta a distribuit elevilor o broșură cu tematică LGBT: „Domnule, vă rog, aș putea să nu particip la această lecție?”. Profesorul a refuzat, spunând că lecția LGBT face parte din programa școlară.

După ore, profesorul l-ar fi acuzat pe Farrell că a folosit un „limbaj homofob” spunând că  „LGBT e de rahat și e o prostie”, lucru pe care elevul l-a negat. Băiatul a explicat că este creștin și că nu acceptat lecția LGBT întrucât contravine religiei sale.

Profesorul a încercat să-i provoace, întrebându-i pe copii: „Ați vrea ca homosexualii să moară?” „Am spus că nu”, a răspuns Farrell.

În ciuda acestui răspuns, copiii au fost numiți „o rușine pentru școală” și au fost ținuți, timp de cinci ore, într-o cameră de pedeapsă. După care s-a luat decizia suspendării lor, timp de cinci zile.

Părinții celor doi copiii insistă că aceștia NU au făcut comentarii homofobe, iar versiunea elevilor este susținută de alți copii din clasă. Într-o scrisoare adresată conducerii școlii, părinții au acuzat profesorii că i-au discriminat pe copii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Doamne ajuta, deci nu e chiar pierduta Anglia. Daca copiii au curaj sa zica nu. Desigur meritul e si al parintilor.
    Congregatia aceea anglicana acum condusa de o dinastie care nici macar nu e aceeasi cu cea care facut schisma cu Roma nu ii merita pe unii dintre englezi. Pur si simplu nu ii merita. Anglicanii se tin (oficialii) numai de dracarii, showuri de moda sataniste, propaganda LGBTQ. Cand au fost la Vatican sa discute despre familie episcopii lor, au facut scandal ca nu ai fost lasati sa vina cu sotii (de acelasi gen) la discutii.
    O adunare care isi bate joc.de tot ceeace a mai ramas pur din acest popor chinuit si prostit de lideri. Ei nu cred in revolutii. Intr-un fel ii inteleg. Cromwell a fost un dezastru. Dar poate acum este cazul de ceva. O revolutie va fi usor preluata de comunisti si rasturnata in lupta de clasa etc, fazele lor clasice si prostesti.
    Eu ma rog pentru acesti oameni si tara lor deoarece ei au fost oameni cu mine cand i-am vizitat. Inca mai au ceva de dat. Unii trec la ortodoxie altii zic ca parca catolicism ca e mai aproape de traditiile lor.
    Clasa lor conducatoare e o gluma. Mai ales familia regala care cica studiaza daca regina Elisabeta e ruda cu Fatima si cu Mohamed. Printul Charles nici macar nu stia ce e aia cruce cand a venit pe la noi desi Henric al 8-lea a pus cumva regele cap.la anglicani.
    Clasa politica e isterica si nu stie ce vrea. Dumnezeu i-a pedepsit pentru ereziile lor si au pierdut imperiul ce-l aveau. Daca s-ar tine de cele bune eu cred ca ii va ierta ca neam.
    Doar o.parere stiu dar asta este.

  2. Este, într-adevăr, discriminare. Dacă noi suntem homofobi pt că ne comportam normal, cum ne-ar spune daca am fi împotriva homosexualilor? Oricum, a trecut de mult vremea in care credeam că nu se înțelege faptul că noi nu avem cu nimeni nimic și că vrem sa fim lăsați în pace, să trăim normal, așa cum ne-a lăsat Dumnezeu să trăim. E limpede că se încearcă în fel și chip și nu se propune sa acceptăm ceva cu care nu suntem de acord. Dacă asta nu e discriminare, atunci ce e? Adică, ești constrâns, ca elev, să participi la orele de “educație” LGBTQ și tu nu ai voie sa refuzi, chiar dacă nu vorbești împotriva lor? Va trebui, in curând, să pretindem că suntem ca ei, să nu se simtă discriminați? Nu e limpede că nu ei sunt cei discriminați? Chiar nu se vede bine cine-și vede de treabă și cine încearcă să se impună?

  3. S-a intors comunismul cu ” Sunteti o rusine pentru clasa muncitoare”, dar sub o alta forma cu intoleranta pentru toleranta. Acum statul e mai rau ca in toate timpurile pt ca ce grozavie mai mare ca sa dicteze el viata particulara a individului si in ce sa crezi, cu cine sa te cuplezi? Cand s-a mai pomenit asa ceva, asemenea aberatie?

  4. “După care s-a luat decizia suspendării lor, timp de cinci zile” slava Domnului ca au scapat cinci zile din mainile dementilor.
    Satana spurcata –care va arde zi si noapte in foc nestins– a reusit sa intoarca lumea cu fundul in sus; ceea ce e socant –pt mine, cel putin– e nivelul de nebunie la care au ajuns multi oameni din occident, sunt complet spalati pe creier. Cred ca Dumnezeu si-a luat mana de pe ei si, cu ocazia asta, e bine sa observam si noi, ortodocsi, unde putem sa ajungem daca ne indepartam de Hristos si de Maica Domnului.

    Cinste copiilor si celor care i-au educat, sper sa-i ajute Hristos sa ramana statornici in credinta.
    Deci, fratilor, victorie pt noi e rusine in ochii altora.

  5. Suntem pe marginea prăpastiei. Și sa mai pleci în occident la munca… E trădare fata de neam și fata de Hristos!

    1. ”cineva”…văd că tot o duci langa c-am fi una și aceeași persoană :)
      Vrei o pereche de ochelari ca să VEZI mai bine?
      Aaaa…stai PROST cu sistemul de înțelegere…trierea, compartimentarea ideilor, comentariilor citite, comparațiile…. la tine se fac superficial și sporadic!

  6. Există două explicații pentru atitudinea ,,profesorului”și anume:primește bani din partea comunității curiștilor și trebuie să demonstreze că e ,,serios” ori e și el suferă de această boală a homosexualității și automat s a simțit lezat de atitudinea pe cât se poate de normală a elevilor
    Nu m ar mira ca în câțiva ani să citesc despre astfel de cazuri că se întâmplă n România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button