X

Microsoft va lansa un Word „Politically correct”. Cuvintele considerate ,,INCORECTE” vor putea fi preschimbate în altele

Microsoft este pe punctul de a lansa o nouă versiune Word care utilizează inteligența artificială pentru a vă ajuta să scrieţi folosind un limbaj „politically correct”. Mai precis, sugerează ce cuvinte să foloşiţi, ce expresii şi cu ce să le înlocuiţi pentru a nu deranja pe nimeni.

Noua facilitate, intitulată “Idei în Word “, va recomandă schimbarea unor expresii “sensibile” precum “Avem nevoie de sânge proaspăt aici”.  Imediat se va transforma din “sânge proaspăt” în “angajați noi”.
“Acest lucru ar putea evidenția pasaje în care scrierile tale exprimă prejudecăți sexiste”, afirmă Fast Company. Dacă aveți tendința de a spune „poştaş“ sau „congresman“ în text, software-ul sugerează să folosiţi „agent de corespondenţă“ sau „congressperson“ pentru a elimina „om“. Sau “ofițer de poliție”, în loc de “polițist”.
Termenul „persoană cu handicap“ va fi înlocuită cu „persoană cu dizabilități“. Programul va „verifica inclusiv“ cuvinte de căutare sau expresiile care ar putea fi „jignitoare“ pentru o persoană din altă țară sau de altă cultură.
“Începând din această toamnă, oamenii care lucrează în Word, vor putea primi sugestii atunci când vor folosi un cuvânt care poate fi ofensator. Ar fi o caracteristică care ar determina utilizatorii să se exprime fără a deranja” a explicat John Roach pe site-ul oficial al Microsoft în această săptămână. În plus față de corecțiile familiare pentru erorile de ortografie și gramatică, “Ideas in Word” va oferi, de asemenea, sfaturi pentru un limbaj “corect politic”, potrivit Microsoft.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Adio libertatea expresiei! Vocabularul popoarelor, metaforele, expresiile general valabile dispar, aparand un limbaj de lemn neutru. Vi se pare ceva mai sinistru decat asta?

    1. Sunt proști!
      Cuvintele grele, murdare spuse pe net, se scriu totuși prin adăugarea de puncte, steluțe după fiecare literă a cuvântului, și tot se spun…așa că…
      Omul e inventiv!
      Iar dacă sistemul de moderare/modelare va fi luat în considerare toate variabilele și tot ce vor ei vor modifica, NU cum ai scris tu ….fie vor apare MATRIX-și ori vor rămâne singuri, să se spele pe cap cu inovațiile lor!
      Dar ei au interes să ȘTIE ce/cum gândești…în afara faptului că cei mici de după tine vor fi dresați SAU…trecerea la cartea scrisă, tipărită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button