X

Cel mai mic computer din lume are 0,3 x 0,3 mm iar cel mai mic cip RFID avea 0,4 mm patrati acum 10 ani

de Saccsiv
Foto: https://www.gadget.ro/cel-mai-mic-computer-din-lume-are-o-dimensiune-de-0-3-x-0-3-mm/

Prin 2011 ni se spunea ca cel mai mic computer din lume avea 1 mm patrat, transmitea radio si putea fi folosit pentru supraveghere:

Deşi este foarte mic, conţine un microprocesor, un senzor de presiune, memorie, baterie, o celulă solară şi radio wireless cu antenă care poate transmite date unui dispozitiv extern.

Creat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan, computerul, care va deveni disponibil la scară comercială peste câţiva ani, este deja considerat viitorul industriei IT.

Creatorii săi – Dennis Sylvester, David Blaauw şi David Wentzloff – spun că, întrucât radioul computerului neavând nevoie de reglaj pentru a găsi frecevenţa potrivită, acesta poate fi legat la o reţea wireless de computere.

O astfel de reţea poate, în viitor, să monitorizeze poluarea, integritatea structurală sau să supravegheze, spun cercetătorii. “Următoarea provocare este să dezvoltăm sisteme la scară milimetrică, cu aplicaţii pentru monitorizarea corpurilor noastre, mediului şi clădirilor”, spune Dennis Sylvester. “Fiind atât de mici, putem produce sute de mii”, mai spune acesta.

Sistemul dezvoltat de cercetători este un monitor al presiunii care se implantează în ochiul pacientului pentru a monitoriza în continuu progresul glaucomului, o boală care duce la orbire.

Procesorul din interiorul acestui computer foloseste un design unic şi consumă extrem de puţină energie. Devine activ la fiecare 15 minute şi consumă o medie de 5,3 nanowaţi.

Pentru ca bateria să rămână încărcată este nevoie de expunere la lumină interioară timp de zece ore pe zi sau la Soare, timp de o oră jumătate.

In martie 2018 si IBM anunta un computer de 1 x 1 mm:

Dupa trei luni, recordul a fost insa deja doborat cu un 0,3 x 0,3 mm. Unde s-a ajuns azi nu stiu. Si, evident, nu stiu nici la ce miniaturizari s-a ajuns neoficial.

Referitor la cipul RFID cu antena cu tot, stiu ca prin 2010 avea 0,4 mm patrati:

Numerotarea electronica a produselor si documentelor cu ajutorul „µ-chip” (miu-cip), avand ca suport o baza de date in retea, da nastere unor noi aplicatii in domeniul afacerilor si a stilului de viata ce faciliteaza inovatii in campuri ca productia, distributia, consumul, supravegherea si reciclarea.

Circuitul integrat semiconductor wireless RFID care retine un numar de identificare in memoria sa, a fost propus acum un deceniu ca o alternativa la codul de bare. Folosirea sa a fost insa, pana acum, limitata la doar cateva aplicatii unde avantajele depasesc costul sau relativ ridicat.

µ-chip este raspunsul companiei Hitachi la rezolvarea unor probleme asociate cu tehnologia RFID conventionala. Acesta foloseste frecventa de 2.45GHz. Are un cip ROM de 128-bit ROM pentru stocarea numarului de identificare, fara capabilitati de scriere-citire si anti-coliziune. Numerele sale unice de identificare pot fi folosite pentru identificarea individuala a trilioane de trilioane de obiecte fara teama de duplicate.  Mai mult, cu o dimensiune de 0.4 mm patrati, µ-chip este suficient de mic pentru a fi atasat unei varietati de obiecte, putand fi integrat chiar si in hartie.
Sistemele de productie, distributie si supraveghere pot fi construite sau imbunatatite cu ajutorul µ-chip, informatiile fiind stocate si accesibile la cerere intr-o baza de date distribuita in retea. Prin combinarea acestei baze de date cu versatilitatea µ-chip, este posibila dezvoltarea de noi aplicatii in domeniul afacerilor si al stilului de viata. Acestea permit proceselor de productie, comert si reciclare sa fie operate intr-un mod imposibil pana acum.

Cititi va rog si:

VIDEO (și transcriptul): SMART DUST – Computerele din praful inteligent vor putea detecta totul

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

15 comentarii

 1. E deja de domeniul patologicului…să vrei să ai sub control ABSOLUT orice lucru și/sau ființă!
  Sărsăilă, cu ajutorul oamenilor de știință vrea să-i arate lui Dumnezeu, cum reușește el să supună nu numai cununa creației Sale, omul…dar și tot ce mișcă pe pământ scriindu-i în cartea lui neagră…

  Deci, în viitorul apropiat, dacă te duci la medic, (stomato, oftalmo, gastro, etc…) îți poate băga în corp porcării d-astea, nano!

 2. foarte interesant mi s-a parut ceea ce a spus parintele Elpidie, cum ca prin vaccin sunt introduse probabil milioane de computere d-astea nano –foarte mici–.
  Totusi, cred ca aceste cipuri mici vor fi adaugate peste tot, inclusiv in vopsea pt pereti, rigips, becuri, ferestre, geamuri, cani etc, practic se va ajunge la ceea ce profetea un sfant –toate vor fi supravegheate si monitorizate, inclusiv pietrele de pe strada–.

  1. Microcipurile sunt din „epoca de piatra” acum sunt nanocipuri, de 1000 de ori mai mici, care interactioneaza direct cu celulele din organism, pe care le pot „reprograma” si transforma in alte tipuri de celule!
   Nanochip reprograms skin cells into muscle and nerve cells
   https://aabme.asme.org/posts/researchers-learn-how-to-regenerate-body-tissue-with-electric-shocks
   Detecting Cancer with a Herringbone Nanochip
   https://directorsblog.nih.gov/2019/03/21/detecting-cancer-with-a-herringbone-nanochip/

 3. Vreau sa facem o platforma de discutii:pana unde mergem cu actele?La ora actuala am certificat de nastere(1966-fara cnp),card de identitate valabil pana in 2025,permis auto reinnoit in 2018.Sunt hotarat sa nu mai primesc nici un act.
  .AlexandruTM mi-a spus sa predau permisul.Vreau o chestie clara:predam toti permisele?!Adevarul este ca am nevoie de masina.Vreau ca cineva sa ma(ne)lumineze!

  1. pentru cine mai are nevoie de masina, trebuie cerut o alternativa invocand motive de constiinta religioasa: posibilitatea de a avea cip, cod de bare, 666 stilizat. Sunt de-ajuns aceste motive pentru a-l refuza. Apoi trebuie invocat faptul ca avem calitatea de conducator auto in urma unui examen si promovarea lui atesta dreptul de a conduce, iar nu permisul (care culmea, mai si expira, parca ar fi un aliment perisabil). E bine sa avem la noi o declaratie cat mai recenta de la medicul de familie, care sa ateste ca suntem apti pentru a conduce.

   1. @ Duhul Capitanului,

    Faceti acatistul Sfintilor Arhangeli Mihail si Gavril dupa care a Sfantului Acoperamant, cu cel putin 3 zile de post aspru, continuand pana la o saptamana.

    Si va ve-ti dumiri cu ori ce indoiala legate de acte.

    Mantuire

  2. ULTIMA linie rosie o constituie documentele electronice. Daca se trece si de asta sunt sanse extrem de mari sa nu mai poti refuza pecetea.

   Singurele documente electronice sunt deocamdata cardul de sanatate si pasaportul electronic. Ambele au alternativa neelectronica dar care este f putin folosita (oamenii sunt comozi si considera ca nu este nici o problema folosirea lor).

   Perioada mare de valabilitate pe care o mai au unele docuumente de tip vechi nu este vreo garantie ca vor fi valabile pana atunci. Este fooarte posibil ca sa se impuna mult mai devreme noile forme electronice.

   Sa nu ne lasam inselati nici de ideea de a avea alternative pentru a primi documente neelectronice. Evident ca vor oferi solutii alternative la inceput cu scopul de scadea opozitia oamenilor insa dupa ce sistemul va prinde putere si se va implementa la nivelul majoritatii vor retrage pas cu pas accesul celor cu documente clasice. Iar atuunci va fi cu adevarat greu de renuntat.

   PS – cu permisul de conducere nu este nimic clar. Niste povesti spuse de unii sau de altii. Fiti siguri ca lepadarea va fi in cunostinta de cauza la fel cum se petrece acum cand oamenii prefera documentele electronice cu toate ca nu-i obliga nimeni ci sunt atrasi prin avantaje. Obligativitatea va interveni numai in a doua parte a domniei Antihristului (ultimii 3,5 ani din cei 7 in care va domni).

   1. Doamne ajuta @Andrei,

    Da-mi voie sa te contrazic: Cu permisul de conducere este foarte clar.

    -Nu este electronic in sensul ca nu contine microcip.
    -Este componenta a virtualizarii fiindca este scananabil din lateral avand bar-code, putand fi scanat de politie si inafara tarii in conformitate cu normele europene.
    -Nu este pecetluirea propriuzisa dar este o cadere in sensul ca poarta toate preceptele pecetii. (are barcode, e compatibil cu citire optica digitala, conditioneaza) cele vechi color din 2007 nu aveau asa ceva.

    -Mai mult decat atat permisul actual si cardul de sanatate pregatesc cel mai bine mentalul colectiv pt acceptarea acatelor in format electronic.(conditionanad aspectele vietii).

    – Are Insemnele dracesti ca bar-code-ul si „stilizarea” 666 (am pus ghilimele ca defapt stilizarea e foarte clara ).

    Marii duhovnici au spus clar sa nu mai luam nimic de la Stat (buletin , permis pasaport..etc).

    Sa va lumineze Bunul Dumnezeu sa faceti ce trebuie.

    Mantuire

  1. Nu este deloc important. Din contra chiar.

   Asta este genul de informatie care mai mult ne baga in ceata pentru ca suna a teoria conspiratiei.

   Haideti sa vorbim despre lucrurile concrete, palpabile, care se desfasoara acum sub ochii nostri si fata de care nu avem atitudine.

   In Romania se elibereaza la greu documente electronice si peste putin timp o sa apara si cartea de identitate + permisul de conducere in varianta electronica. Nu ne trebuie mai mult de atat pentru ca acceptarea lor reprezinta o cadere din care va fi aproape imposibil sa se mai ridice cineva.

   Sistemul o fi pervers si o fi incercand sa faca ceva fara stiinta noastra insa asta este nimic fata de ceea ce facem singuri acceptand documentele electronice si semnand cu manuta noastra pentru primirea lor.

   Sigur ca este mai usor sa ne victimizam spunand ca, vai Doamne, ce ne-au facut astia ca ne-au pacalit si am devenit sclavi peste noapte fara sa stim decat sa ne responsabilizam si sa intelegem ca de fapt noi suntem primii vinovati. In primul rand pentru ca le-am dat putere indepartandu-ne de adevaratul Dumnezeu, singurul care avea putere sa ne apere, iar in al doilea rand pentru ca acceptam senini ceea ce ni se ofera.

   Dumnezeu este mult milostiv dar si drept. Ne asteapta la El cu indelunga rabdare si ne ajuta de fiecare data cand Il chemam insa daca noi suntem vicleni si ne facem ca nu intelegem cu siguranta ca vom da socoteala la Dreapta Judecata.

   Acceptarea oricarui pas spre virtualizarea lumii (chiar daca la inceput se spune ca este optional) inseamna ca ne facem partasi la lucrarea Tainei Faradelegii a carei tinta este venirea Antihristului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.