X

COȘMAR AMERICAN: Crește enorm numărul familiilor ce locuiesc în mașini, iar legile permit confiscarea tocmai a acestor mașini

“Semănând mult cu interdicţiile împotriva campării şi dormitului afară, restricţiile municipale împotriva celor ce dorm în vehicule ar putea să nu lase niciun loc legal pentru OFA dintr-o comunitate” a spus NLCHP într-un raport recent. “Interdicţiile ce permit sechestrarea de vehicule, sau care duc la confiscarea maşinilor în urma amenzilor neplătite sau altor executări de interdicţii, îi pot face pe OFA să-şi piardă adăpostul, mijlocul de transport şi lucrurile personale dintr-o dată – fără vreo opţiune reală de a le mai recupera sau înlocui.”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru nenumăraţi americani, a locui în propriile vehicule a devenit “Noua normalitate”

12 iunie 2019 de IWB

de Michael Snyder

Încă odată, deseară, nenumăraţi americani vor dormi în propriile vehicule, iar asta e o problemă care se înrăutăţeşte cu fiecare an. Potrivit Departamentului de Locuiţe şi Dezvoltare Urbană(HUD), populaţia fără adăpost din SUA a atins un număr de 552 830 de persoane în 2018, dar mulţi cred că numărul lor real este de fapt mult mai mare. Deoarece, pentru a număra cu precizie oamenii fără adăpost, trebuie mai întâi să-i găseşti, iar mulţi dintre ei nu vor să fie găsiţi. Dar chiar dacă cifrele de la HUD sunt corecte, tot e o tragedie naţională să ai atât de mulţi oameni fără adăpost (OFA), iar o mare parte dintre dintre americanii aflaţi în această situaţie, locuiesc în propriile vehicule.

De vreme ce se pot deplasa atât de uşor, a-i număra pe cei ce locuiesc în maşini poate fi extrem de dificil. Dar totuşi avem câteva cifre care sunt chiar alarmante.

Un sondaj efectuat în zona Seattle anul trecut, arată că numărul oamenilor ce locuiesc în maşini a crescut cu 46 de procente în ultimele 12 luni. Iar potrivit unui raport ce a fost prezentat recent, circa 16 500 de oameni locuiesc în maşini în metropola Los Angeles. Următoarele date vin de la Los Angeles Times

În urmă cu doi ani, Los Angeles-ul a început testarea unor adăposturi alternative pentru OFA numite parcări sigure, oferindu-le celor ce locuiesc în maşini un loc sigur pentru a dormi pe timp de noapte.

Primul lot a fost imediat considerat un success, aşa că Los Angeles Homeless Services Authority (autoritatea pentru OFA) a fost de accord să finanţeze încă nouă loturi în cadrul unui program pilot, cu promisiunea de a se extinde.

Anul acesta, înainte de publicarea noilor cifre ce arată că mai mult de 16 500 de oameni trăiesc în propriile vehicule, autorităţile au cerut partenerilor din toată ţara să-şi ofere sprijinul în cadrul acestui demers.

Mulţi dintre cei ce locuiesc în maşini nici măcar nu se consideră oameni fără adăpost (OFA).

De fapt, dacă i-ai întreba dacă n-au adăpost, ar nega in mod deschis. De exemplu, Matthew Bodo în vârstă de 21 de ani locuieşte în maşina proprie de aproape 2 ani frecventând un colegiu local din California, şi în tot acest timp “a respins cu fermitate ideea de a se numi OFA”

Matthew Bodo de 21 de ani este OFA de aproape 2 ani timp în care a frecventat Foothill College din nordul Californiei, comunitatea din Los Altos Hills. El a lucrat câte 14 ore pe zi ca valet pentru Tesla, parcând maşinile angajaţilor, dar n-a putut demonstra proprietarilor de locuinţe că venitul lui lunar totalizează de trei ori chiria lunară.

“Am fost total stânjenit la inceput,” spune Bodo. “La vremea aceea am respins cu fermitate ideea de a mă numi OFA, deoarece m-am gândit că o maşină poate fi considerată casă, dar acum o văd ca pe unul şi acelaşi lucru.”

Mulţi oameni nu-şi dau seama de asta, dar lipsa locuinţei a devenit chiar o epidemie printre studenţii de colegiu din America. Aruncaţi o privire pe aceste cifre

Un studiu efectuat pe aproape 86,000 de studenţi în toamna trecută de către  The Hope Center for College, Community and Justice a relevat că lipsa locuinţei afectează 18% dintre repondenţii ce frecventau un colegiu de doi ani şi 14% dintre cei cu studii de patru ani.

Doar în statul California, aproximativ 399,000 de studenţi de la colegiile comunitare au raportat “unele perioade de lipsă a locuinţei în anul anterior”, iar 20% dintre ei spuneau că dormiseră în propriile maşini.

Deci ce face guvernul statului California pentru a aborda această criză?

Ei bine, tocmai au trecut o lege “care va cere fiecărui colegiu comunitar din stat să ofere un lot de parcare sigur unde studenţii fără adăpost să poată dormi în maşini peste noapte.”

Hopa, asta ar trebui să rezolve problema.

Bine-nţeles că glumeam. Ceea ce le trebuie cu adevărat oamenilor fără adăpost din America este un acoperiş permanent deasupra capului, deoarece este extrem de dificil să trăieşti în societatea noastră fără aşa ceva.

OFA din America, care trăiesc în propriile maşini adeseori nu se pun la socoteală ca şomeri oficiali şi adesea au mari dificultăţi în a primi beneficii de la guvern din cauza lipsei unei adrese permanente pentru corespondenţă.

Când cineva e OFA, poate părea că “şi-a pierdut complet busola”, iar a ieşi din chestia asta când eşti lipsit de resurse, poate fi extrem de dificil.

În plus faţă de numărul crescând de americani care trăiesc în propriile vehicule pentru că au rămas fără opţiuni, Asociaţia Industriilor RV (rulote) spune că mai sunt un număr de un milion de  americani care locuiesc în rulote tot anul.

Bine-nţeles că o mulţime de americani locuiesc în rulote pentru că aşa au vrut, dar ceilalţi o fac pentru că o casă tradiţională nu este o alternativă pe care şi-o permit în acest moment.

În ultimii ani, costul locuinţelor a crescut cu mult mai mult decât au crescut salariile, iar acest fapt a forţat un număr crescând de americani să ajungă pe străzi. Potrivit unui raport publicat mai devreme anul ăsta, salariile medii ale americanilor sunt insufuciente pentru cumpărarea unei locuinţe “in mai mult de 70 procente din ţară”

Chiar şi cu salarii în creştere şi rate la creditele ipotecare în scădere, americanii nu-şi permit o casă în mai mult de 70% din ţară. Din 473 de regiuni din SUA analizate într-un raport, 335 de case au preţ mediu listat mai mare ca media salarială pe care si-o pot permite respondenţii, potrivit unui raport efectuat de ATTOM Data Solutions. Printre aceste regiuni sunt Los Angeles şi San Diego din California, la fel ca Miami-Dade County din Florida şi Maricopa County din Arizona.

Până ce lucrurile se vor mai schimba, numărul de americani care dorm în propriile vehicule va continua să crească.

Şi în loc să încerce să resolve rădăcina problemei, mulţi dintre parlamentarii nostri au decis că e mult mai uşor să treacă legi ce fac dormitul în maşină ilegal

Un sondaj recent efectuat de Centrul National de Reglementare pentru Persoane fără Adăpost şi Pauperitate (NLCHP), care verifică politicile din 187 de oraşe, a descoperit că numărul de interdicţii împotriva rezidenţilor din vehicule a crescut de mai mult de două ori în ultima decadă.

“Semănând mult cu interdicţiile împotriva campării şi dormitului afară, restricţiile municipale împotriva celor ce dorm în vehicule ar putea să nu lase niciun loc legal pentru OFA dintr-o comunitate” a spus NLCHP într-un raport recent. “Interdicţiile ce permit sechestrarea de vehicule, sau care duc la confiscarea maşinilor în urma amenzilor neplătite sau altor executări de interdicţii, îi pot face pe OFA să-şi piardă adăpostul, mijlocul de transport şi lucrurile personale dintr-o dată – fără vreo opţiune reală de a le mai recupera sau înlocui.”

Astfel de legi sunt profund imorale.

Cum poţi dormi noaptea când ştii că iei unei familii singurul adăpost pe care-l poate avea?

Ne place să portretizăm OFA ca pe bătrâni nespălaţi, dar adevărul este că un procentaj semnificativ de OFA în America de azi sunt familiile cu copii.

Deseară, mii şi mii de familii americane se vor îngrămădi încă odată în propriile maşini şi vor încerca să doarmă. Multe dintre ele speră cu disperare la un viitor mai luminos, dar adevărul e că America devine tot mai rece şi mai lipsită de inimă cu fiecare zi ce trece.

Traducerea: Costin Ştirbu

NOTĂ OrtodoxINFO

Si mai traiesc si cu frica de Protectia Copilului:

https://www.youtube.com/watch?v=L2hzRPLVSm4

 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Este foarte simplu pentru oricine are creier! Bogații fură cu nerușinare de la săraci!
    În „lumea civilizată”, pomul lăudat, salariile sunt enorme față de costul alimentelor!
    Deci oamenii ar putea munci 2 pe un loc, fiecare cu jumătate de salariu și ar fi bine!
    Dar prețul locuințelor (atât cumpărat, cât și închiriat) este menținut artificial enorm!
    Firmele nu vor ca oamenii să lucreze de acasă, astfel încât să poată locui oriunde!
    Altădată, acum 100 de ani, doar bărbatul muncea, iar toți avea hrană și locuință!
    Productivitatea era mult mai mică! Deci tehnologia este folosită pentru asuprire!
    Problema este că oamenii sunt menținuți în sclavie de către consumerism!
    Un salariu de 2000 de dolari, fără prețuri umflate la locuit, ar trebui să ajungă!
    Dar oamenii stau la serviciu cât mai mult, pe salarii mult mai mari, pierzând vremea!

  2. Se vorbeste despre visul american care e de fapt pentru multi un cosmar. Paralel si in occident e la fel, sunt mai multi oameni ai strazii in occident decât in Romania, deoarece chiriile si preturile locuintelor sunt inaccesibile multora. Si in ce priveste pretul mancarii, nici asta nu e ieftina, daca e calitate, ci ieftina e doar mancare de foarte joasa calitate, toxica. Daca stai sa pui in balanta viata din Romania cu cea din occident, fiecare să se mai gandeasca…

    1. De ce are nevoie omul în afară de mâncare, locuință, haine și alte necesități?
      Mâncarea nu o fi tocmai ieftină în vest, dar ocupă un procent mai mic din salariu!
      Înseamnă că omul ar putea trăi bine acolo dpdv material, dar avem locuințele…
      Chiar dacă ar avea „de toate”, dacă sufletul nu este (LGBT etc.), nimic nu este!

    2. “Si in ce priveste pretul mancarii, nici asta nu e ieftina, ”
      Costa la fel ca in Romania. Chiar unii zic ca marile.lanturi Cora, Carrefour,, Lidl, vand mai scump in Romania ca in alte parti.
      De asemenea in Romania poti avea casa dar platesti impozit de te rupe. Cu ce e mai bine aici?

  3. Visul american s-a transformat în coșmarul american! Mă gândeam de multe ori la expresia asta ”visul american”… sigur că a fost doar un vis, pentru cei ce erau atrași de bani, lux, viață de noapte lipsită de orice fel de constrângere, viață de toate zilele bazată doar pe o singură dorință; a deține, a cumpăra, a stăpâni! Dar, ce vis să-ți faci într-o țară de adunătură, printre urmașii unora care au exterminat populația băștinașă, iar mica rămășiță supraviețuitoare masacrului, au închis-o în rezervații, refuzându-i orice șansă de-a se bucura de ceea ce fostul lor ținut avea acum de oferit?
    Urmașii unor asasini cu sânge rece nu aveau înaintea lor niște modele de cumpătare, de noblețe sufletească izvorâtă din credința în Dumnezeu; ei erau fii și nepoții unor prădători și ocupanți, ceea ce sunt și astăzi! Pe oricare dintre ei îi bântuie mândria prostească de-a fi ”american”, ceea ce ocupanții nu vor fi niciodată, adevărații americani fiind rămășița aceea de amărâți obezi, alcoolici și drogați, închiși ca niște animale în cuștile din rezervații!
    Nic ocupanții nu se simt prea bine; clasa de mijloc americană a dispărut, i-a luat locul o populație îmbătrânită, săracă, din care 46% devin homeleși, iar restul se săvârșesc în casele devenite mizere, bolnavi și obezi de la mâncarea otrăvită de la fast-food sau Wallmart, singura pe care și-o permit!
    Lipsiți de credință în Dumnezeu, țara unde bisericile satanice au înflorit peste noapte, unde orice fel de crimă, perversiune, atrocitate, a devenit un loc comun!
    Mulțumesc Lui Dumnezeu că n-am visat acest vis nciodată! Nici măcar la nivel de vizitator!
    https://www.youtube.com/watch?v=gRwJQXCyE38

    https://www.youtube.com/watch?v=DDTHDYb1CVM

    1. Pornografia a distrus omenirea! Tot o mizerie din trei litere este!
      Iar jocurile nu or fi ele bune, dar nu sunt pornografie, totuși!

  4. e saracie si in America garla, sunt oameni ai strazii peste tot, ghetouri si etc. Acolo rar sa-ti dea cineva o bucata de paine, toti te ignora –pe cei saraci–, iar politia te impusca, te bate si te face varza.
    Zionistii si tatal lor diavolul au calculat viata in asa fel incat omul sa munceasca, sa fie ocupat intotdeauna, astfel incat sa nu aiba timp pt Hristos (evident si ocupat cu distractii, nevoi false etc), deci in tarile asa-zis dezvoltate trebuie sa ai 2 slujbe, si, surpriza, nici cu alea nu prea faci fata.
    Dar vedem in acest articol ca nici pe astia de dorm in masina nu-i mai lasa in pace, practic zionistii extind deja teroarea care exista in america, sa nu cumva astia sa fie mai linistiti si sa-l caute pe Hristos, de i-ar impinge la sinucidere ar fi perfect pt diavol.
    Pe de alta parte, aceasta decizie a fost pusa probabil pt stoparea fenomenului, probabil din ce in ce mai multi americani vor sa renunte la viata standard –vazandu-i dementeala– si sa stea linistiti intr-o masina.

  5. “…în loc să încerce să resolve rădăcina problemei, mulţi dintre parlamentarii nostri au decis că e mult mai uşor să treacă legi ce fac dormitul în maşină ilegal…”

    La fel cum le este mai usor sa faca si asa: https://ortodoxinfo.ro/2018/01/17/infiorator-unde-dispar-persoanele-fara-adapost-din-sua-camionete-albe-ridica-oamenii-si-nu-mai-sunt-vazuti-niciodata-sunt-inscrisi-lagarele-fema-exterminati-afumatori

    https://ortodoxinfo.ro/2018/01/13/exterminarea-oamenilor-strazii-si-pedepsirea-oamenilor-milostivi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button