X

Copii răpiți de lângă mama lor de către statul finlandez. Drama doamnei Smicală

https://i.ytimg.com/vi/qT2xTOO2uPc/maxresdefault.jpg

Autoritățile reacționează în cazul copiilor din Piatra Neamț luați de autoritățile finlandeze de lângă mama lor, pe motiv că a nu au fost tratați corespunzător.

O delegație a deputaților Comisiei pentru românii de pretutindeni se va deplasa în Finlanda pentru a discuta cu autoritățile din această țară despre modul și argumentele aduse doctoriței Mihaela Camelia Smicală, ai cărei copii se află acum într-un centru de plasament.

Tot în acest context, ambasadorul Finlandei în România, Paivi Pohjanheimo, a fost audiată de deputați la Comisia pentru românii de pretutindeni. Scopul discuțiilor a fost acela de a afla detalii legate de acest caz considerat de parlamentari ca fiind o dramă, un abuz și fiind totodată similar cu cel al familiei Bodnariu.

„Observăm în acest caz încălcări ale legislației finlandeze în mod inclusiv, chiar dacă doamna ambasador și-a declinat orice responsabilitate de a comenta cazul respectiv. Și am încercat să aflăm care au fost demersurile făcute de autoritățile finlandeze pentru a elimina toate încălcările care au fost înregistrate până în prezent. Spre exemplu, doamnei Smicală nu i s-a oferit un traducător, așa cum se procedează în orice țară normală. În plus, copiilor nu li s-a oferit un avocat din oficiu, așa cum prevede legislația finlandeză”, a precizat la finalul discuțiilor președintele Comisiei, Constantin Codreanu (PMP), potrivit Agerpres.

În cadrul audierilor, ambasadoarea Finlandei la București a dat asigurări că autoritățile din țara sa sunt preocupate de asigurarea unui mediu sigur de viață pentru toți copiii, indiferent de proveniența etnică a acestora. De asemenea, potrivit legislației privind protecția copilului, se asigură apărarea dreptului copilului și atunci când părinții acestui nu sunt în poziția în care să-i asigure „o copilărie sigură”.

Categorii
"Protecția copilului"
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.