X

APEL disperat al fiului Cameliei Smicală, Mihai. Va fi eliberat, expulzat, iar MAE nu-i aprobă repatrierea

Scrieți fiecare o petiție către MAE la adresa: [email protected] sau prin acest formular

Foto: Facebook. Familia Smicală

Pe Mihai îl scoate socialul mâine dimineață forțat din Finlanda. Ambasada României ne-a refuzat azil, a refuzat repatrierea și a refuzat să ne facă acte pentru a ne putea întoarce acasă. La ordinele MAE desigur. Mihai a cerut ajutor public. Se pare însă că este prea târziu.

MIHAI: „Hei minä täällä Mihail halusin kertoa että tarvitsen apuasi en luota oikeuteen he vain pelaavat aikaa nyt pitää toimia. Minä olen pyytänyt 10 vuotta että minä pääsisin minun mummun ja papan luokse sen sijaan he kieltävät sen. Ja sitten yhtäkkiä sanotaan että mennään Viroon ja siihen annetaan heti lupa, ja he uhkailivat että jos minä en mene niin minun pitää mennä kriisi osastolle. Sosiaali työntekijään minä en luota koska he ovat aina aiheuttaneet harmia minun perheelleni aivan kuten tays jonka takia minä olen lasten kodissa en luota mennä sinne juttelemaan psykologin kanssa koska pelkään että he aiheuttavat vain harmia. Minut on erotettu minun pikku siskosta ja sanottu päin naamaa että en ole hyväksi hänelle minä tarvitsen sinun apuasi. T Mihail”

De când i-au luat de acasă și fac săptămânal ore de limba română cu profesoara susținută de către ambasadă, copiii nu mai știu să scrie românește. 3 ani de cursuri intensive de limba română….

Traduc: „Bună, sunt Mihail. Vreau să spun că vă cer ajutorul! Nu am. Încredere în justiție. Doar trag de timp . Acum e momentul să faceți ceva! Eu am cerut timp de 10 ani voie să merg în România la bunica și la bunicul și nu mi-au dat voie. Și peste noapte, deodată, mi-au făcut pașaport și ma trimit în Estonia. M-au amenințat că, dacă nu merg, mă bagă in celula de criză. Nu am încredere nici in social pentru că ne-au făcut doar rău. Nu am încredere nici să vorbesc cu vreun psiholog pentru că mi-e frică că îmi vor face rău, așa cum ne-au făcut cei de la TAYS(Spitalul Universitar din Tampere). M-au despărțit și de sora mea mai mică și m-au acuzat în față că nu pot fi împreună cu ea deoarece îi fac rău. Am nevoie de ajutor! Mihai”

Pentru cine nu cunoaște povestea tristă a acestei familii, rugăm să citiți:

Scrieți fiecare o petiție către MAE la adresa: [email protected] sau prin acest formular

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
"Protecția copilului"
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

17 comentarii

 1. Doamne ajuta,

  Pentru a va fi mai usor si rpida scrierea si formularea puteti folosi urmatorul text.

  In atentia persoanelor abilitate.
  Numele meu este ………. nascut ..data…. Orasul, cetatean roman care prin prisma acestei calitati de cetatean si parinte, miscat fiind de drama unei familii de romani din Finlanda si anume familia doamnei Camelia Smicala, a carei copii au fost supusi unor traume extraordinare , fac apel si rog autoritatile Statului Roman din cadrul M.A.E sa faca demersurile necesare pentru a aduce in tara si a intregi familia destramata prin rapirea-separarea coppiilor de parinti cu concursul de obscuritate a unui sitem bolnav, organizat pe opresivitatea fata de familiile emigrantilor romani .
  Rog pe aceasta cale, a se acorda tot sprijinul doplamatic necesar primirii familie Smicala in Romania, pe considerentul moral de verticalitate , onoare ,intreajutorare si apartenenta la neamul Romanesc.
  Fiind iminenta scoaterea lui Mihai de catre autoritatiile finlandeze din tara, momentul este pe cat de oportun pe atat de critic.
  Va cer sa da-ti dovada de consecventa in indeplinirea datoriei fata de toti romanii care isi pun intreaga speranta in abilitatile dumneavoastra ca reprezentantii intereselor nationale romanesti atat ale statului cat si ale cetatenilor impreuna cu familiile lor .
  Prin randurile acestea rog a NU ne da sentimentul neputintei , al izolarii al rusinii de a fi priviti ca cetateni de rang inferior in detrimentul altor state, prin lipsa de implicare a autoritatilor gasind explicatii dar negasind solutii.
  Contam pe profesionalismul dumneavostra .
  Cu stima

     1. Hristos S-a Înălțat! La campul referitor la nr. de telefon daca fosesc +40, apoi nr.de telefon mobil nu functioneaza. Aveți idee de ce?

  1. Pai de ce nu ii ajuta diaspora,noua clasa sociala bagata pe gat romanilor,mai buna , mai harnica si mai desteapta decat prostii care au ales sa nu isi paraseasca tara?

 2. Cineva cu posibilități materiale ar putea rezolva problema imediat!
  Foarte simplu! Exact cum fac finlandezii, dar cu destinația România!

   1. Doamne ajuta @Timiana

    Simplu cu japca, asa fac finlandezii.

    I-ai urcat in avion privat si „ceau la gara”.(la asta cred ca sereferea cu posibilitatile materiale)

    Nu stiu daca e atat de simplu, dar cu frontierele pe drumuri ar fi mai greu.

    Mantuire

 3. Am trimis petitia. Sper sa ajute. Institutiile statului roman se pare ca isi mimeaza functia. Fac orice numai in ajutorul poporului nu lucreaza. Dar sa nu fie asa. Speram intr-un deznodamant pozitiv al situatiei.

  Doamne ajuta.

 4. Dna in cauza a considerat ca Romania nu o merita si a dat fuga sa-si caute fericirea pe alte meleaguri.Romanii fiind prea inferiori,in opinia dnei ,si-a gasit fericirea in Finlanda,sau asa a crezut.Acum cere ajutorul tarii pe care a parasit-o si i-a desconsiderat valorile.Cum dau de greu isi aduc brusc aminte de Dumnezeu si credinta pe care le-au parasit.Aviz amatorilor.

  1. Asa este, dar sunt atat de amarati si necajiti, sa nu-i mai amaram si noi, sa ajutam cu ce putem.

   Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste pe Mihai si familia lui.

 5. De ce nu facem rugaciune catre sf ier Nicolae, care a facut minuni cu tanarul rapit de agareni, in loc sa ne rugam de slugile lui antihrist???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.