X

Papa Francisc dezvăluie scopul vizitei sale în România: “Ecumenismul se face mergând împreună, rugându-se împreună până la ecumenismul sângelui. În timpul recitării în română, am spus rugăciunea Tatăl Nostru în italiană”

"Să nu așteptăm ca teologii să se pună de acord pentru a ajunge la euharistia comună". Papa despre patr. Daniel: "Mergem împreună, în aceeași direcție!"

UPDATE: Papa i-a beatificat pe greco-catolici. Să cerem mai insistent ierarhilor BOR să înceapă la rândul lor canonizarea mucenicilor ortodocși din închisorilor comuniste. Semnați petiția următoare:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane – Recunoasterea Sfintilor Inchisorilor

papa avion
Foto: DIGI24

În avionul care-l ducea înapoi la Vatican, papa a răspuns întrebărilor puse de jurnaliștii ce-l însoțeau. Acesta a făcut referire și la motivul principal pentru care a venit în România, avertizând că nu ne putem permite “un incident”, în sensul de a nu permite legături mai strânse între confesiunile religioase și în special de a nu ne apropia între noi, “creștinii”.

Ecumenismul prin “drumul împreună” şi prin acte

Papa Francisc s-a referit asupra dimensiunii ecumeniste a vizitei sale “apostolice” în România, cu ocazia unei întrebări despre “drumul împreună” despre care a vorbit “Sfântul Părinte”.

“Aveţi un mare patriarh”, a recunoscut el despre patriarhul ortodox Daniel, “un om cu o mare inimă, un mare savant, el cunoaşte mistica părinţilor din deşert, mistica spirituală, a studiat în Germania şi este, de asemenea, un om de rugăciune. Este uşor să te apropii de Danie! Îl simt ca pe un frate şi noi am vorbit ca fraţii. Eu nu spun «dar voi de ce nu…» și el nu spune «dar voi de ce nu…» Mergem împreună, în aceeași direcție!”.

Întrebat de reporterul Radio Maria ce raporturi sugerează României între catolici și ortodocși, între diverse etnii, între clasa politică și societatea civilă, papa a făcut apel la unitate și cooperare.

În general, trebuie să existe o mână întinsă când sunt conflicte. Azi, o ţară cu o natalitate ca a voastră, cu un viitor ca al vostru, nu poate deveni victima fricţiunilor!, a fost răspunsul papei.

Pentru Francisc, la ecumenism “nu se ajunge la sfârşitul partidei, discuţiilor. Acest lucru se face mergând împreună, rugându-se împreună” până la “ecumenismul sângelui”.

“Să mergem împreună, dar să nu aşteptăm ca teologii să se pună de acord pentru a ajunge la euharistia comună. Ecumenismul se face împreună cu operele de caritate şi iubindu-ne unii pe alţii”, a insistat ereticul de la Vatican.

Tragem concluzia că nu prin negocieri teologice se va ajunge la potirul comun, ci direct, prin invocarea așa-zisei iubiri și tocirea conștiinței credincioșilor prin dese întâlniri ecumeniste de acest gen. Se așteaptă acum o vizită a patr. Daniel la Vatican.

La întâlnirea dintre papă şi patriarhul Daniel la Catedrala Națională din Bucureşti, din 31 mai, rugăciunea Tatăl Nostru a fost recitată întâi în latină şi apoi în limba română. În timpul recitării în română, Francisc a dezvăluit:

“nu am rămas tăcut am spus rugăciunea Tatăl Nostru în italiană”.

De altfel toată presa a relatat despre “rugăciunea împreună” a celor doi capi. Justificarea compromisului la care a recurs patr. Daniel a prins doar la cei ce au ochi dar nu văd.

În această vizită în fostul stat communist, azi o țară pro-europeană, Papa va încerca să refacă legăturile distruse de schisma dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică.

Vineri, România a părut foarte receptivă la mesajul transmis de Suveranul Pontif. Oamenii l-au așteptat cu zâmbetul pe buze și l-au primit cu brațele deschise pe șeful Bisericii Catolice.

Suveranul Pontif s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu premierul Viorica Dăncilă. Ulterior, Papa Francisc a purtat o discuție privată și cu Patriarhul Daniel, apoi cei doi au făcut împreună o rugăciune la Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit euronews.

“Tradiţia Bisericii este întotdeauna în mişcare”, a afirmat capul ereziilor de la Vatican. Iată cum lansează o nouă invitație la renunțarea față de tradiția Sfinților Părinți, “agiornamento” cum i se spune în termeni papistași.

În cele din urmă, papa Francisc a invitat la rugăciune “pentru Europa, pentru unitate. Fie ca Domnul să ne dea har”. Iar “celor necredincioşi: doriţi bunăvoinţa, (…), dorinţa ca Europa să fie din nou visul părinţilor fondatori. Europa trebuie să se uite la provocarile viitorului altfel va fi depășită! Rugați-vă pentru Europa!“, a concluzionat el.

Citiți și: Vizita papei Francisc și-a atins scopul: „Unitatea” cerută în 1999 a fost deja atinsă, mergem spre o nouă „biserică”. Opozanții vor fi numiți adepți ai culturii urii și ai dezbinării

“Prorocia” papei și “miracolele” puse pe seama sa

Iată cum relatează postul național de televiziune, făcătura cu vremea care se schimba în bine la apariția papei și cum a “prezis” el acest lucru:

Vizita Papei Francisc în România, binecuvântată. Soarele a ieșit în toate locurile în care a fost Suveranul Pontif, deși erau anunțate coduri de ploaie și vreme rea
“Să sperăm că nu va ploua”, le-a spus Papa jurnaliştilor în timp ce zbura către România. Şi într-adevăr, prin prezenţa sa, Suveranul Pontif a contrazis toate previziunile meteo. Fără excepţie, în fiecare loc unde Papa Francisc a fost aşteptat, ploaia s-a oprit chiar înainte de sosirea Sanctității Sale, iar soarele a învăluit sutele de mii de oameni veniţi să-l vadă.

Pentru prima zi a vizitei apostolice, meteorologii au emis un cod portocaliu de vremea rea în Capitală, care trebuia să intre în vigoare după-amiază. Dar soarele a strălucit până spre finalul zilei, când ploaia torențială a început. Credincioșii nu s-au speriat și au rămas de-a lungul traseului pe care Papa l-a parcurs în papamobil.

Impresionat de dorința credincioșilor de a-l vedea in orice conditii, Suveranul Pontif i-a salutat zâmbitor și i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

În a doua zi a vizitei Suveranului Pontif, la Şumuleu Ciuc, circa 85.000 de oameni au îndurat ploaia rece ca să-l vadă pe suveranul Pontif. La scurt timp după sosirea Papei Francisc, ploaia s-a oprit.

Ce s-a întâmplat la Iaşi va rămâne, cu siguranță, ca una dintre cele mai emoționante întâlniri pe care Papa Francisc le-a avut vreodată cu credincioșii. Orașul a fost sub cod portocaliu de vreme rea, iar pelerinii  au înfruntat o ploaie torențială cu grindină. Oamenii s-au adăpostit cum au putut, însă au uitat cu totul de această încercare atunci când a apărut Papa Francisc.

Atenționări de vreme rea au fost și în cea de-a treia zi și ultima a vizitei apostolice. De dimineață, norii de ploaie s-au strâns deasupra Câmpiei Libertății din Blaj, unde aproape 120.000 de oameni s-au adunat să asculte slujba oficiată de Papa Francisc și de reprezentanții Bisericii Greco-Catolice din România. Soarele a strălucit pe toată durata evenimentului.

Înainte de plecare, a plouat torențial pe aeroportul din Sibiu. Însă și aici, ploaia a încetat miraculos înainte de venirea Sanctității Sale pe aeroport.

Vizita Papei Francisc în România s-a încheiat, însă vremea instabilă, cu ploi și grindină, rămâne și în următoarele zile.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

25 comentarii

  1. Vai de sufletul românilor care nu inteleg ce este erezia si sunt orbi si morti deja, din această viață..!

    1. Catehizarea ecumenista a romanilor si-a spus cuvantul inca o data. S-a vazut clar de tot acest lucru si cu ocazia Refendumului pentru definirea casatoriei de anul trecut.

  2. Vizita Papei Francisc sub semnul dialogului si ospitalitatii ??!!
    Purtatorul de cuvant al Patriarhului Daniel, P. Vasile Banescu a avut in data de 1 aprilie o convorbire telefonica cu un reporter romano-catolic de la Radio Maria . Subiectul a fost venirea papei francisc in Romania la inceputul lunii mai 2019. https://www.radiomaria.ro/2019/04/01/vasile-banescu-bor-intalnirea-papei-cu-patriarhului-daniel-va-fi-in-cheia-fireasca-a-dialogului-si-a-ospitalitatii/?fbclid=IwAR1i0e8GL-kt1siXOcZjhn-BtqGdMlBZJ1vniX-mRJ7nlAtDZrnoVFMbz5A

    Inca de la inceput, P.Banescu aminteste de ultima vizita a unui papa in Romania, cea a papei Ioan Paul II la Bucuresti in 1999. Pentru sf. sa, aceasta vizita a fost una de bun augur, de la care i-au ramas numai amintiri placute. Din fericire, nu aceeasi parere a avut chiar atunci actualul Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei. Pe atunci eram student la Facultatea de Teologie din Iasi in anul III. Imi amintesc ca la o ora de Pastorala pe care o faceam cu actualul Patriarh, ne-a spus cu parere de rau ca una din roadele intalnirii si dialogului cu papa de atunci a fost un fapt grav si anume, ca o „credincioasa” ortodoxa s-a impartasit atunci la mesa papei. Tot atunci, actualul Patriarh a inceput sa ne explice ce diferenta ca de la Cer la pamant este intre ostia catolicilor si prescura ortodocsilor. La intrebarea noastra repetata daca romano-catolicii mai au Sf.Taine valide pentru mantuire, ne-a explicat cu lux de amanunte istorice, liturgice si dogmatice si ne-a dat de inteles ca de 1000 de ani romano-catolicii si papa nu mai au Sf.Taine valide pentru mantuire. Nu au lipsit nici glumele legate de „sfantul scaun”. Deci sa nu creada cineva ca Patriarhul Daniel nu ar avea cunostinte si convingeri solide de dogma-liturgia-istorie ortodoxa. Are, dar faptele … Eu cred ca singura problema pe care nu a lamurit-o public-in interior numai Dumnezeu stie ce este, ar fi asa zisul „ecumenism lucid” si dialogul fara roade si fara rost de 100 de ani cu capeteniile ereziilor Apusului. Dar trebuie sa fim constienti ca acest „dialog” din pacate, nu este fara roade si fara rost pentru capeteniile ereticilor, uitandu-ne la marile caderi din partea ortodoxa care au urmat

    Vezi continuarea articolului pe linkul:
    https://monahulteodot.wordpress.com/2019/04/15/vizita-papei-francisc-sub-semnul-dialogului-si-ospitalitatii/

  3. Marsul Distrugatorului:
    Patriarhul mulţumeşte pentru sprijinul oferit de Papa Ioan Paul al II-lea pentru Catedrala Naţională si sprijinul acordat comunitatilor de romani din diaspora.
    -200000 $ americani – pentru constructia Catedralei,bani inclusi in cei 500000 de euro pt achizitia clopotelor catedralei de la o firma catolica din Innsbruk-Austria;
    – 426 lacase de cult, 306 in Italia si 120 in alte Tari
    https://youtu.be/8iqBI1pyQ2g

  4. “Europa trebuie să se uite la provocarile viitorului altfel va fi depășită! Rugați-vă pentru Europa!„

    Situatia Europei este foarte grava, este iminenta destramarea UE si un nou razboi mondial in Europa, intre cele doua aliante militare: axele Moscova-Beijing si Londra-Washington.

    Președintele Chinei va face o vizită în Rusia într-un moment în care situaţia internaţională prezintă “schimbări fără precedent într-un secol” şi în faţa “impactului grav al unilateralismului”. El a subliniat că legăturile dintre Rusia şi China sunt tot mai “mature, stabile şi puternice”.
    https://www.stiripesurse.ro/pr-edintele-chinei-va-face-o-vizita-in-rusia-xi-jinping-i-vladimir-putin-isi-vor-actualiza-si-intensifica-relatiile_1355687.html

    Trump incearca sa-si salveze relatia cu ultimul aliat european: pleaca in Anglia pentru aincuraja Brexitul fara acord si a marca cea de-a 75-a aniversare a Debarcarii din Normandia (6 iunie 1944)
    https://www.libertatea.ro/stiri/donald-trump-incepe-luni-o-controversata-vizita-de-stat-in-marea-britanie-2654855

  5. Minunile astea le face si Putin in fiecare an, cu ocazia zilei nationale! Efectul este ca in alte parti, nu prea indepartate, au loc furtuni extreme, care s-au vazut si la noi.
    Ce se cauta? O bresa in ortodoxie, iar asta exista la cel mai lipsit de minte popor, lucru vizibil timp de 3 zile! Deci, se spera ca ortodoxia sa fie slabita si, in cele din urma unita, cu Roma. Au icercat cu Ucraina, dar merge greu, asa c-au recurs la tara in care Soros este rege prin vointa poporului fara minte.
    Si daca exista dubii in ceea ce ne priveste ofer exemple care ne arata ca prostii continentului:
    https://m.activenews.ro/stiri-social/Avram-Fitiu-In-ultimii-2000-de-ani-Europa-nu-a-mai-cunoscut-un-popor-care-sa-si-vanda-o-treime-din-pamant-pe-timp-de-pace-precum-romanii-155318

    In harta se vede un singur popor inconstient si incapabil sa vada despre ce este vorba:
    https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2019/05/28/carte-la-progression-dispersee-des-partis-souverainistes-au-sein-de-l-union-europeenne_5468624_4355770.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3HWrBrAh63MVrZ4wwRijAkqEwAIeNvJ_H-i8yYK8SqcOB4qlM6RhAfIGc#Echobox=1559046752

    1. Bun sfatul sa le descarce, dar mai bine ar fi sa incerce sa le cumpere, sa le aiba in format tiparit/fizic.

  6. Gata și cu vizita geostrategică a activistului „corect politic” de la Vatican
    În numele lui Baal
    V-a plăcut discursul Papei? Dar „iluminarea” cerului la apariția sa. Și nu o dată, ci chiar de două ori. Așa-i că v-a impresionat cu cuvintele lui blânde, cu invitațiile sale la iubire și, oh, da!, cu citatul din Eminescu? Sincer eu nu știam că Papa e un cititor de Eminescu. Ce să spun, m-a impresionat. La fel cum m-au impresionat muierile ălea care au transmis în direct. În special o fătucă de pe TVR care cred că a avut o serie prelungită de orgasme.
    Dar, totuși, s-a văzut limpede că Papa a făcut minuni! Parcă asta îmi vor spune cei care vor să mă tragă de mânecă. Minunile acelea cu risipirea norilor le face taica Putin la fiecare zi a Maicii Rusia. Iar rezultatele se văd câteva zeci sau sute de kilometri mai încolo, unde sunt coduri roșii și ruperi de nori aproape ca-n Apocalipsă. Au fost ceva ruperi de nori și inundații groaznice? Păi tot în registrul de „minuni ale Papei” ar trebui integrate.
    În ceea ce-l privește pe Eminescu, hai s-o lăsăm moartă! E un discurs la fel de buruienos precum ăla al lui Donald Tusk. Iar sinceritatea Papei a fost la fel de mare precum cunoștințele aprofundate de română ale lui Tusk. Sau chiar mai mică de-atât.
    Și-acum hai să lăsăm de-o parte golăneala, că doar suntem oameni cu picioarele pe pământ. Sunt câteva elemente pe care-ar trebui să le știți. În primul ar fi forțele care-l susțin și în care crede Papa și care numai de lumină nu sunt. Cred că avem de-a face cu cel mai diabolic Papă din istoria Bisericii. El este arhitectul „strategiei” pontificatului fără de sfârșit. Așa-i că nu știați nimic despre asta? Conform mai multor profeții, dintre care cea mai cunoscută e cea a Sfântului Malachia, pontificatul lui Ratzinger ar fi ultimul înainte de cel al lui „Petrus Romanus”. De-aceea s-a inventat pontificatul fără sfârșit, în care să existe doi papi, unul demisionar (Papa Emerit) și unul în funcție. Când unul dintre ei moare, locul îi este luat de altul, astfel încât întotdeauna trebuie să existe doi papi. Și, pe schema aceasta, ei speră să evite îndeplinirea profeției.
    Apoi avem forțele care l-au propulsat pe Francisc. Aveți idee ce-i cu iezuiții? Ei au fost constituiți ca braț armat al Papei. Ascensiunea lui Francisc este similară preluării puterii de către garda de corp. N-o să fac o istorie a Ordinului Iezuit, ci vă voi spune că sunt organizați similar unei societăți secrete, iar mistica lor internă e destul de departe de idealul Bisericii Catolice. Rolul lor în istorie e acela de a cuceri. De-aceea prin ei s-au evanghelizat noile continente. În ultima perioadă, Papa și iezuiții au început să-l scoată pe Baal la lumină, prin diverse inițiative care țin de corectitudinea politică: acceptarea LGBT de către Biserică și unificarea religiilor. Nu vă spun mai multe ca să nu vă șochez prea tare.
    Să revenim la vizita Papei în Balcani. În Bulgaria a fost primit cu răceală și Biserica s-a delimitat de vizită. În Macedonia lumea a reacționat puțin mai pozitiv, în special la gândul că această vizită va ajuta țara în ceea ce privește aderarea la UE și NATO. N-ar fi trebuit să-și facă probleme: vor intra și va fi vai de capul lor!
    Noi am fost ultima etapă a vizitei și-aici lucrurile au luat-o razna, inclusiv prin rugăciunea comună. Cu toate că se știe că n-ai de ce să te rogi cu ereticii, mai marii Bisericii Ortodoxe văd că ignoră. V-ați gândit însă ce-i cu vizita asta sprijinită de Plăvan și de întreaga suflare securistică?
    Totul e mult mai pervers decât pare. Urechile mele lungi aud că ar fi vorba de un troc infect: în schimbul „unirii cu Roma” a Bisericii Ortodoxe Române, ar urma ca Greco-Catolicii să treacă sub administrarea BOR. Cu alte cuvinte, UE vrea să ne „integreze” și religios, iar pentru asta caută o fractură într-una dintre Bisericile Ortodoxe naționale. La bulgari a fost refuzat, la macedoneni la fel, a rămas România unde a pus la bătaie halca greco-catolică. Prin găsirea unei fisuri în ortodoxie se speră că apoi urmează ca, prin presiuni politice, să înhațe și restul țărilor.
    Totul e geopolitică. Sper totuși ca lumea să-și revină din scamatoriile ieftine făcute de acest individ duplicitar și să nu ajungem să ne vindem cea mai intimă parte a ființei noastre. Dacă punem și credința pe tarabă, chiar că se alege praful de noi.

    Aticol preluat din Justitiarul
    http://www.justitiarul.ro/gata-si-cu-vizita-geostrategica-a-activistului-corect-politic-de-la-vatican/

  7. De altfel toată presa a relatat despre „rugăciunea împreună” a celor doi capi.

    https://www.activenews.ro/stiri-social/Vizita-Papei-in-Romania.-Patriarhia-Romana-reitereaza-ca-NU-va-exista-o-rugaciune-in-comun-intre-PF-Daniel-si-Papa-Francisc-la-Catedrala-Mantuirii-Neamului-156198

    Au dat asigurari ca nu va exista o rugaciune comuna! Pe scrut, au mintit!

    „Sfântul Părinte”. „Aveţi un mare patriarh”, a recunoscut el despre patriarhul ortodox Daniel, „un om cu o mare inimă, un mare savant, el cunoaşte mistica părinţilor din deşert, mistica spirituală, a studiat în Germania şi este, de asemenea, un om de rugăciune „. Papa a mărturisit că „este uşor să te apropii de Daniel, am vorbit ca fraţii”.

    Dan Ilie Ciobotea; n. 22 iulie 1951, Dobreşti, Bara, Timiş)

    Cei proveniti din mediul rural n-au fost ridicati peste tot din “gresala” ci a fost plan si vedem ca strainii au cistigat enorm! Ce trebuie sa faci spune “Sfintul Parinte”, deoarece la acestia fudulia tine loc de minte.

    1. Mi-am amintit o gluma care scoate în evidenta vesnica siretenie evreiască și modul speculativ de a trai al evreului. Se aseamănă f Bine cu situația din aceste zile : Un evreu își înșela soția, aceasta avea ceva bănuieli dar nu era sigură. Vine o prietenă și îi spune că l-a văzut ieșind de la o femeie de moravuri ușoare. Soția supărată îl acuză… acesta neagă vehement. Atunci soția ii zice: Mâine dimineață, mergem la rabin și juri pe Tora ca nu m-ai înșelat și te cred. Evreul, merge la mama lui care locuia în apropiere și-i spune: Măicuța, mi-am amintit de copilărie cum ma țineai în brațe… te rog, vrei sa ma mai ții…? Mama induiosata, se așează pe canapea iar fiul se întinde în bratele ei și îl cuprinde asa cum făcea când era mic. Se întoarce acasă vesel, se culca cu soția iar a doua zi, dis de dimineață se prezintă amândoi la rabin. Soția îi expune situația, rabinul acceptă iar evreul nostru, cu mana pe Tora spune: jur ca de când m-a ținut mama în brate nnu m-am culcat decât cu soția mea. Comparație : Nu spunem rugăciuni împreună cu Papa (Tatăl Nostru), ci pe rand și astfel nu incălcăm canoane ?. Or fi păcălit ei milioane de ortodocși ignoranți, iar preoții și ierarhii slugarnici s-au bucurat de….”stratagema”. Dar pe Hristos nu-l pot minți.

  8. Papa Francisc se enerveaza si se rasteste
    Doctrina sectei catolice sustine ca Papa Francisc este VICAR al lui Dumnezeu pe Pamant (care Îi tine locul lui Dumnezeu), ca papa este INFAILIBIL (fara de pacat), ca papa este TRIMISUL lui Dumnezeu pe Pamant, ca papa este MAI MARE DECAT TOTI APOSTOLII SI DECAT TOTI SFINTII.
    IATA-L PE ACEST PAPA – care se considera Dumnezeu pe Pamant – CUM SE ENERVEAZA SI SE RASTESTE LA OAMENII DISPERATI SA IL ATINGA SI SA IL IMBRATISEZE. Urmariti acest VIDEO din 2016 cu Papa Francisc:
    Detalii despre scena: https://www.dailymail.co.uk/news/article-3450464/Don-t-selfish-Pope-Francis-shows-rare-sign-anger-shouts-Mexican-crowd-tugging-making-fall-disabled-man.html

    Iata un citat relevant din ce sustine doctrina sectei catolice cu privire la papa:

    “Papa, trimisul lui Cristos pe pământ
    Noi, catolicii, înțelegem bine că după Dumnezeu și Maica noastră, Sfântul Părinte vine pe al treilea loc.
    Fața de Papa, trimisul lui Cristos pe pământ, trebuie să arăți de asemenea cea mai mare dragoste, cea mai mare stimă, cea mai profundă venerație, în același timp cu ascultarea cea mai supusă și cu cea mai profundă afecțiune. Noi, catolicii, înțelegem bine că după Dumnezeu și Maica noastră, Preasfânta Fecioară, Sfântul Părinte vine pe al treilea loc în ierarhia iubirii și autorității (Forja, 135).” SURSA: https://opusdei.org/ro-ro/dailytext/noi-catolicii-intelegem-bine-ca-dupa-dumnezeu-si-m/

    DECI PAPA E PE AL TREILEA LOC. Dupa Dumnzeu si Maica Domnului vine papa, acest individ din acest film. Deasupra tuturor apostolilor si tuturor sfintilor, e papa…

    Cum vi se pare treaba asta?

    Nu ii comentam papei ca s-a enervat si s-a rastit la oameni care il adorau. Ca OM este firesc sa aiba si greseli, pacate, patimi etc. Ci ii comentam ca se considera Dumnezeu pe Pamant, fara de pacat (realitatea reliefata si in acest film il contrazice clar). Ii comentam ca se prezinta lumii intregi drept ceva ce nu este. Ca se considera deasupra tuturor apostolilor si sfintilor lui Dumnezeu. Ca pacaleste miliarde de oameni…

    Iar Presa straina si antiromaneasca din Romania (de care românii inca sunt mufati / drogati / dependenti / pacaliti), il mega sustine si il mega promoveaza pe papă, in timp ce ataca zilnic Biserica Ortodoxă Română.

    Ce-i cu noi?

    https://ceicunoi.wordpress.com/2019/06/03/papa-francisc-se-enerveaza-si-se-rasteste-la-oameni-care-il-adora/

  9. Papa Francisc, marele „miracol”: Convertirea tefeliștilor, muiștilor, filosofilor pupenklauși, propagandiștilor și a tuturor celor care au atacat credința ortodoxă!

    Ce nu au zis politicienii şi jurnaliştii vineri şi sâmbătă la vizita Papei Francisc:

    – Preşedintele Iohannis nu l-a numit pe papă „fanatic religios”, „infatuat care promovează ura”, şi nu i-a dat cu „flit”, în ciuda tuturor celor de mai sus.

    – USR-Plus-Rezist nu l-au numit pe papă „Pope-ISIS” şi „fascist”, în ciuda tuturor celor de mai sus.

    – Oana Pellea şi Tudor Chirilă nu au cerut boicotarea vizitei Papei sub motiv că „ne-a aruncat cu 50 de ani în spate”, şi nici nu au zis că vizita Papei ascunde o intenţie necurată a guvernului.

    – Andrei Pleşu nu a spus că declaraţiile Papei sunt o dovadă de intoleranţă şi de judecare tăioasă a aproapelui, „care nu are nimic de-a face cu creştinismul”.

    – CTP nu a zis că nu participă sau nu se uită la vizita Papei „deoarece nu se consideră idiot.”

    – Recorder nu a zis că BOR nu a avut autorizaţie pentru stingerea incendiilor de la ISU la Catedrală, şi nici nu a scos filmuleţul în care oamenii bombăne că nu au fost primiţi în Catedrală să dea mâna cu Papa (deocamdată).

    – Diverse pagini „progresiste” de pe Internet nu au calculat cât costă Loganul blindat special pe care îl foloseşte Papa, nici celelalte papamobile pe care le-a schimbat, nici celelalte zeci de limuzine care însoţeau Loganul – şi nici măcar Trandafirul de aur, dăruit Sanctuarului marian de la Şumuleu Ciuc .

    – Şi nici cât nu au calculat la centimă câte zeci de milioane de euro i-a costat pe români vizita Papei – direct (prin cheltuieli de organizare şi lucrări speciale de infrastructură realizate) şi indirect (prin blocarea parţială a unor oraşe precum Bucureştiul şi Iaşiul)

    – Ziare.com nu ne-a mai spus că Finlanda şi-a făcut cadou o bibliotecă – în vreme ce noi ne-am făcut cadou o vizită a Papei în valoare de câteva zeci de milioane de euro.

    – Digi24 şi Gândul nu ne-au mai zis că mii de credincioşi s-au călcat în picioare în jurul Catedralei, la vizita Papei; sau că ar fi avut loc incidente minore de orice fel – care cu siguranţă au avut loc, fiind inevitabile la un eveniment de o asemenea amploare.

    – Lucian Mândruţă nu ne-a mai zis că Catedrala este plină de tineri ignoranţi şi needucaţi care „îşi fac cruce”; şi că e îngrijorat deoarece asta arată că nu vor mai exista IT-işti deştepţi care să îi plătească lui pensia.

    – Taxi şi #Rezist nu ne-au mai spus că Catedrala e prea mare şi că Cel de Sus preferă „lemnul şi spaţiile mici”.

    – Cristian Pârvulescu nu ne-a mai zis că vizita Papei este o formă de marketing politic. Mai ales că e an electoral, suntem chiar între alegeri, şi nu ar fi cu totul hazardată o interpretare în direcţia PR-ului electoral şi a marketingului politic – pentru Preşedintele Iohannis, de pildă.

    – În sfârşit, Andrei Caramitru nu a mai scris pe Facebook că fenomenele meteo extreme lovesc numai locurile unde se adună ştirbii şi pupătorii de moaşte. Deşi o jurnalistă de la A3 a avut grijă să spună: „Deşi s-a anunţat cod galben de furtună în Bucureşti, deocamdată din acest punct de vedere totul este sub control” (e bine că măcar când vine Papa putem să controlăm şi vremea).

    Altfel, câteva mici sugestii pentru jurnalişti. Vizita Papei nu are cum să fie „magică”, deoarece Creştinismul nu este despre „magie” – nici măcar despre „magia Crăciunului” (aia e o invenţie a consumerismului criticat de Papă). Titulatura de adresare pentru Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române nu este „Înalt prea fericitul părinte Daniel” – este „Preafericirea Sa” sau „Preafericitul Părinte Patriarh” (formulă comune pentru Patriarhul Alexandriei, Patriarhul Ierusalimului, şi pentru Patriarhii celorlalte biserici autocefale); „Înaltpreasfinţitul părinte” este formula de adresare pentru arhiepiscopi – o treaptă inferioară; iar pentru Papa Francisc formula corectă de adresare este „Prea Sfântul Părinte” sau „Sfântul Părinte”. În sfârşit, data viitoare când unii dintre jurnalişti se vor apuca să aplice dubla măsură flagrantă, poate îşi vor aminti de multlăudata vizită a Papei, şi de toate cele declarate de Sfântul Părinte şi de P.F. Daniel la multhulita şi altfel inutila Catedrală.

    Cătălin STURZA

  10. Jordan Peterson:
    11:10 “A fost un singur crestin si acela a fost Iisus”
    12:00 “Conditia umana este atat de tragica incat pana si Dumnezeu aflat pe cruce si-a pierdut credinta pentru un moment”
    13:33 “Daca ai fi capabil sa crezi cu adevarat, atunci ar fi un eveniment cu adevarat transfigurator”
    “Catolicismul este tot atat de sanatos pe cat de sanatosi pot fi oamenii”
    https://www.youtube.com/watch?v=L47oJxwp6yg

  11. si-a cerut iertare de la rromi . Dar de la ortodocsi de ce nu si-a cerut iertare ? Pentru ca ortodocsii din Ardeal au fost fortati sa treaca la ” greco-catolici ” iar pe vremea mariei-tereza , prin bucov au desavarsit lupta cu tunurile impotriva ortodocsilor majoritari . Termenul de rromi a fost impus pentru a uzurpa termenul de roman si de Romania . Roma und sinti au fost termeni folositi de hitler . Sa nu uitam . Cine uita sau nu vrea sa stie isi tradeaza Credinta si Neamul .

    1. Va puteti imagina ca Papa a dat afara catolicii din biserica lor ca sa intre reprezentantii romilor?
      Dupa vizita Papei, strainii o sa ramana cu impresia ca Romania este tara romilor!

      Presa internațională, după vizita Papei în România:
      AFP
      Papa Francisc le-a cerut iertare duminică romilor pentru discriminările la care au fost supuşi când s-a întâlnit cu reprezentanţi ai minorităţii în România, în ultimul act al periplului său de trei zile în cursul căruia a făcut elogiul diversităţii.
      Reuters, BBC, france24.com şi Deutsche Welle remarcă de asemenea mesajul Suveranului pontif. „Poporul rom s-a confruntat cu persecuţiile de secole în Europa”, scriu publicaţiile străine după ce Sanctitatea Sa a cerut iertare ţiganilor în România.
      Şi The Washington Post îşi centrează reportajul pe mesajul Papei Francisc în faţa romilor. Duminică, în a treia zi a vizitei sale în România, înainte de a se întoarce la Vatican, Suveranul pontif a vizitat o comunitate de romi, într-o biserică catolică care era atât de mică încât organizatorii au cerut să fie primiţi înăuntru doar reprezentanţii comunităţii rome.
      https://www.newmoney.ro/reactiile-presei-straine-dupa-vizita-papei-in-romania-suveranul-pontif-avertizat-asupra-incercarilor-de-a-dezbina-societatea/

  12. Vai! Deja mi s-a facut teama de ce aflu de la voi, de viclenia papei ca s-ar fi rugat si el in italiana impreuna cu romanii. Ce facem cei care am urmarit tot traseul papei din curiozitate la televizor, si din instinct am spus Tatal nostru in gand? Inseamna ca ne-am lepadat de ortodoxie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button