X

Copii răpiți de lângă mama lor de către statul finlandez. Drama doamnei Smicală

de null
https://i. ytimg.com/vi/qT2xTOO2uPc/maxresdefault.jpg

Autoritățile reacționează în cazul copiilor din Piatra Neamț luați de autoritățile finlandeze de lângă mama lor, pe motiv că a nu au fost tratați corespunzător.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O delegație a deputaților Comisiei pentru românii de pretutindeni se va deplasa în Finlanda pentru a discuta cu autoritățile din această țară despre modul și argumentele aduse doctoriței Mihaela Camelia Smicală, ai cărei copii se află acum într-un centru de plasament.

Tot în acest context, ambasadorul Finlandei în România, Paivi Pohjanheimo, a fost audiată de deputați la Comisia pentru românii de pretutindeni. Scopul discuțiilor a fost acela de a afla detalii legate de acest caz considerat de parlamentari ca fiind o dramă, un abuz și fiind totodată similar cu cel al familiei Bodnariu.

„Observăm în acest caz încălcări ale legislației finlandeze în mod inclusiv, chiar dacă doamna ambasador și-a declinat orice responsabilitate de a comenta cazul respectiv. Și am încercat să aflăm care au fost demersurile făcute de autoritățile finlandeze pentru a elimina toate încălcările care au fost înregistrate până în prezent. Spre exemplu, doamnei Smicală nu i s-a oferit un traducător, așa cum se procedează în orice țară normală. În plus, copiilor nu li s-a oferit un avocat din oficiu, așa cum prevede legislația finlandeză”, a precizat la finalul discuțiilor președintele Comisiei, Constantin Codreanu (PMP), potrivit Agerpres.

În cadrul audierilor, ambasadoarea Finlandei la București a dat asigurări că autoritățile din țara sa sunt preocupate de asigurarea unui mediu sigur de viață pentru toți copiii, indiferent de proveniența etnică a acestora. De asemenea, potrivit legislației privind protecția copilului, se asigură apărarea dreptului copilului și atunci când părinții acestui nu sunt în poziția în care să-i asigure „o copilărie sigură”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button