X

Chelsea Manning, ELIBERATĂ din închisoare deşi a refuzat să depună mărturie în ancheta privind Wikileaks

Fosta analistă a serviciilor secrete americane Chelsea Manning a fost eliberată joi din închisoare, în ciuda refuzului de a depune mărturie în ancheta privind Wikileaks, relatează CNN.

Manning se afla în custodia poliţiei din martie în urma hotărârii unui tribunal din Virginia.

Ea a refuzat să răspundă la întrebări suplimentare despre Wikileaks motivând că a depus deja mărturie în procesul său din 2013.

Mannig a fost acuzată în 2013 printre altele de spionaj după ce mai multe documente militare au ajuns la Wikileaks, însă ulterior sentinţa a fost comutată.

Ea a fost eliberată deoarece a expirat perioada în care putea fi reţinută pentru faptul că nu a prezentat dovezi, însă va trebui să se prezinte din nou în faţa juriului pe 16 mai. Avocaţii ei au comunicat că cel mai probabil va fi reţinută din nou ea primind o nouă citaţie chiar înainte de eliberare. Aceştia au precizat că clienta lor îşi va menţine refuzul de a răspunde la întrebări „şi că va folosi toate mijloacele legale pentru a dovedi că refuzul ei de a depune mărturie este întemeiat”.

Mannig a fost arestată în 2010 în Irak deoarece a dezvăluit peste 700.000 de documente, videouri şi telegrame diplomatice confidenţiale site-ului anti-secrete guvernamentale Wikileaks.

În apărarea sa, Manning a spus că a făcut acest lucru doar pentru a suscita dezbateri despre politicile externe, în timp ce oficialii americani susţin că punerea lor în circulaţie ameninţă multe vieţi.

Mannig a fost condamnată la 35 de ani închisoare fiind găsită vinovată de 20 de capete de acuzare legate de scurgerile de informaţii, însă în 2017 preşedintele Obama i-a micşorat pedeapsa pe motiv că este „disproporţionată” în raport cu infracţiunile comise. Sentinţa este cea mai severă din istoria SUA pentru infracţiunile de acet tip.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

 1. Cum i-au executat americanii pe unii in Bagdad in 2010. Necenzurat. Daca sunteti slabi de inger… nu stiu.. vedeti cum faceti…
  va asigur ca nu ati mai vazut asa ceva in viata…

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/transcoded/6/61/CollateralMurder.ogv/CollateralMurder.ogv.360p.vp9.webm

  baietii nu mai sunt oameni de mult… sunt aparate de ucis… ucid ca si cum ar juca un joc pe computer…

  in alta tara decat tara lor… nu isi aparau tara si poporul lor…

 2. Vasile, vezi că pe site-ul tău se face reclamă la Moise Guran și la alți indivizi openminded și lepădați care hulesc România zi de zi. Și pe ortodocși. Știu că nu depinde de tine. Dar parcă mi-aduc aminte că ai zis să-ți semnalăm anumite nereguli.

 3. Nu am apucat să ascult dar un prieten mi-a semnalat că astăzi Moise Guran a făcut lecție de istorie în emisiunea sa de la 13:00 în care spunea că în România a fost formată acum 160 de ani de către francezi. Dacă este curios cineva să vadă cam ce s-a vorbit în această emisiune și să fac un conspect, please feel free.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.