X

VIDEO (și transcriptul): SMART DUST – Computerele din praful inteligent vor putea detecta totul

Transcriptul:

În viitor, fiecare centimetru din fiecare oraş va fi animat cu inteligenţă, pentru că fiecare stradă şi fiecare clădire vor avea o reţea de micro-computere care vor fi construite chiar în ele.

Dr. Kristofor Pister, Universitatea din California, Berkley, îl numeşte praf inteligent: “Particula de praf inteligent sau fir de praf este un senzor fără fir (wireless) cu teledetecţie, putere de calcul, comunicaţie şi energie, care vor fi ambalate într-un singur pachet”.

Aceste micro-computere integrate vor fi mici, foarte mici.

Dr. Kristofor Pister: “Dimensiunea de astăzi este aproximativ cea a unui bob de orez. Şi am demonstrat că putem face circuitul suficient de mic şi de uşor încât, până la urmă, va fi posibil să-l aducem la dimensiuni sub-milimetrice.”

Mici particule de praf inteligent vor forma o reţea vastă şi invizibilă care va putea ajuta la administrarea infrastructurii chiar şi celui mai mare oraş.

Dr. Kristofor Pister: “Oraşele inteligente din viitor vor folosi această tehnologie necostisitoare, cu energie scăzută şi cu dimensiuni reduse şi o va distribui peste tot”.

Aceste mici computere înegistrează informaţie despre împrejurimi, informaţie pe care o pot trimite către alte calculatoare sau către tine.

Praful inteligent de pe linia de cale ferată va monitoriza trenurile cu care faci naveta pentru a şti dacă întârzie. Drumurile blocate de trafic vor putea să raporteze şi să-ţi avertizeze maşina, nu va mai trebui să aştepţi vreodată un raport de trafic de la radio.

Dr. Kristofor Pister: “Monitorizează fluxul de trafic şi îţi trimit alerte despre ruta potrivită pentru a păstra traficul în mişcare”.

Podurile vor primi o codare de praf inteligent care ne poate avertiza atunci când detectează fracturi de presiune pentru a evita prăbuşiri mortale. Dar praful inteligent va permite clădirilor şi străzilor să te recunoască pe tine şi să răspundă în consecinţă.

Dr. Guida Jouret, tehnician pentru pieţe emergente la Cisco: “Mediul va răspunde la identitatea noastră şi se va adapta în consecinţă”.

Dr. Kristofor Pister: “Oraşul va ştii unde eşti dacă tu vei vrea asta”.

Locul tău de muncă te va cunoaşte, la intrare, praful inteligent îţi va porni computerul şi praful inteligent din uşile liftului te va duce automat la etajul tău.

Dr. Kristofor Pister: “Praful inteligent va simţi mediul şi ne va pemite să ne îmbunătăţim felul în care ne trăim vieţile”.

Nu contează modul cum vom trăi în oraşul viitorului, dar acesta va fi în mod radical diferit.

*Notă: “Dr.” se referă la absolvenţi de studii doctorale, nu la medici.

Categorii
Big brother
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

A fost postat pe youtube in 2008. Unde s-o fi ajuns intre timp?

loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

15 comentarii

 1. Locul nostru de muncă ne va cunoaşte de la intrarea dacă vom ,,beneficia” de marcarea izotopică. De ce se doreşte schimbarea cărţilor de identiatate tocmai acum? Inseamnă că există o tehnică bine pusă la punct care, coroborată cu tehnologia 5G şi cu alte descoperiri să permită acest lucru. Cum să fi recunoscuţi dacă nu pe baza CNP-ului din cip implantat ori aflat in documente sau marcat cu laser cu ajutorul nanoparticulelor? De ce la eliberararea cărţii de identitate nu se acceptă fotografii realizate cu ajutorul unui aparat foto obişnuit? ca să ne obişnuim mai întâi să fim fotografiaţi într-o secţie de poliţie.. Apoi se perfecţionează doar aparatul de fotografiat…

  1. N-ar fi oare bataie pe agrafe de par si cercei cu smartdust, care sa-ti redea muzica preferata in urechi, sa-ti simta gandurile si sa sune persoana la care te gandesti, sau sa sune la 112 cand te-ai abatut de la „traseu” si te-ai „ratacit”?

  2. La eliberarea pasaportului temporar simplu poti sa vii cu poze de acasa:

   4. DOCUMENTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA PAŞAPORTULUI SIMPLU TEMPORAR:

   a) ÎN CAZUL PERSOANELOR MAJORE CU DOMICILIUL ÎN ROMÂNIA:
   1. cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original;
   2. documentul care face dovada achitării contravalorii paşaportului, în original, sau documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferente plății efectuate, completat pe numele titularului;
   3. paşaportul anterior, dacă acesta există.

   NOTĂ: -În cazul persoanelor lipsite temporar de capacitatea de exerciţiu precum şi în cazul persoanelor care, din motive medicale, se află în imposibilitate de a-şi exprima voinţa sau de a se prezenta la autoritatea competentă, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare trebuie însoţite de documentele sus-menţionate şi, după caz, de următoarele:
   – hotărârea judecătorească de punere sub interdicţie, rămasă definitivă şi irevocabilă, ori hotărârea judecătorească rămasă definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013 însoţită, după caz, de actul de desemnare a reprezentantului legal; sau
   – documente emise sau avizate de autorităţile medicale române/străine, referitoare la situaţia medicală a persoanei pe numele căruia se solicită eliberarea paşaportului simplu temporar, care să ateste imposibilitatea exprimării voinţei sau depunerii personale a cererii, însoțite, după caz, de traduceri autorizate în limba română;
   – 2 fotografii color identice ale titularului, având dimensiunile 3,5 x 4,5 cm, numai pentru situaţiile în care titularul nu este prezent la depunerea cererii.
   – În situaţiile obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic, persoana/persoanele care solicită pașaport simplu temporar trebuie să prezinte documente care atestă motivele de sănătate, familiale sau profesionale, care determină necesitatea şi urgenţa deplasării în străinătate, însoțite, după caz, de traduceri autorizate în limba română.

   1. excelent, e bine de stiut… ar trebui sa fie la fel si in cazul cartilor de identitate.. si atunci ce facem? trimitem o ruda sa depuna cererea?

    1. Da se poate cu o ruda sau o terta persoana imputernicita cu procura notariala.

     Inca nu am aflat cum se pot inapoia pasapoartele deja emise. Dar voi afla curand si va anunt.
     Cardurile de sanatate pot fi inapoiate sistemului. La fel si pasaportul, cartea de identitate sau permisul auto.

     Redactor vezi sus formularea aia:
     3. paşaportul anterior, dacă acesta există.
     La fel e si la cartea de identitate, cand te duci sa o schimbi ti-o opreste pe cea veche. Daca nu o mai ai (daca nu mai exista cum zic ei) cred ca trebuie sa aduci dovada ca ai declarat-o pierduta. Pe vremuri aduceai o chitanta de la un anunt de ziar.
     Dar pentru ca statul iti cere vechiul document inseamna ca acestea se pot inapoia si fara sa ceri altul nou. Clar se poate ca sunt emise de stat, daca nu vreau sa mai folosesc documentul in cauza atunci il returnez. Ca nu se arunca la cos sau se da altcuiva, doar autoritatile au dreptul sa retina un document, persoanele fizice sau firmele nu au acest drept!

  3. Ei pot sa faca marcarea izotopica, dar aceasta marcare nu se poate face pe ascuns. Pe ascuns se va baga 666 in marcare, dar marcarea nu se poate pe ascuns fara ca omul marcat sa isi dea acordul.
   Omului i se comunica, vei fi marcat izotopic si nu mai ai nevoie nici macar de pasaport cand treci ca te recunoaste sistemul. Si ei baga 666 acolo in marcare sau il baga ulterior.
   Dar marcarea trebuie orientata strict catre actul de vanzare cumparare. De aceea buletinul biometric card bancar e mult mai periculos decat pasaportul.

   Dar nicio marcare a trupului nu se poate face fara acordul clar al omului, caci dracul are nevoie de acord ca sa ia sufletul. Nu se poate sa iti spuna, iti facem fotografie si atunci pe ascuns te si marcheaza. Asa fara acord pot sa marcheze pe strada tot omul, fara cunostinta omului, dar fara acord nu ii poate lua sufletul.

   Ori daca e sa ii ceara acordul, clar se merge pe ceva vizibil cum e cipul. Poate fi si o marcare izotopica, dar cu acord si reclama ca la cip. Cand e vizibil se va face reclama.
   antihristul nu vine asa pe neve. Va fi cerut de populatie, adulat. Astia de la UE nu sunt ceruti de populatie si nici adulati. Sunt impusi si se vede ca nu ii place lumea, nu au popularitate. Cu antihrist va fi alta poveste.
   La fel si cu semnul fiarei, i se va face mare reclama. Va fi pe fata!

    1. S-au „atins” de multa vreme de suflet, iar acum societatea este complet fragmentata si debusolata. Ca marcarea va fi un cip sau un „vaccin” sau altceva este deja secundar daca sufletul a fost deja compromis.

    2. Doamne ajuta Magda, am citit textul si am 2 concluzii:
     1. In text nu se specifica ca va fi insemnata populatia pe ascuns. Nu se poate face asa ceva pentru ca Dumnezeu a specificat clar in Apocalipsa cum se va pune semnul fiarei, cu de-a sila. „Sileste” inseamna ca e nevoie clara de un accept constrans, nu se va insemna omul fara acord legat de copac sau fara ca omul sa stie.
     2. Citind textul acestor protocoale am remarcat niste contradictii:
     – in text apar intrebari, ceea ce nu e specific unor protocoale, (Gandeste-te la protocolul folosirii armelor nucleare sau protocolul semnat intre 2 state, chiar crezi ca acolo sunt intrebari?)
     – nu e nimic scris in acest text cu privire la semnul fiarei, insemnarea intregii populatii fiind cea mai importanta misiune a fiarei pe pamant si pentru care a primit puterea asta mare.

     Singura arma de lupta care o mai avem in momentul de fata este sa popularizam ceea ce au spus colosii ortodoxiei asa cum scria mai deunazi un redactor. Nu ne abatem de la Cuvantul Lui Dumnezeu.
     Exista si varianta castigarii unor mici batalii cum spuneau cei de la MO prin procese, dar asta e ca sa castigam timp. Consider ca fara o pocainta generala, razboiul va fi inevitabil castigat de fiara.

 2. Pai si daca praful asta inteligent ne cunoaste, de ce trebuie sa mai fim insemnati cu semnul fiarei pe mana dreapta si pe frunte?

  1. Păi, va face parte din planul de înlănțuire/înrobire…adică, poți să-ți arunci computerul, telefonul mobil, cartela de acces de la serviciu…chiar dacă refuzi să mai mănânci alimentele lor , prin inhalarea prafului ăsta, cred că vom deveni precum licuricii….luminoși/luminiscenți, ușor de depistat prin aparatura lor specifică care va detecta drăciile astea NANO din noi, fabricate TOCMAI pentru cei care lepădându-se de pașapoartele biometrice, cărțile de identitate, CNP, vouchere, tichete de masă, de vacanță, carduri – de salariu, pensii, transport, de sănătate, cele cu bandă magnetică de la metrou, de la supermarket, farmacii…au găsit astfel AC DE COJOCUL celor care vor să se sustragă Sistemului antihristic.

   D-aia tot bat apa în piuă sfinții părinți cu plecatul din orașe cât mai grabnic, până nu ne umplu ăștia pe calea aerului, apei, mâncării, obiectelor, îmbrăcăminții, cu tot felul de prafuri inteligente și altele!

 3. Directorii de companii duc lipsa de inteligenta: 87% dintre directori si doar 33 dintre angajati vor sa adopte inteligența artificiala!

  Directorii executivi și liderii americani de companii (85%) se arată optimiști în privința succesului adoptării inteligenței artificiale (AI) în companiile lor.
  87% dintre aceștia au declarat că organizația lor va investi în inițiative AI în acest an.
  Studiul arată că angajații nu sunt la fel de încântați. Potrivit respondenților, încrederea angajaților (33%) este unul dintre cele mai mari obstacole în calea adoptării AI, chiar dacă 87% dintre directorii executivi și liderii de companii au încredere deplină sau medie în această tehnologie.
  https://www.startupcafe.ro/smart-tech/inteligenta-artificiala-companii-probleme.htm

 4. @Un om,
  Ți-ai găsit!
  Sunt prinși cu totul!
  Sunt DEJA spălați pe creier cu beneficiile noilor tehnologii.
  Iar ca să arate cât sunt de dăștepți, Sărsăilă le insuflă continuu ce gen de inovații să mai aducă în domeniu, pentru auto-înrobirea omului, depinzând în cele din urmă cu totul de viața artificială, digitalizată MAXIM!

  Unul dintre IT-ști de la serviciu, avea camere de luat vederi în toată casa, urmărindu-și picii și nevasta ce fac, în timp on-line.
  Altul….testând eu terenul cu ”teoria conspirației”, în loc să-mi răspundă ceva inteligibil, se uita ca vițica la poarta nouă la mine…se făcea, sau chiar nu știa despre ce vorbesc.

  Copiii amicilor mei, deștepți, IT-ști, studiază în străinătate și sunt recompensați pentru descoperiri, îmbunătățiri în drăcoveniile-astea NANO!
  Știați că românii au pus umărul la promovarea și scoaterea pe piață a porcăriilor astea nano?
  Când întreb pe terți ce părere au părinții (pe care-i cunosc de mult, dar nu ne-am mai întâlnit) ce și-au crescut, educat și școlit copiii pentru a se face slujitori ai Antihristului și locatari permanenți pentru Iad, mi se răspunde ceva de genul: ”ce religie? ce remușcare? Tac-su e ateu, mă-sa lumească, ca toată lumea! ”
  Și vorbim despre copii botezați, rezultați din părinți botezați la rându-le și cununați în Biserică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.