X

Părintele Grigorie Sanda vine cu precizări referitoare la poziția preoților nepomenitori față de actele cu cip

Actele electronice sunt, după învățăturile și profețiile Sfinților (ex. Sf. Paisie Aghioritul), premergătoare pecetluirii de care amintește Cartea Apocalipsei. Știm cu toții că prin fiecare pas pe care îl parcurgem pe calea pecetluirii, Harul lui Dumnezeu se retrage, slăbind puterile sufletești ale omului. Întunecându-i-se mintea, în cele din urmă nu va putea să se opună pecetluirii.

UPDATE: Citiți și Nota OrtodoxINFO de la sfârșit. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

whatsapp-image-2019-05-01-at-12.46.19.jpeg

Într-un articol postat pe Ortodoxia mărturisitoare, blogul părintelui Claudiu Buză, ieromonahul Grigorie Sanda, căruia îi mulțumim pe această cale că nu a ales modul solitar și exclusivist de mărturisire al teologului Mihai-Silviu Chirilă, face, după pericopa evanghelică, și următoarele precizări, care se vor “a îndepărta temeri, îndoieli și tulburări nedorite”:

Sinaxa și-a propus să parcurgă evenimentele esențiale ale luptei antiecumeniste, de aceea nu s-a dorit dezbaterea unor probleme importante cu care ne confruntăm (acte electronice, vaccinare obligatorie, homosexualitate, avort, tehnologia 5G etc), concentrându-ne strict pe mărturisirea ortodoxă împotriva panereziei ecumeniste (după modelul elen de a se alege și discuta o singură temă la sinaxele lor). Deasemenea, data desfășurării sinaxei a fost anunțată cu puțin timp în urmă, pentru a evita eventuale ispite și piedici pregătite de cei străini de Adevăr.

La puțin timp după anunțul întâlnirii de la Botoșani, unii creștini au dorit să fie introduse în discuție și alte teme, dintre care cea mai importantă s-a dorit a fi problema actelor personale electronice. Cunoscând că această temă necesită un studiu intens și o pregătire pe măsură, fiind un subiect sensibil ce vizează întreaga societate, am constatat că nu este timp într-o singură zi pentru a epuiza o asemenea tematică; iar lucrul început și neterminat generează confuzie și neînțelegere. Cele înfăptuite le-am gândit și realizat cu multă luare aminte, cu studiu și împreună sfătuire.

Pentru că am specificat acest lucru, amintim că problema biometriei și cea a actelor electronice ne preocupă pe fiecare dintre noi, părinții nepomenitori, dorind să găsim căi potrivite de analizare  cu rigurozitate a problemei.

Actele electronice sunt, după învățăturile și profețiile Sfinților (ex. Sf. Paisie Aghioritul), premergătoare pecetluirii de care amintește Cartea Apocalipsei. Știm cu toții că prin fiecare pas pe care îl parcurgem pe calea pecetluirii, Harul lui Dumnezeu se retrage, slăbind puterile sufletești ale omului. Întunecându-i-se mintea, în cele din urmă nu va putea să se opună pecetluirii. Aceste lucruri le-am mai spus și în alte predici, cateheze și sfătuiri, și le vom aminti de câte ori este nevoie.

Prin acest cuvânt, cunoscând nevoile duhovnicești ale păstoriților și doleanțele arzătoare ale frățiilor voastre legate de problema actelor electronice, pe care nu le-am putut aborda la Botoșani, am ținut să fac aceste precizări pentru a îndepărta temeri, îndoieli și tulburări nedorite.

Neînțelegerile apărute zilele acestea în mediul virtual ne cer să facem o scurtă analiză pentru a nu umbri aportul fiecăruia în informarea și luminarea poporului. Mulțumim pe această cale situ-rilor OrtodoxInfo și Mărturisirea Ortodoxă pentru profesionalism, jerfelnicie, actualitate și obiectivitate. Trag nădejdea că micile neînțelegeri apărute ne vor conduce la un dialog constructiv, ziditor și întăritor în lupta comună pe care o ducem împotriva ecumenismului, apostaziei și pecetluirii antihristice.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Propunerea venită din partea redacției OrtodoxINFO, de a se formula un mesaj și împotriva actelor cu cip, era o doleanță mai veche, după cum am mai explicat.

Ar fi fost de ajuns o simplă frază, ori în cadrul sinaxei, ori înainte de ea, așa cum este mesajul părintelui Grigorie de mai sus, pentru a arăta că se ține cont și de durerea nostră și a cititorilor noștri, care mare parte și-au pus mântuirea în mâinile preoților nepomenitori, și să nu reiasă că pare un control în stil papist a unei singure persoane, care aranjează lucrurile în funcție de simpatiile și antipatiile personale. Să fie doar o coincidență cenzura totală a subiectului actelor cu cip, de prezența grecilor la sinaxă? Cert este că mișcarea nepomenitorilor nu are nevoie de un guru, care să excludă oameni din frustrări personale, un lucru total neprofesionist și neortodox. Am înțeles retragerea pe un site propriu, tocmai pentru a fi publicabil și preotul Matei Vulcănescu – de a cărui înșelări portalul nostru s-a dezis, dar nu vom fi de acord cu deraierea acestei mișcări a preoților nepomenitori de la linia ortodoxă trasată de Marii Duhovnici români, față de care grecii nu prea au mare evlavie, ci mai mult neagă și lucrarea inspirată de Duhul Sfânt (privind pașii spre pecetluire) a sfântului Paisie Aghioritul.

Ne exprimăm îndoiala că se va organiza vreodată o sinaxă și pe tema actelor cu cip, asta în cazul în care se va alege să nu se mai țină cont de acordul teologic elen.

Și o remarcă tristă față de spusele părintelui Grigorie Sanda: “Deasemenea, data desfășurării sinaxei a fost anunțată cu puțin timp în urmă, pentru a evita eventuale ispite și piedici pregătite de cei străini de Adevăr.” 

Noi nu am avut o confirmare din partea organizatorilor a datei în care va avea loc conferința decât după ce au publicat anunțul, deci după opinia celor care au ținut acest “secret”, suntem catalogați după cum s-a exprimat părintele Grigorie Sanda mai sus. Trist…

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

32 comentarii

  1. Cu ajutorul lui Dumnezeu “stim cu toti” ca nu sunt bune actele cu cip, dar unii dintre preotii invitati la Sinaxa, care vor sa faca lumina in problema ecumenismului…nu sunt de aceasi parere.
    Lor le trebuia aceasta tema , inainte sa se dezbata problema ecumenismului la Sinaxa de la Botosani, ca sa inteleaga ca ti se intuneca mintea acceptand actele cu cip, si nu poti sa dezbati probleme de teologie cu mintea intunecata.
    Fara rautate spun asta…dar mai mereu se pierde momentul prielnic sa se vb despre asta.
    Tot crestinul interesat , stie ca nu sunt bune actele cu cip..numai cei de la “catedra” de la care luam lectii de teologie nu stiu…cum vine asta ?
    Inca o data , nu din rautate spun asta..este ceea ce vad..

    1. Hristos A Înviat!!!…..Dacă ar fi frate ,,Guti Flo,, sa ne luam dupa cei de la catedra care ne-au invatat in facultatea de Teologie, cu durere spun ca 95% dintre ei NU au ce cauta acolo….pentru ca noi studenții am descoperit multe despre dansii….dar revenind la subiectul de mai sus, pot spune ca ,,AVEM DEJA RASPUNSURILE DATE DE SF PAISIE AGHIORITUL REFERITOR LA ACTE BIOMETRICE, CIPURI ETC.. …dar întrebarea mea este una singura ,directă si radicală,, Cinstiți Părinți, Patriarhi, Arhiepiscopi, Episcopi,
      Episcopi Vicari, Arhimandriti, Protosingheli, Singheli, Ieromonahi , Monahi si Monahii.. .care va rugați pentru tot neamul ortodox roman cât și pentru toata lumea…….,, NU V-ATI SATURAT AVAND RASPUNSURILE DEJA DATE DE SF PAISIE , CUM CA NU SUNT BUNE ACESTE ACTE PREMERGATOARE MANTUIRII SI SFARSITULUI PRIN PECETE, SI TOT TRAGETI MÂȚA DE COADA SI SPUNETI CA TREBUIE SA CERCETATI SA AJUNGETI LA UN NUMITOR COMUN???…….Cu regret o spun si cu toată conștiința mea de păcătos caci, …..SUNTETI ORBI SI GOI DUHOVNICESTE,,,…..IERTATI SI DUMNEZEU SA MA IERTE

      1. Bravo. Părinții care au participat la Sinaxa de la Botoșani nu sunt nepăsători și nici pro. Dacă nu se schimba ceva in interiorul BOR in ceea ce priveste erezie, ecumenismul si tot ce a pătruns, cum se va lua atitudine ( din partea mai marilor bisericii) in privinta actelor biometrice si pecetluirii?

      2. Dragă Sorin ortodocșii care sintem trebuie să învățăm mai întâi să mincăm, să ne rugăm și după aceea putem să avem cit de cit o minte sănătoasă pentru că altminteri de giaba vorbim că nu ne putem înțelege indiferent că este vorba de prea înalt sau preot sau credincios (ortodox) Așadar părinți indrumativă copiii către biserică și viitorii copii intelegind pe deplin credința în Dumnezeu (ortodoxă) vom avea buni conducători pe viitor dar răspunderea nu este numai a clericilor și preoților ci a noastră a tuturor indiferent ca este militar, politist, profesor sau oricare ar fi domeniul în care lucram sau sintem la pensie! Așadar trebuie să nu ne ascundem ci să facem fapte bune căci prin faptele noastre cu smerenie se vor schimba cu siguranță și mulți alții care încă rătăcesc sau sint robiti de multe patimi:lăcomia, corupția, beția, trufia,(mindria) minciuna vorbirea de rău a altora și multe care mai sint împreună cu invidia etc…

    2. Ca nu sunt bune actele cu cip fata de cele actuale e ca si cum am spune, mai bine sa fumeze decat sa se drogheze.

      Iar trebuie sa ma repet si o sa scriu pana intelege toata lumea.
      Probabil ca Parintii au vazut actele de identitate mai vechi, de dinainte de comunisti. Initial era un act care era certificat de nastere, act ce specifica data nasterii, locul, numele parintilor, numele noului nascut, martorii si trimisul statului. Acest act nu avea o numerotare, ex. numar buletin. Ulterior aceste certificate de nastere au fost numerotate. Ulterior au aparut buletinele. Si primele buletine nu aveau poza.
      Pana aici vorbim de acte numerotate fara poza. Adica actul era numerotat, cum e numerotata o carte intr-o biblioteca.
      MAI DEPARTE
      Buletinele au inceput sa aiba poza.
      STOP
      Deja din acest moment vorbim de prima cadere. Caci chipul omului care e creat dupa Chipul Sau, nu apartine Cezarului.
      De ce sa semnezi ca dai Cezarului chipul omului care este de la Dumnezeu?
      MAI DEPARTE
      CNP-ul a fost introdus ca element obligatoriu în actele de identitate, de stare civilă și în alte acte personale printr-un decret prezidențial semnat de Nicolae Ceaușescu la 2 martie 1978.
      STOP
      Urmeaza a 2-a lovitura, CNP-ul. Dintr-o data omul este numerotat ca fiinta. Seria si numarul actului de dinainte numerotau hartia Cezarului, la fel cum exista serie si numar pe bancnota.
      Dar CNP-ul numeroteaza omul.
      De ce sa numerotezi omul, daca oricum seria si numarul de buletin sunt unice?

      Acum se discuta ca sa nu primim buletinele biometrice. Pai noi si cu astea simple suntem deja in hora?
      Daca dracul are chipul, acum vrea si amprentele. Si puse pe un cipulet.

      Eu nu am scris aceste randuri ca sa va tulbur, dar daca e gresit spuneti!

      1. Eu tind sa cred ca poza din dreapta buletinului, care se vede neclar, reprezinta sufletul. Din moment ce exista o poza clara, pt ce sa mai fie si cealalta, cu sex, sexe, sex (trad 666) sub ea?!

  2. Actele electronice sunt, după învățăturile și profețiile Sfinților (ex. Sf. Paisie Aghioritul), premergătoare pecetluirii de care amintește Cartea Apocalipsei. Știm cu toții că prin fiecare pas pe care îl parcurgem pe calea pecetluirii, Harul lui Dumnezeu se retrage, slăbind puterile sufletești ale omului. Întunecându-i-se mintea, în cele din urmă nu va putea să se opună pecetluirii. Aceste lucruri le-am mai spus și în alte predici, cateheze și sfătuiri, și le vom aminti de câte ori este nevoie.

    Doar Dumnezeu pecetluieste. Nicaieri in Cuvantul Lui Dumnezeu, satana nu pecetluieste. fiara nu pecetluieste, fiara inseamna. Insemnare si pecetluire sunt diferite, la fel ca semn si pecete.

    Mai mult aici:
    https://ortodoxinfo.ro/2019/05/01/marturia-unui-ierarh-din-cipru-care-regreta-ca-a-dat-binecuvantare-pentru-cardurile-bancare-iar-acum-oamenii-isi-implanteaza-cipuri/#comment-53520

    1. Si la acest raspuns vreau sa adaug urmatoarele:

      Eu nu am scris aceste randuri ca sa va tulbur, dar daca e gresit spuneti!

  3. Grigore, așa cum ne învață Sf. Paisie, problema pentru un creștin este atunci când pe actele sale se regăsește numărul antihristului. Chiar dacă am primit alte acte cu cod de bare sau cip ( acestea au numarul antihristului în codul de bare sau în cip ) Sfântul Paisie ne spune să ne oprim ( să nu primim ! ) la buletinul și la pașaportul electronic întrucât cel care va primi unul din acestea, îi va fi aproape imposibil să nu primească pecetea. Și cardul bancar și celelalte acte cu cod de bare sau cip sunt o cădere, o vătămare a sufletului omului. Bine este să nu le avem sau să renunțăm și la acestea. Cnp-ul este un pas către pecete, dar nu conține numărul antihristului.

      1. Corect
        Cine are numarul Parintelui Grigorie Sanda Va implor mult scrietimi privat la 0757120959
        Va multumesc anticipat si doresc un raspuns adecvat

    1. Conform mărturiilor de la părinţii ruşi făcători de minuni, deja cnp-ul se socoteşte lepădare. Altundeva am găsit că este închinare la idoli. Este acelaşi lucru. Închinătorii la idoli nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu ( I Corinteni 6, 9; Apocalipsa 22, 15). Sfinţii mucenici nu vroiau să se închine idolilor, pentru că astfel s-ar fi lepădat de Dumnezeu.
      Citiţi măcar prima parte din Taina Fiarei scrisă de un părinte rus, adică partea unde spune de număr, dar şi de ecranul cel atotlăudat şi tiran.

      1. Este cadere nu lepadare.
        Copilul dinainte de a fi botezat primeste acest blestemat de CNP.
        Dar copilul nu este in deplinatatea facultatilor mintale, deci nu poate fi socotita ca lepadare.

        1. Să ştii că în Sarea Pământului, la unul din părinţi este relatat un caz cu un copil care a murit după vreo 40 de zile. Copilul li s-a arătat părinţilor lui în vedenie şi s-a plâns că cei din ceruri nu îl primesc, din cauză că nu are nume. Părinţii fuseseră la starea civilă şi-i făcuseră acte.
          Este dur, dar ce rezolvi dacă negi ? Nu cred că statul alocă unui copil cnp în mod automat, fără să meargă părinţii să-i facă formele. Dacă-i aşa, atunci nici nu mai avem ce căuta în spitale.
          Faptul că primeşte cnp ÎNAINTE de botez nu schimbă cu nimic tragedia situaţiei. Botezul şterge păcatele de dinainte de botez, dar nu şi pe cele de după botez. Un astfel de copil va avea cnp-ul şi după botez. El este prea mic ca să se lepede de cnp, iar părinţii nu o fac pentru că nu ştiu, şi nici nu le spune nimeni.
          Un păcat în care se află omul după botez are putere mai departe să incrimineze pe om, chiar dacă omul s-a botezat. Să zicem că se botează un om matur, şi să zicem că face păcatul curviei după botez. Acest păcat nu este şters de botez, care s-a făcut înainte. Pentru aceasta există spovedania, dar spovedania implică şi să laşi păcatul. După acest principiu, chiar dacă omul spune la spovedanie că a acceptat numerele şi cipurile, tot nu se şterge păcatul dacă omul rămâne cu actele mai departe.
          Dacă vei spune că nu este posibil să piardă copilul mântuirea pentru o situaţie în care l-au aruncat părinţii lui, mi se pare că nu este aşa. Dacă părinţii nu botează copilul şi acesta moare, după învăţătura Bisericii copilul nu ajunge în Rai. Dacă acel copil este botezat şi moare aşa, se mântuieşte, chiar dacă nu a mărturisit el credinţa. Deci dacă lucrurile stau aşa acolo, de ce ar fi aici diferite ?
          Este înfricoşător că poţi să ajungi în iad înainte să apuci să faci păcate.
          Ţi-am spus acea păţanie din memorie, dar dacă vrei am să caut şi-ţi spun exact.

          1. X niciun film si niciun muritor oricate minuni ar fi facut, nu trece peste Cuvantul Domnului.

            O sa reiau primul tau comentariu:
            Conform mărturiilor de la părinţii ruşi făcători de minuni, deja cnp-ul se socoteşte lepădare. Altundeva am găsit că este închinare la idoli. Este acelaşi lucru. Închinătorii la idoli nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu ( I Corinteni 6, 9; Apocalipsa 22, 15). Sfinţii mucenici nu vroiau să se închine idolilor, pentru că astfel s-ar fi lepădat de Dumnezeu.
            Citiţi măcar prima parte din Taina Fiarei scrisă de un părinte rus, adică partea unde spune de număr, dar şi de ecranul cel atotlăudat şi tiran.

            deja cnp-ul se socoteşte lepădare
            Deja?!
            părinţii ruşi, Altundeva am găsit, scrisă de un părinte rus … sunt exprimari la modul general.

            Eu nu stiu cum e la rusi, dar la noi Parintele Iustin, si nu doar el, ne-au indemnat sa nu luat actele cu cip. Insa ei nu ne-au spus, ma v-ati lepadat ca aveti CNP-uri.
            Parintii acestia, care acum sunt Sfinti in Ceruri, ei spovedeau. Ar fi spovedit ei lepadati?

            X mie mi se pare tare ciudat ce ai scris tu, ca daca CNP-ul e lepadare, atunci suntem in iad toti, deci cumva si daca luam si daca nu luam semnul fiarei, tot lepadati suntem. Asta e un nou siretlic care vine de la satana, la fel ca ala ca sunt cipuri si in calculatoare si telefoane.

            Genul asta de siretlic are o radacina infractionala foarte veche. La noi se cheama “agatarea fraierului”. Un infractor experimentat ademeneste un novice sa ia parte la o infractiune. Apoi sub presiunea santajului de forma “daca ne prinde oricum ne pune si asta in carca dar e aceeasi pedeapsa, nu ne adauga nimic in plus si nici nu ne scade nimic daca avem 2 fapte” il forteaza pe novice sa ia parte la alte infractiuni.

            Pe scurt capcana intinsa de vorbele tale e asa, daca CNP-ul e deja lepadare, ce mai conteaza cipul ca lepadare ca pedeapsa e tot aia?

    2. Hristos a înviat, Grigore !

      Eu nu încerc să impun ideea că CNP-ul este lepădare. Doar trag un semnal de alarmă. Parcă Părintele Ragozin a spus că a vorbit cu un pustnic, care i-a zis că Hristos şi Maica Domnului i-au spus că cnp-ul (IDNP la ruşi) este lepădare. Şi mie mi-e greu, dar ce rezolvăm dacă negăm apriori ?

      Părinţii ruşi nu sunt Sfânta Scriptură, dar nici Părintele Iustin nu este. Totuşi, noi ştim că Părintele Iustin a fost om al lui Dumnezeu, dar şi acei părinţi din Rusia erau oameni ai lui Dumnezeu. Dacă Părintele Iustin a fost om al lui Dumnezeu, atunci Părintele Nicolae Ragozin mai abitir, el deja fiind dovedit ca sfânt prin trupul nestricăcios.

      Aflându-ne pe internet, este normal să fim suspicioşi faţă de oricine. Internetul este acel loc unde ”Corina” s-ar putea să fie un bărbat de vreo 100 de kilograme, care mai muşcă o felie de pizza şi mai bagă o dezinformare. Nu trebuie să fim surprinşi că serviciile încearcă să se infiltreze în orice loc de interes, la fel şi postacii plătiţi de diverse forţe. Totuşi, trebuie să mă crezi că nu sunt agent, cel puţin nu îm mod conştient.
      Însă ar putea fi altceva. Ca om, aş putea să mă înşel, la fel cum şi tu te poţi însela.
      Totuşi, aceste lucruri de mai sus le-am spus de la oameni cu o virtute dovedită. Aceşti părinţi erau văzători cu duhul, şi făcători de minuni. Unii din ei au sfinte moaşte, cel puţin părintele Nicolae Ragozin. Aceşti Părinţi din Sarea Pământului erau în stare de război încă înainte să apară la ruşi cnp-ul, pe vremea când erau numai buletinele roşii de la comunişti. Mai departe când a apărut voucherul, în continuare au strigat, şi încă nu era apărut idnp-ul dacă nu mă-nşel.

      Unul din părinţii aceştia, când încerca cineva să-i vorbească de calculator, nici măcar nu accepta să stea la discuţii. Omul îi spunea: ”ştiţi, părinte, la servici ne-au băgat un calculator, blagosloviţi să utilizez calculatorul” iar părintele nu că îi interzicea, nici măcar nu accepta să vorbească despre asta.
      În acest context ne amintim şi de cuvintele aspre, dar adânci ale Părintelui Serafim Rose: ”Este mai târziu decât credeţi !”. Societatea este scufundată în împărăţia lui antihrist nu până la gât, a trecut de mult de cap. Noi la acest moment suntem ca şi cum ne-am afla la capătul lumii, pe la Vladivostok, şi acum trebuie să o luăm pe jos ca să revenim acasă.

      Părintle Iustin a zis şi despre cnp-uri. Nu a zis în mod frontal că e lepădare, dar a vorbit împotriva lor. Căutaţi mesajul Părintelui de la Mitingul împotriva cardurilor de sănătate, de prin aprilie 2013 din faţa parlamentului. ”Am fost în puşcărie, unde aveam număr, iar acuma sunt în libertate ca să fiu tratat tot ca un număr ?” Are treabă sau nu, la vreo două luni părintele Iustin a murit, unul zice că fiind otrăvit.
      Îl ştiţi pe Gabriel Barbir. Omul a fost în procese câţiva ani ca să-i dea statul buletin fără cnp. Puteţi să-l întrebaţi dacă este adevărată sau nu următoarea relatare. Aceasta mi-a spus că era la părintele Iustin şi l-a întrebat despre cnp-uri. Atunci a văzut că Părintele Iustin s-a întunecat la faţă. Mai departe nu mi-a spus dacă i-a zis ceva, dar puteţi să-l întrebaţi pe el.

      Este trist că de la probleme serioase pe care le discutăm noi, tu ai coborât până la acele raţionamente despre infractori.

      ”X mie mi se pare tare ciudat ce ai scris tu, ca daca CNP-ul e lepadare, atunci suntem in iad toti, deci cumva si daca luam si daca nu luam semnul fiarei, tot lepadati suntem.”
      Nu e nici un şiretlic. În cel mai rău caz e o înşelare, dar nu cred că am făcut şiretlic.
      Tu trebuie să vezi invers. În loc să zici că nu mai contează dacă îmi pun semnul că oricum deja m-a lepădat prin cnp, trebuie să încerci să nu iei semnul, nici cipul, şi să scapi şi de cnp.
      Sfântul Ioan Evanghelistul zice că cine urăşte pe fratele său, este ucigaş de om ( I Ioan 3, 15). Ceea ce spui tu mai sus e ca şi cum ai spune că ce mai contează dacă-l omor şi fizic pe om, din moment ce oricum sunt trecut la ucigaşi din cauză că-l urăsc. Sau ca şi cum ai zice că nu contează dacă mai cazi şi în curvie, dacă tot ai făcut malahie. Sau hai să fac şi curvie, dacă oricum sunt trecut la desfrânaţi din cauză că mă uit cu poftă. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că cei care se gândesc ajung în acelaşi loc cu cei care au făcut, din cauză că numai harul lui Dumnezeu i-a protejat să nu cadă. După raţionamentul tău, nu mai contează dacă faci şi păcatul fizic, dacă tot ajungi în iad că te-ai gândit.
      Însă noi trebuie să ne păzim de păcate, pe orice treaptă a păcatului ne-am afla. Dumnezeu va ţine cont de orice osteneală a noastră. Hristos se va milostivi de orice om care a chemat numele lui Dumnezeu, chiar şi numai o singură dată în toată viaţa lui. Cei care păzesc poruncile vor fi prietenii Lui în Împărăţia Cerurilor. Dar şi pe acel om ipotetic, care s-a gândit la Dumnezeu numai o singură dată în viaţă, nu-l va lăsa fără să-l miluiască.
      Noi trebuie să spunem invers. Că ne păzim şi de curvie, şi de malahie, şi de privit cu poftă, şi de gânduri, ca să ne mântuim. La acte, că ne ferim şi de cip, şi de pecete, dar şi de cnp.

      Dacă cnp-ul este lepădare, la fel ca şi pecetea, atunci pedeapsa nu este tot aceiaşi, ci eu zic că sunt trepte şi trepte. Dar chiar şi aşa dacă ar fi, este bine să faci tot binele pe care poţi să-l faci. Acest lucru te va ajuta mai târziu să ieşi mai uşor din lumea păcatului. Dacă nu ai acceptat semnul, ci numai cnp-ul, când te vei hotărî să ieşi cu totul din zona păcatului va tebui să renunţi numai la cnp.

      Oare este şiretlic de la satana dacă cineva crede că există cipuri în calculatoare şi telefoane ? Tu n-ai văzut cum arată cartelele de la telefon ? Dar oare microprocesorul de la calculator nu cumva este un cip uriaş, cu miliarde de tranzistori ? Nu s-a început totul de la tuburile vidate, în anii 50-60 ? Dar de ce vidate, cumva ca să poată sta diavolii acolo ? Mi se pare că şi transitorii de azi sunt nişte tuburi vidate, dar la scară nanoscopică. N-ai auzit ce a zis persoana cutare – al cărui nume nu-l dau, din raţiuni de securitate – despre calculator ? Că l-au proiectat după calculatorul demonilor ?

      Îţi spun eu o altă înşelare. Nu trebuie, din cauza neputinţelor noastre, să încercăm să strâmbăm adevărul. De exemplu, eu scriu acuma de la calculator. Dar niciodataă, nicăierea, nu-mi amintesc să fi promovat folosirea lui, cel puţin de cât merg la biserică.

      La momentul actual noi ar trebui să ne rugăm cât mai des: ”Doamne, ajută-mă să mă mântuiesc !”, ”Doamne, ajută-mă să scap de cursele lui antihrist !”. Părintele Hritofor din Tula – Sarea Pământului 2 – a zis să ne rugăm aşa, zilnic, mai ales dimineaţa: ”Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, izbăveşte-mă de antihrist, de răul vrăjmaşului şi de vrăji. Amin !” (a zis că în vremurile noastre operează foarte mulţi vrăjitori, cel puţin în Rusia, şi că nu îi deosebeşti de restul oamenilor). Părintele Gurie Chezlov – Sarea Pământului 5 – a zis să ne rugăm aşa: ”Doamne, izbăveşte-ne şi ne salvează de cartelele magnetice sau de certificatele eletronice, de păcatul sodomiei, şi de pecetea blestemată a lui antihrist”. Cred că acest lucru l-a spus înainte să apară idnp-ul, că l-ar fi înclus şi pe acela. Şi împotriva mobilelor au vorbit părinţii, înainte să apară. Cuvioasa Pelaghia a zis să spunem aşa: ”Doamne, nu mă priva de pocăinţa cea de trei zile !”, adică să te învrednicească Dumnezeu să te spovedeşti, să te împărtăşeşti, şi să pleci la Domnul în aceeaşi zi sau în ziua următoare, ca să nu mai apuci să faci păcate. Dumnezeu l-a învrednicit pe unul din Rusia de acest dar mare, însă acel om lucra cu putere pe ogorul Domnului, adică mergea fizic la oameni acasă şi le propovăduia cuvântul Domnului.

      Să ne ajute şi pe noi Domnul să scăpăm de cursele viclene ale lui antihrist !

      Iertaţi-mă, fraţilor, dacă v-am supărat cu ceva.

      1. Ai raspuns cu blandete asemeni unui om trecut de o anumita varsta. Este evident ca esti un om citit. Felicitari!

        Insa cand vorbim de incredere eu ma raportez la repere cand nu stiu ce sa cred. Pentru mine repere sunt Cuvantul dar si Parintele Iustin.
        Eu nu stiu cum judeca Dumnezeu lepadarea si daca are trepte caci tu spui asa:
        Dacă cnp-ul este lepădare, la fel ca şi pecetea, atunci pedeapsa nu este tot aceiaşi, ci eu zic că sunt trepte şi trepte.
        Pentru mine lepadarea e lepadare, nu e cu trepte. Si vreau sa te rog sa nu-i mai spui pecete unui semn al faradelegii. De pecetluit o face doar Dumnezeu, caci El este Legea.

        La fel, pentru mine nu e totuna a te gandi cu a face. A nu te gandi deloc la pacat e Dumnezeu. Caci pacatul trebuie sa apara intai ca gand si apoi sa se materializeze. Omul are inclinatie spre pacat, dar se infraneaza. Omul are impulsuri, pe care si le infraneaza.
        Cand vara vine pe drum o femeie frumoasa imbracata ispititor controlezi impulsul si nu intorci capul. Cand te holbezi intarati gandul pacatos, dar gandul se materializeaza instant cand vezi femeia. Gandul il opresti constient. Infranarea ne face mai buni, ca de aia se spune din batrani, om cu frica lui Dumnezeu.

        Cat despre CNP raman la ideea de baza, daca era lepadare ne spuneau Parintii, ca nu doar Parintele Iustin era impotriva CNP-ului.

        Ai scris de 2 ori ca sa scap de CNP:
        şi să scapi şi de cnp
        va tebui să renunţi numai la cnp
        Cum se renunta la CNP?

      2. Adevarat a inviat!

        M-am gandit la treaba cu CNP-ul si am realizat ca tu de fapt ai scris o data ca sa scap de CNP si a doua oara ca sa renunt la CNP.
        Renuntarea la CNP este simpla, renuntand sa il mai folosesc. Practic arunc actele, inchid contul de salariu si renunt la serviciile oferite de stat, precum electricitatea, apa, gazul si chiar la proprietatea mea. Caci este evident ca fara CNP nu poti avea in proprietate nici macar buda din fundul curtii, caci si impozitul pe teren care se plateste anual, se face cu CNP.
        Asta inseamna sa renunti la CNP.
        De scapat de CNP nu se poate scapa. Punct! Statul niciodata nu sterge CNP-ul.

        Nu e niciun cititor sau redactor care sa fii renuntat la CNP. Ca ar fi trebuit sa locuiasca in padure si n-ar mai exista pe acest site.
        Tu ai CNP in mod sigur, caci daca ai sta pe un telefon in padure, cu credit cumparat pe bani munciti la negru, cu siguranta n-ai scrie mesaje asa lungi. Si nu cred nici ca ai ani de temnita pentru marturisire precum Parintii. Dar ceri ceva ce nu au cerut nici ei.

        Duhovnicul meu nu mi-a cerut sa renunt la CNP. Nici nu am auzit pe cineva caruia sa ii fi cerut duhovnicul asa ceva. Nici macar Parinti mari ca Iustin Parvu sau Arsenie Papacioc nu au cerut sa renuntam la folosirea CNP-ului. Si erau oameni cu ani grei de temnita, incercati.

        Mesajul tau lung nu se leaga, are crapaturi ca asta cu renuntatul la CNP, cu lepadarea in trepte,… nu stiu. Tu ca sa ajungi la Techirghiol treci mai intai prin Vladivostok. Nu esti direct si clar.

        Nu vreau sa sune ca o jignire dar pentru mine esti dubios!

  4. Părintele ii are in vedere pe ecumeniști, va rog sa țineți cont că sinaxa s-a ținut in Botoșani, unde pr Ioan întâmpină mereu dificultăți din partea autorităților si a ierarhiei. Nu este vb de nici o deraiere la părinți, nu ne face cinste să mai căutăm neajunsuri unii altora, până una alta suntem frați, luptăm pe ambele fronturi ecumenism si cipuri. Fără supărare, frate Vasile, comunicarea este o parte importanta in faptul de a exista încredere reciprocă. Mi-aș dori să luați legătura cu părinții nepomenitori, sa va cunoașteți, sa va puteți consulta. Sa evităm sminteala, a ne discredit, unii pe alții, pt că cei care ne urmăresc, ai lui Sava si Patriarhia vor sa ne arate cu degetul in fata creștinilor care au neliniștea cea buna si ar dori sa urmeze aceasta cale.

    1. 88B,Bine precizat…abia se asteapta o tulburare si mai mare ca cea de la Radeni,ca sa arate cu degetul…

  5. Toată aprecierea frate Sorin.
    Până când ne tot jucăm de-a ortodoxia?
    Nu mai avem timp de nimic,ați spus(iertați-mi expresia)Adevărul Adevărat.
    Să nu dăm nici cele mai mici semne de clătinare în fața acestor apostați.
    Mă rog ca Dumnezeu prin rgăciunile Maicii Sale,a tuturor Puterilor Cerești,precum și-a Sf.Mucenici din temnițele comuniste să se milostivească de acest popor să ne scoată din prăpastia în care ne adâncirăm la indicațiile acestor lupi puși de ,,pază” la oile de la stână.
    Eu parcă văd și simt că odată cu mutarea la Domnul a Duhovnicului Neamului și-al meu (8ani)parcă-i mutilată toată vlaga acestui popor.
    Poate ne intersectăm frate Sorin că și munți și dealuri se adună,pentru lucruri și mai grave de abordat.
    Doamne ajută!!!!!!!

  6. @luigilucretiu
    am facut asta si nu am obtinut niciun cod de bare, nu se poate genera cod de bare din CNP-ul meu. Am incercat si cu alte CNP-uri si am obtinut acelasi rezultat.

    1. Eu am pus cnp-ul şi mi-a arătat codul de bare în fiecare sistem de codificare, dând click pe fiecare. Vezi poate trebuie să ai instalat shockwave flash sau vreun alt plugin.
      Acuma nu ştiu cât e de exact şi softul ăsta, că dacă schimb sistemul de codificare se schimbă şi cnp-ul. Sau poate aşa trebuie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button