X

Turcia a cumpărat deja sistemul de apărare S-400 din Rusia

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a informat miercuri că Turcia a achiziţionat deja sistemul de apărare S-400 din Rusia şi şi-a exprimat speranţa că livrările vor fi realizate în luna iulie, un anunţ susceptibil să intensifice tensiunile dintre Ankara şi Washington pe acest subiect, transmite Reuters.

“Turcia a cumpărat deja sisteme de apărare S-400. Este o afacere încheiată. Sper că aceste sisteme vor fi livrate în ţara noastră luna viitoare”, a declarat Erdogan.

Turcia şi SUA s-au confruntat public în ultimele luni de zile în legătura cu intenţia autorităţilor de la Ankara de a cumpăra sistemul S-400 produs de Rusia, incompatibil cu sistemele NATO.

Secretarul american al apărării Patrick Shanahan a evidenţiat săptămâna trecută că Turcia va fi scoasă din programul avioanelor de luptă invizibile F-35, dacă Ankara nu-şi revizuieşte planurile de achiziţionare a sistemului de apărare antirachetă rusesc.

Vorbind la o întâlnire cu membrii partidului său AKP, Erdogan a declarat că Ankara va cere socoteală oricui exclude Turcia de la cumpărarea programului F-35.

“Vom cere socoteală, cu orice ocazie, pentru excluderea Turciei din programul F-35, din motive neîntemeiate sau nelegitime”, a afirmat Erdogan, adăugând că Turcia este partener în programul de fabricare.

Erdogan a mai afirmat că doreşte să vorbească despre acest subiect la telefon cu Statele Unite, înaintea întâlnirii cu preşedintele Donald Trump, care va avea loc la Osaka, la sfârşitul lunii iunie.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

 1. Turcii sa nu uite ca S-400 este facut sa nu poata fi folosit impotriva armamentului rusesc!
  Daca Turcia invadeaza Siria sau sprijina Iranul, ar putea fi atacata de Rusia, care joaca la doua capete!
  Siria a refuzat accesul pe teritoriul său al echipei care anchetează atacurile chimice
  Noua echipă de anchetă a fost înfiinţată după ce Rusia s-a opus prin veto prelungirii mandatului primeia în noiembrie 2017.
  https://www.stiripesurse.ro/siria-a-refuzat-accesul-pe-teritoriul-sau-al-echipei-care-ancheteaza-atacurile-chimice_1358811.html

 2. fratie le incurci rau
  Turcia ESTE prezenta in Siria (armata turca din Idlib si Afrin) rusii tacit sprijina Iranul (care i prezent prin Hezbollah de partea armatei siriene) cat despre vrajeala „armelor chimice” a lu Assad..

 3. Ortodox
  eu nu ma „reped” ;o afirmat-o Yoav Galant un ministru oarecare din Israel (care sprijina pe fatza jihadistii anti-Assad, iar EVZ si Pravda au inghitit-o cu tot cu undita, iar tu la fel.. eu imi iau informatiile din surse independente (al-masdar, south front, veterans today, anna-news,etc). nu din MSM.

  1. Iranul nu a participat la atacurile din Idlib, pentru ca nu vrea sa supere Turcia
   https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2019/06/russia-iran-syria-military-reform.html
   Russia, the United States and Israel are uniting against Iran
   https://www.haaretz.com/middle-east-news/iran/.premium-there-s-a-new-alliance-in-the-middle-east-syria-iran-russia-israel-u-s-1.7340317
   Este destul de clar care este situatia si sa nu uitam nici profetiile grecilor referitoare la atacarea Turciei de catre Rusia.

 4. prietene, merci de link, ti-o repet nu servesc MSM inclusiv „Haaretz”..iar profetiile Sfintilor greci nu au data precisa, cum nu are nicio profetie Ortodoxia. poate fi acum sau dupa ce generatia mea (a noastra) va trece la Domnul. datoria noastra e sa stam cu luare aminte, sa tinem mintea in iad si sa nu deznadajduim.

 5. Turcia acuză Rusia: Nu au nicio scuză că nu se opun bombardamentelor asupra nord-vestului Siriei
  Moscova şi Ankara s-au contrazis în repetate rânduri în ultimele zile cu privire la Idlib. Moscova a anunţat încheierea unui armistiţiu la Idlib miercuri seara, dar Ankara a dezminţit anunţul rus a doua zi.
  https://www.defenseromania.ro/razboi-siria-turcia-acuza-rusia-nu-au-nicio-scuza-ca-nu-se-opun-bombardamentelor_597390.html
  Se risipeste perdeaua de minciuni a Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.