X

Cocaină de peste un miliard de dolari confiscată în SUA

Autorităţile federale americane au anunţat marţi că au capturat circa 16 tone de cocaină la bordul unui vapor în portul Philadelphia, pe râul Delaware, transmite AFP.

“Este una din cele mai importante capturi de stupefiante din istoria Statelor Unite”, a anunţat procurorul general al oraşului Philadelphia, William McSwain. “O asemenea cantitate de cocaină ar putea ucide milioane de persoane”, a scris el pe Twitter.

Cocaina are o valoare pe piaţă de peste un miliard de dolari, potrivit biroului procurorului. Membri ai echipajului de pe vapor au fost arestaţi şi puşi sub acuzare, iar o vastă anchetă este în curs de desfăşurare.

Drogul a fost descoperit în şapte containere care se aflau pe cargoul MSC Gayane, cu direcţia Europa, după ce anterior făcuse escale în Chile, Panama şi Bahamas, potrivit presei locale.

Această captură intervine pe fondul confiscărilor record de stupefiante în nord-estul Statelor Unite în ultimele luni, la Philadelphia, New York şi în New Jersey.

Categorii
DroguriExterne
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.