X

Rusia – China: un summit ignorat de mass-media

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe 5 Iunie, proiectoarele  media s-au îndreptat către Preşedintele Trump şi liderii europeni ai NATO care, la aniversarea “Zilei  Z”, au autocelebrat în Portsmouth “pace, libertate şi democraţie în Europa,” jurând să le “apare oricând, indiferent cine le ameninţă”. Referinţa la Rusia este clară.

Russia-China: Summit-ul pe care Media l-a ignorat

de Manlio Dinucci

Global Research, June 12, 2019

Marile trusturi media fie au ignorat, fie au tratat la diverse, întâlnirea la varf ce a avut loc în aceeaşi zi la Moscova între preşedinţii Rusiei şi Chinei. Vladimir Putin şi Xi Jinping, la cea de-a treizecea întâlnire din ultimii şase ani, s-au abţinut de la a prezenta concepte retorice, dar au luat act de o serie de fapte.

Schimburile dintre cele două ţări, care anul trecut au depăşit 100 de miliarde de dolari, sunt acum extinse prin aproximativ 30 de noi proiecte chinezeşti de investiţie în Rusia, în special în sectorul energetic, pentru un total de 22 de miliarde de dolari.

Rusia a devenit cel mai mare exportator de petrol către China şi se pregăteşte să facă acelaşi lucru pentru gazele naturale: cea mai mare conductă de gaze naturale se va deschide în decembrie, urmată de alta prin Siberia, plus două secţii uriaşe pentru exportul de gaz natural lichefiat.

Planul SUA de a izola Rusia prin sancţiuni, aplicate si de UE, combinate cu interzicerea exporturilor către Europa, va deveni astfel inutil.

Colaborarea ruso-chineză nu se va limita la sectorul energetic. Proiecte de parteneriat au fost lansate în sectorul aero-spaţial şi în alte secoare cu tehnologie ridicată. Rutele de comunicare dintre cele două ţări (cale ferată, şosea, fluvial şi maritim) sunt dezvoltate puternic. Schimburile culturale şi fluxul de turişti se extind de asemeni cu repeziciune.

Aceasta este o cooperare la scară largă, a cărei viziune strategică este indicată de cele două decizii anunţate la finalul întâlnirii:

  • Semnarea unui accord inter-guvernamental pentru extinderea folosirii monedelor locale, (rubla şi yuanul), pentru schimburile comerciale şi tranzacţiile financiare, ca alternativă la dolarul încă dominant ;
  • Intensificarea eforturilor pentru integrarea noului Drum al Mătăsii promovat de China, şi Uniunea Economică Eurasiană (EAEU), promovată de Rusia, cu ţinta “de a crea un parteneriat Eurasian mai strâns în viitor.”

Faptul că ţintele nu sunt doar economice, este confirmat de “Declaraţia bilaterală de  consolidare a stabilităţii mondiale strategice” semnată la finalul întâlnirii. Rusia şi China împărtăşesc poziţii “identice sau foarte apropiate” care sunt de facto contrare celor de la SUA/NATO, privind Siria, Iran, Venezuela şi Coreea de Nord.

Ele lansează un avertisment: retragerea SUA din tratatul INF (cu scopul de a amplasa rachete nucleare cu rază medie în jurul Rusiei şi Chinei) poate accelera cursa înarmării şi poate creşte posibilitatea unui conflict nuclear. Ele au denunţat refuzul SUA de a susţine interzicerea totală a testelor nucleare.

Ele consideră de asemeni “iresponsabil” faptul că anumite state, deşi sunt semnatare ale Tratatului de neproliferare, practică  “misiuni de cooperare nucleară,” şi solicită  “întoarcerea în teritoriile naţionale a tuturor armelor nucleare din afara frontierelor”.

Această solicitare îngrijorează profund Italia şi alte ţări europene unde, violând Tratatul de Neproliferare, SUA au baze cu arme nucleare ce pot fi folosite de ţările gazdă sub comandă americană: bombe nucleare de tip B-61 care vor fi înlocuite din anul 2020 de mai periculoasele B61-12.

Marile trusturi media n-au zis nimic despre asta, dar au fost ocupate pe 5 iunie să descrie costumul splendid purtat de Prima Doamna Melania Trump la ceremoniile din Ziua Z.

Traducerea: Costin Ştirbu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. politicienii din sua, anglia, franta, germania, canada etc nu mai pot fi schimbati sau imbunatatiti, astia sunt cum ar fi la noi peste 50-60 de ani de guvernare pnl, usr, plus, pro romania, deci toate nivelurile de conducere populate de marionete d-astea.

    Cand se intalnesc Putin cu Xi, rezulta atata in plus la comert, atatea noi parteneriate semnate, atatea miliarde inj plus fata de anul trecut etc.
    Cand se intalnesc IOhanis cu liderii europeni, rezulta lupta anticoruptie va fi marita, vom contribui la independenta justititie, vom continua eforturile de combatere a terorismului etc, deci ZERO BARAT.

  2. Urmatoarea etapa a procesului mesianic.
    Dupa coroana dinastiei Davidice,Shanhedrinul lanseaza o noua moneda in onoarea regelui David în pregătirea pentru restabilirea dinastiei Davidice.
    Moneda poartă numele lui David și imaginea unei coroane. Versetul care descrie achiziționarea de către David a terenului pentru Templu de la Aurena Iebusitul este înscris pe fața monedei în engleză, ebraică și arabă.
    https://www.breakingisraelnews.com/131712/sanhedrin-mints-king-david-coin-to-usher-in-davidic-dynasty/

  3. Anglia – China: un parteneriat ignorat de mass media
    China a investit in Anglia mai mult decat in orice tara vestica, adica mai mult si decat in SUA, Londra fiind “intamplator” orasul cu cele mai multe camere de supraveghere.
    UK received more Chinese investment than any other country in the Western world
    https://www.cityam.com/uk-received-more-chinese-investment-than-any-other-country/
    627,707 CCTV Cameras in London (2019), 1 CCTV Camera for every 14 people
    https://www.cctv.co.uk/how-many-cctv-cameras-are-there-in-london/

  4. Rusia+China:adevarata forta!Iata ca se grupeaza si armatele pentru ww3…De fapt,dupa parerea mea as prefera ww3 decat venirea antihristului.O spune si Sfantul Lavrentie de Cernigov(de unde am preluat-o si eu):”daca va veni intai razboiul se vor mantui cu zecile de mii,iar daca va veni intai antihristul(sau lagarul electronic se va dezvolta foarte mult)foarte putini se vor mantui”.Aici nu avea descoperire nici sfantul care va fi primul:antihristul sau raxboiul.Asa macar te spovedesti si te impartasesti si daca va fi sa mori in razboi,asta este.Ce parere aveti?

    1. Sfântul Paisie din Sfântul Munte spune că la sfârșitul celui de-al 3 lea război mondial va fi întronat antihristul.

  5. Summit ignorat tocmai pentru că este important.

    Pe de altă parte mă uit la Putin cel de astăzi, și nu prea mai seamănă atât de bine cu cel de acum 10-15 ani. Unii spun că ar fi fost înlocuit cu o sosie, pentru că cel original ar fi murit. Cine mai știe?

  6. Putin a fost impacat, si deci si Rusia, cu contracte in China (carora USA le sunt datori vanduti). Ca sa se adevereasca ce a zis dl. Trump, ca cel mai rau prieten al USA este UE, si anume Germania (PS nici eu nu ii plac dar si Trump.e mare clown) care, citez “sunt rai, foarte rai”. Asa ca i-au gasit “mireasa” lui Putin mai la Est unde sunt prieteni mai vechi in ideologie.
    UE sunt pe sponci deoarece au mintit pe ai lor cetaten din mai inspre vest si sud, pe cei din est, si au promis contrar aritmeticii, profituri grandioase la toti membrii lor. Profiturile nu vin, euro a mai fost in criza, omul doarme.dar nici chiar asa.
    Acest contract se numeste “am disvortat-o pe Mitza!” (Taica fiind USA si Mitza fiind Rusia care se apropria cam mult de Frau Marghelina, sau Frau Detuschland).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button