X

Prea mici pentru un război atât de mare: Mihai-Silviu Chirilă refuză Sinaxa anticip și antiecumenism, în timp ce gheron Sava Lavriotul face conferința anticip și antiecumenism. Ghici încotro se vor orienta începătorii?

de Saccsiv

Faptele

Mihai-Silviu Chirila organizeaza o Sinaxa antiecumenista în care:

 • refuza mesajul anticip
 • pune la prezidiu un preot grec procip
 • ataca furibund pe cei ce doresc și mesaj anticip
 • îl critica pe gheron Sava Lavriotul

Gheron Sava Lavriotul tine o conferința antiecumenista și anticip:

CONFERINȚĂ GHERON SAVA LAVRIOTUL – BUCUREȘTI, 12 MAI 2019 – GLOBALIZAREA, ECUMENISMUL, IDENTITĂȚILE ELECTRONICE ȘI MODUL ÎN CARE CREDINCIOȘII TREBUIE SĂ FACĂ FAȚĂ ACESTOR CIRCUMSTANȚE

Ce vor face începătorii?

Numărul celor anticip este cu mult mai mare decât numărul celor anti Creta. Iar asta pentru ca sunt încă la început de trezire. Majoritatea celor anticip înțeleg în linii mari ca nici ecumenismul nu-i bun, însă fiind incepatori, prind mai greu treaba cu Sinodul din Creta și nepomenirea. Dar cauta preoti anticip. Ii găsesc însă cu greu, caci Patriahia e procip. În aceste condiții, atunci ce trebuie sa facă o grupare înțeleapta de preoti nepomenitori? Evident, trebuie să vină în intampinarea celor anticip cu un puternic mesaj anticip. Incepatorii anticip vor fi încântați, vor veni la acești preoti nepomenitori, iar acești preoti nepomenitori ii vor dumiri în paralel și cu rabdare și care-i treaba cu Creta. Simplu. Tine de strategie elementara. Și l-am tot bătut la cap pe Mihai-Silviu Chirila încă de acum doi ani cu chestiunea asta, dar am vorbit la pereți. L-am avertizat de asemenea ca se vor găsi alții care să-i atragă pe incepatorii anticip, dar nu i-a pasat. El se considera arhistrateg de nivel intergalatic și nu baga în seama cele ce ii spun simplii soldati veterani ai lungului război de gherila.

Și iată ca de ceea ce îmi era teama, exact aia se va și întâmpla. Gheron Sava Lavriotul va tine o conferința anticip și antiecumenism. Și sigur nu va fi singura.

Gheron Sava Lavriotul este schismatic, dar asta este o treaba deja prea fina pentru a putea fi perceputa de catre incepatori. Și astfel gruparea sa ii va atrage pe cei pe care trebuia să-i atragă încă demult ceilalți…

Și totul deoarece cei precum Mihai-Silviu Chirila sunt mult prea mici pentru un război atât de mare.

Ce este de făcut?

Sincer, habar n-am. Am fost alături de părinții de la Botosani, i-am promovat la maxim, dar ei nu văd niște lucruri simple, continua să-l urmeze pe Mihai-Silviu Chirila și ma acuza tot pe mine de … dezbinare.

Părinții ar trebui să-i urmeze pe giganti, pe Sfinti și pe marii duhovnici. Ei vorbeau cât se poate de public și cât se poate de tare atât împotriva cipurilor cât și împotriva ecumenismului. Cei ce nu-i urmează pe acești colosi, ba ii mai și critica (cum fac preotii Theodoros Zisis și Matei Vulcanescu), precum și cei ce-i promoveaza pe aceștia, nu sunt decât niște pigmei cu mandrie uriașa, ce produc mai multă paguba în tabara traditionalistilor decât chiar soldatii sistemului.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

33 comentarii

  1. Mihail

   Chiar atat de greu ti-a fost sa intelegi un text de o pagina? Unde ai citit tu ca-l ridic in slavi?

   1. Are si jeep, acest monah. L-am vazut coborand de la volan la o conferinta anul trecut, e cel putin nepotrivit. Bine, nu e singurul, sunt si preoti romani cu jeep-uri, ca doar sunt prigoniti.
    ”- O, vedea-i-ar Dumnezeu, cu ce ar fi mers dacă nu ar fi depus votul sărăciei?!” – Patriarhul Pavle al Serbiei

    Mercedes.

    Patriarhul Pavle, după cum este cunoscut, a continuat să trăiască la fel şi după ce s-a mutat la Belgrad. Belgrădenii îl întâlnesc adesea pe stradă, în tramvai, în autobuz… Astfel, odată, pe când mergea singur, suind trotuarul străzii Regele Petru I, în care se afla sediul Patriarhiei, îl ajunse, cu un Mercedes ultimul răcnet, unul din preoţii cunoscuţi ai unei parohii arhicunoscute din Belgrad. A oprit automobilul şi a ieşit:

    – Sfinţia Voastră, permiteţi-mi să vă conduc! Spuneţi numai încotro… Patriarhul a intrat în automobil, şi îndată ce s-au pus în mişcare, a întrebat:

    – Spuneţi, părinte, al cui este automobilul acesta?

    – Al meu, Sfinţia Voastră!

    – Opriţi! – porunci Patriarhul, a ieşit, şi-a făcut semnul Crucii şi a zis preotului:

    – Dumnezeu să vă aibă în pază!

    Automobilele negre.

    Fusese şedinţa Sfântului Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Sfinţia Sa se îndrepta, precum îi este obiceiul, la slujba de vecernie de la Catedrală. Când ieşi din Palatul Patriarhiei, zări parcate o mulţime de automobile mari, negre. Întrebă:

    – Ale cui să fie atâtea automobile luxoase?

    – Ale episcopilor noştri, Sfinţia Voastră! Au venit cu ele la şedinţa Sinodului -răspunse preotul care-l însoţea.

    – O, vedea-i-ar Dumnezeu, cu ce ar fi mers dacă nu ar fi depus votul sărăciei?!

 1. În primul rând trebuie făcută o delimitare de sistemul antihristic și tot ce vine dela el.Trebuie mărturisit clar că actualul sistem(u.e.,nato,neoliberal,ecologist,stângist și ecumenist )este antihristic și nu se concepe o colaborare sau coabitare cu el.De aici decurge că tot ce vine dela el este un atac la libertățile creștinilor și a cetățenilor în general.Dacă nu va fii definit astfel,vor exista mereu tentative de coabitare sau chiar colaborare,un fel de ,,se poate și cu asta” sau ,,n-om muri dacă o luăm și pe astălaltă „. Diplomația și tratativele nu ajută cu nimic. Sistemul antihristic, dacă nu constată nici o opoziție, va înainta vertiginos.Poziționarea creștinilor pe poziție ireconciliabilă este cea mai corectă decizie și față de sistem și față de propriile conștiințe. Cum spunea părintele Steinhard : cu statul mamonă nicio legătură. Nici dacă zice că 2+2=4 ,eu nu-mi pun semnătură alături de el .” Odată căzut de acord,intre noi creștinii, că statul e antihristic, tot ce vine dela el e clar că trebuie privit cu suspiciune și cu reticență. Acte cu cip sau biometrice,vaccinuri obligatorii sau nu,parteneriate civile,redefinirea familiei,introducerea învățământului obligatoriu dela trei ani și minim zece ani ,educația sexuală în școli și grădinițe, eliminarea banilor fizici,etc.Creștinii ortodocși trebuie să aibă o opinie unitară asupra acestor aspecte iar această opinie trebuie susținută de păstorii turmei,pleromei,mă rog.

 2. Da, într-adevăr o sinaxă din timp pregătită ar fi trebuit să conțină și poziția nepomenitorilor față de actele cu cip și cele biometrice, față de vaccinarea obligatorie, față de educația sexuală pro homosexualitate și transsexualitate din școli și chiar de la grădiniță, față de definirea familiei creștine ca fiind formată din bărbat și femeie, la care s-ar putea adăuga și alte probleme. De ce? Pentru că nu merge una fără celelalte. Toate sunt legate între ele, și o mărturie anti-ecumenistă nu poate fi decât una anti vaccin, anti acte biometrice, etc. Dar aceasta trebuie spusă explicit.

 3. Hristos a inviat!
  Intrucat am vazut multi interesati de Biblia de la 1688, am incarcat-o pe „we transfer” in forma in care am trimis-o la legatorie spre editare si legare in termoclei. Iata legatura (sper sa functioneze, e prima oara cand folosesc acest serviciu de transfer): https://we.tl/t-nQREAmeKQz

  Eu mi-am editat-o la PIM Copy, in Bucuresti, trimitandu-o mai demult prin mail la adresa [email protected].
  Numarul de telefon al legatoriei e 0758971002.
  Voi puteti scoate Biblia pe suport de hartie la ce legatorie vreti, eu va spun preturile la PIM Copy unde am facut pt. mai multi comanda:
  – Biblia 1688 in format A4 legata in termoclei coperta dura costa 177 lei
  – Biblia 1688 in format A4 legata in termoclei coperta cartonata 107 lei
  – Biblia 1688 in format A5 (jumate cat A4 – recomandat doar pt. misiune si cei ce vad extrem de bine din cauza scrisului mic) legata in termoclei coperta dura costa 127 lei
  – Biblia 1688 in format A5 legata in termoclei coperta cartonata 60 lei

  Costurile nu includ transportul ramburs (prin posta sau curier rapid).
  Eu unul mi-am facut varianta A4 coperta dura, sunt foarte multumit de calitatea editarii si legarii; singura problema e ca cei de la PIM copy sunt cam ocupati si ar putea dura ceva pana va proceseaza comanda (e mai bine sa va strangeti care va cunoasteti sa faceti odata o comanda mai mare – eu unul am asteptat vreo luna pana sa-mi termine vreo 15 carti dintre care 8 Biblii 1688 de diferite tipuri, 4 Sfintii Catacombelor Rusiei si 3 Taina fiarei).

  Practic, m-a costat mai mult listarea la un Xerox din oras, inainte sa ma interesez de legatorii, in conditiile in care cei de la Xerox au legat-o cu spirala Biblia, nu in termoclei.

  Daca nu va merge link-ul de descarcare, sunt sigur ca gasiti Biblia din 1688 pe internet (nu recomand cea de pe scribd pt. ca la unele pagini are unele defectiuni la scris, se vede mai prost, nu mai retin acum exact la care pagina).

  Editarea / legarea o puteti face la orice legatorie; daca aveti idei mai ieftine sau sunt dintre voi care detineti legatorii, ne puteti spune si pretul, poate la un tiraj mare o putem scoate la preturi mai accesibile.
  La cei de la editura mentionata nu trebuie sa te ostenesti deloc, le trimiti doar legatura spre Biblia din 1688 in format PDF, le specificati formatul si legare in termoclei, si platiti ramburs, cand ajunge la voi.

  Doamne-ajuta.

  1. @Dan
   Hristos a inviat! Multumesc, dar pe transfer e pagina goala, e posibil sa fie de vina antivirusul la mine. E vorba de editia de 935 pagini scrisa in vechiul grai romanesc (e ceea ce gasesc pe internet)?

   1. Adevarat a inviat!
    Poate ai blocate cookie-urile si JavaScript, deblocheaza-le pe pagina respectiva si apoi reincarca-o.
    Sunt 7 pdf – uri numerotate (al 4 – lea e Biblia de la 1688 de 935 pagini). Primele pdf-uri sunt coperta, cuvant inainte si dupa Biblie, rugaciune a Sf. Ioan Gura de Aur inaintea citirii din Biblie si Cartile Sfinte, apoi coperta din spate (asta in cazul in care vrei sa o dai la legatorie sub forma aceasta – poti descarca si numai pdf – ul 4 cu Biblia propriu-zisa si poate pt. coperti etc. ai alte idei de prezentare).
    Mie imi apar toate, spune ca in 6 zile se sterg automat dar daca mai e dupa careva interesat le pot incarca din nou si daca tin tot 7 zile pe we transfer, repet procesul tot asa, sau il puteti repeta voi dupa ce le descarcati si legatura nu va mai functiona.
    E recomandat sa aveti si un DEX bun, eu am un Dictionar Universal al Limbii Romane pe care-l consult pt. unele cuvinte mai vechi sau a caror inteles nu-l inteleg.
    Oricum e minunata Biblia de la 1688, sa vedeti ce modificari gasiti la Psalmi, in astea noi dupa Textul Masoretic eretic – jidanesc, fata de textul insuflat de Duhul Sfant al Septuagintei dupa care a fost tradusa Biblia de la 1688.
    Si Noul Testament e modificat de versiunile astea noi, desi n-ar trebui sa fie, avand in vedere ca evreii cu textul lor eretic masoretic au falsificat doar „biblia” lor adica Vechiul Testament.
    Un exemplu din Apocalipsa l-am dat deja, modificarea „a sili” in loc de „a face” cand se vorbeste despre insemnarea cu semnul fiarei (de aceea unii asteapta sa fie siliti cumva exterior sa primeasca semnul pana sa se dezica de sistem, ori aceasta silire exterioara nu va exista in realitate si multi se vor trezi insemnati).
    Doar dupa etapa de acceptare de bunavoie a insemnarii, antihrist va dezlantui prigoana impotriva crestinilor ce au refuzat semnul (care vor fi putini si considerati sectanti, rascolnici), dar atunci nu te va mai intreba nimeni daca te lepezi sau nu ci te vor ucide direct ca n-ai primit, deci „silirea” nu va fi.
    Deci atentie mare de acum incolo la ce primiti / semnati nu doar de la stat ci si de la privati (ex: nu acceptati prelucrarea datelor).

    1. Constantin, in ce consta tehnoredactarea? Am văzut că e varianta PDF ce se tot găsește pe net. Credeam că ați transcris-o așa cum au făcut pe un alt site.

     1. Nu stiu in ce consta tehnoredactarea; eu am textul Bibliei 1688 de la fratele Constantin, el stie mai multe. Mi-a mai spus de ex. cineva care si-a facut Biblia 1688 din alta sursa ca la nu stiu ce pagina avea o eroare de scris si nu se intelegea textul ca era prea mic pe jumate de pagina si ilizibil, greseala de tehnoredactare care varianta de la fratele Constantin nu o are.
      Acum nu stiu exact ce sa spun ca toata Biblia de la 1688 nu am citit-o deci nu ma pot pronunta asupra intregului, n-am buchisit-o pagina cu pagina. Am mai citit din psalmi (indeosebi la rugaciuni ma rog dupa psalmii din 1688) si Noul Testament si ceva selectiv din Vechiul Testament (de ex. la Iov, in versiunile astea noi e plina cartea de blasfemii de ex. spune la Iov 2, 10 „Blesteamă pe Dumnezeu şi mori!” in cele noi; in Biblia de la 1688, care e mai in duhul fricii de Dumnezeu si al smereniei, femeia lui Iov zicandu-i „Ce zi ceva cuvant catra Domnul si mori”, nicidecum sa-L blesteme pe Dumnezeu!) si pana acum n-am descoperit nici un loc unde scrisul sa fie sters, innegrit, miscorat sau alte erori de tehnoredactare / fotocopiere.

 4. Hristos A Înviat!!!…..Fratilor ….acestea si mai mari decat acestea ve-ți vedea…..căci vorbind la modul general, în ziua de astăzi preoții sunt de lut , unde votul preoții depus suna ca si cum ar fi un produs EXPIRAT, dar……in loc sa isi jertfeasca sufletul pentru oi, pun pe primul loc pe MAMONA, sa acapareze cât mai mult, pe locul 2: atâta timp cât lor le merge bine nu le pasa de altii si daca le-ar pasa o fac de fatada; pe locul 3: trebuie sa dea raspuns greu ,sigur si precis , oamenilor pe care ii pastoresc despre CIP , ACTE BIOMETRICE…ETC, si se complac cu niste răspunsuri de nimic ale unor preoți care prin propriile lor deziceri, prin propria lor indiferenta fata de acest subiect si bineinteles frica sa nu fie dați afară din preoție, duc oamenii in eroare, duc oamenii la pieire, …..căci pentru unii preoția este doar un simplu job, o spun cu toată conștiința căci cu șoc destui, si este totusi un loc cald…..asa acasa…….TREZITI-VA FRATILOR SI NU LASATI CA ACESTI PREOTI CARE D3ZIC CUVINTELE UNUI SFANT PRECUM PR IUSTIN PARVU SI PR PAISIE SI A ALTOR SFINTI CARE SPUN CACI NU SUNT BUNE SPRE MANTUIRE ACTELE BIOMETRICE……in ziua de astăzi multi preoți sunt LUPI IN PIEI DE OAIE……UCIDE-I SFANTA CRUCE CACI ….TIT PREOTII L-AU RASTIGNIT PE MANTUITORUL NOSTRU…..
  EU unul am terminat Teologia si ma bucur ca nu am intrat in branșă caci in 24 ani de când sunt cântăreț de strana, am văzut si auzit destule, ….si sunt legat sa vorbesc…..altul dacă ar stii ce stiu eu s-ar sminti si si-ar pierde atât credinta , cât și pe altii i-ar duce la sminteală…….

  1. Adică sunteți legat să spuneți adevărul? Ați citit cartea lui Ciprian Mega – Pântecul desfrânatei?

  2. Adevarat a inviat!
   Sorine iarta-ma, dar, (printre altele) acolo, la teologie, nu trebuia sa scrieti corect romaneste?

 5. Monahul Sava nu este schismatic. Poate incet-incet vei intelege, Vasile, care e de fapt adevarata grupare ingradita de erezie, in duhul Sfintilor Parinti, si anume preotii romani care il sprijina pe monahul Sava. Din pacate ai ales gresit acum 2 ani sa fii pe baricade cu Silviu-Chirila, care iata ca isi da destul de bine arama pe fata, intorcandu-se si impotriva ta, si lasa numai dezbinare in urma lui. Dumnezeu sa iti dea raspunsul in inima, pentru toata lupta cea buna pe care ai dus-o atatia ani pe saccsiv.

  *Evelina Mai usor cu judecata, stii tu sigur ca e masina lui?… fie jeep fie orixe narca. De multe ori omul judeca asupra celorlati ceea ce vede prin prisma patimilor personale. Exista si pilde despre asta, unul vede la un preot ca are o masina scumpa, altul ca are o preoteasa frumoasa etc.

  1. Unde e judecată sora? E o simpla constatare.
   Tristă. Că este a lui masina sau a sponsorului, el o conduce, să mă ierte monahul Sava că i-am pus în spate un jeep, o fi altceva, nu mă pricep, am văzut doar că e neagra. Sunt crestini care nu se descurca nici de pe o luna pe alta dar susțin financiar preoții ce nu mai pomenesc eretici. E o sfidare sa cobori dintr-o mașină de nu știu câte mii de euro, în condițiile în care la pupitru se vorbește de mucenicie, de lepădare de lume, de mărturisirea lui Hristos. E chiar haios sa te gândești cum a coborât monahul Sava din Sf Munte și s-a apucat de școala de soferi.

   1. @Evelina Modul in care ai scris nu e doar o constatare, ci judecata. Am citit si alte comentarii acide scrise de tine la alte articole si se pare ca e o problema de atitudine, nu o „scapare”.
    Te-ai gandit ca parintele poate conducea dinainte de a fi monah in Sf. Munte.. ? Printre cei ingraditi de erezie sunt si oameni cu stare materiala buna, si masini de calitate, care si-au pus bunurile si casele si banii la bataie pentru a sustine preotii care s-au ingradit. Bineinteles ca mai multi sunt cei cu o stare economica modesta, dar jertfa vaduvei o vede Dumnezeu. Fiecare sa faca dupa cum il lumineaza constiinta.

    1. Ceea ce te deranjează pe tine e de fapt vădirea ca semi-ortodox a idolului tau monahul Sava. E de înțeles, în tabăra cealaltă daca spui ceva negativ de teologul Chirilă îți sar adepții in cap. Deasemenea cei ce s-au rebotezat au ca idol un episcop caterisit de prin america. Dar asta nu este o noutate pe la noi, de-a lungul timpului au tot fost și alți idoli, ieromonahul Arsenie Boca, foarte „lucrător” printre nepomenitori chiar, Visarion Iugulescu, am văzut că pr Buza e unul dintre ei. Chiar trebuie sa înviem Vladimirestiul, oastea Domnului sau maglvitul?

     1. Ma deranjeaza modul in care te exprimi, si nu doar in acest articol. Cum ti-a zis altcineva la alte comentarii, forma ta de a vorbi/scrie e obraznica. Si mai ales modul in care crezi ca le stii pe toate despre altii, sari cu niste presupuneri total aiurea si fara nicio baza, arunci cu noroi in altii etc. Ca sa te lamuresc, nu am idoli si in niciun caz nu sunt de acord cu Boca si cu celelalte idolatrii pe care le-ai enumerat. Mari probleme s-au petrecut intre cei ingraditi de erezie de la promovarea unei alte erezii, a asa-zisei a treia stari de „partasie la erezie”, sustinuta de pr. Buza, Chirila, pr. Grigore si inclusiv de acest portal, ceea ce m-a determinat sa ma indepartez de ei. Totusi saccsiv si ortodoxinfo mai prezinta si informatii bune pt suflet… Nu sunt de acord cu unele chestii publicate aici, dar am ales sa culeg ce e bun, cum face albina. Consider ca dintre toti cei care s-au ingradit, pana la ora actuala preotii care au legatura si il sustin pe monahul Sava sunt cei care urmeaza corect invatatura ortodoxa, fara a intra in problema harului si a validitatii tainelor care pe multi i-a aruncat in schisma si chiar in nebunia rebotezarii.

   2. E o sfidare sa cobori dintr-o mașină de nu știu câte mii de euro, în condițiile în care la pupitru se vorbește de mucenicie, de lepădare de lume, de mărturisirea lui Hristos. E chiar haios sa te gândești cum a coborât monahul Sava din Sf Munte și s-a apucat de școala de soferi.

    Masina de nu stiu cate mii de euro… sunt cu sutele de mii in Bucuresti, Constanta, Ploiesti si in oricare mica localitate. Circulati putin prin tara si sa vedeti bolizi de zeci de mii de euro, nu doar mii de euro, in localitati unde nici nu va vine sa credeti. Poate nici nu e masina omului.
    Sunt multi parinti indragiti de popor care primesc suport din partea credinciosilor. Nu vad nimic gresit in asta.

    Eu mi-as dori sa vad slujitorii Domnului mergand cu elicopterul si cu avioane de milioane de euro. Eu nu mi-as dori sa vad pe cei care mijlocesc iertarea noastra desculti.

    Problema noastra astazi e ca avem trantori hotomani si tradatori cocotati la conducerea tarii si a Bisericii, care nu pot fi dezlipiti de avantajele astea,… momentan.
    Dar pentru cei ce merita, aceia sa primeasca tot.

 6. Adevărat a Învviat frate Sorin!
  Nu mulți ci aproape toți preoții sunt lupi puși la stână să păzească oile.
  Vai!de ,,ortodoxia” noastră.

 7. Hristos a inviat!Nu imi place sa vorbesc mult.Cred ca e o chestie de bun simt sa nu faci un comentariu mai mare decat articolul.As putea sa spun si eu foarte multe,dar nu e cazul.Atata va spun:”nu te teme turma mica…”Atata timp cat nu ti-ai dat inima,nu e mare lucru:”Da-mi inima ta ,fiule”spune Hristos si diavolul stie asta.Dar,adevarat,exista un drum intre minte si inima.Si asta stie diavolul…

 8. Spun din start ca nu am urmarit nicio filmare cu ce s-a vorbit la Sinaxa de la Botosani, dar inteleg de la fratele Vasile ca lucrurile nu sunt cum ar trebui sa fie si ca nu s-a formulat un mesaj anti cip, ba mai mult avem si o reactie neplacuta la adresa portalului si reactia este din partea fratelui Mihai Silviu Chirila. Ca nu s-a zis ceva impotriva cipului pot sa inteleg, cum zice Vasile, este un razboi mare si poate ca multi dintre noi nu suntem inca pregatiti pentru el, nu avem curajul necesar. Eu inca nu cred ca il am, de aceea am si fost de acord ca este o ideea buna sa se solicite o pozitie anti cip pentru ca avem nevoie de o marturisire dreapta si un exemplu de curaj. Nu pot sa inteleg insa reactia lui Mihai Silviu Chirila care este un om echilibrat si inteligent. Este destul de clar ca OrtodoxInfo.ro a cerut ce trebuia sa ceara pentru aceasta sinaxa si nu cred ca sunt motive de a vorbi in termeni rai despre Saccsiv, lucrurile sunt evidente. Si inca ceva: mi-ar placea sa citesc editoriale semnate Mihai Silviu Chirila, dar postate pe OrtodoxInfo. Va rog sa ma iertati daca am zis ceva suparator.

 9. Tocmai d-aia sunt preoți de mir și preoți-monahi!
  Dacă te-ai duce la preoți-monahi, te împărtășești doar pe patul de moarte, pe când la cei de mir, născuți, crescuți în lumea asta păcătoasă, ispititoare la tot pasul prin oferte de tot felul și genul….au o înțelegere mai realistă asupra păcatelor, nu că n-ar da canon/ epitimie pentru ele, dar nu aruncă cu barda după tine…

  Sigur, ar fi trebuit să vorbească în Biserică despre cipare, 666, globalizare dar nu cred că li se dă voie!

 10. @Evelina, în legătură cu comentariul de la 7:40
  Înțeleg că în niciuna din „tabere” nu e bine, nici în „tabăra” monahului Sava, nici în „tabăra” lui M.S. Chirilă, unde cel puțin unul dintre preoți e visarionist, și pentru că nepomenitorii îl idolatrizează pe Arsenie Boca, etc. Toți preoții din „tabăra” lui M.S. Chirilă sunt visarioniști, sau din Oastea Domnului? Aceste grupări aveau tendințe sectare față de BOR de ani buni, înainte de Creta. Înseamnă că pentru ei n-a fost un efort prea mare să devină nepomenitori, pentru că oricum nu prea iubeau BOR. Și atunci la ce preot nepomenitor să mergi, pentru că sunt foarte puțini …

 11. Pacatele (mai ales cele grele, avort, adulter – batjocorirea sfintei cununii) repetate, viata lipsita de pocainta, duc la impietrirea inimii, la demonizare, la erezie, pentru ca tocmai practicarea pacatului si lipsa de pocainta e o forma de erezie cu fapta, o negare a poruncilor luo Dumnezeu. Dupa parerea mea, am ajuns unde suntem astazi tocmai din cauza unei ingaduinte fata de pacat. In loc sa fie considerat drept o boala care necesita tamaduire duhovniceasca, pacatul a ajuns sa fie ceva acceptat, „normal”, intr-o prima faza, pentru ca apoi sa fie „dezincriminat” din cartile religioase si pe urma sa devina dogma ( a se vedea mediul protestant, unde lucrurile sunt pe repede inainte).

 12. Draga doamna,matale esti ratacita rau !Confunzi Biserica Ortodoxa,cea castigata cu insusi Preasfantul Sange al Domnului Nostru Iisus Hristos (Ap Pavel -Biblie),cu vreo putoare de biserica de-a satanei!Doamna,pacatul e pacat si ECUMENISMUL E EREZIE….Chiar nu poti sa faci distinctie.Pacatul e treaba popei,dar EREZIA e moarte duhovniceasca,e hula impotriva Duhului Sfant..care nu se iarta in veci (Iisus Hristos o spune cu Preasfanta Sa gura in Biblie) daca nu te lepezi de ea….Auzi ce spune Sf Ioan Gura de Aur…..Chiar de ar fi preotul rău, totuşi Dumnezeu, văzand că pentru cinstea Sa tu te porţi cuviincios faţă de cel ce nu este vrednic de cinste, iţi va răsplăti ţie după dreptate…..SI IARASI….Nu pe toţi ii hirotoneşte Dumnezeu, insă prin toţi lucrează – chiar de ar fi şi nevrednici – pentru mantuirea poporului…..DAR DACA ESTE ERETIC….Dacă preotul are o credinţă stricată (greşită), chiar inger din cer de ar fi, tu nu te supune……Omilie 2,Timotei 2…..Iar daca te duci sa te Impartasesti cu Preasfantul Trup si Sange al Domnului cu NEVREDNICIE (adica in minijup,avort facut,curvareala,sodomie s.a pacate de moarte) NU te Impartasi asa fiindca ..spre OSANDA ta vei manca si bea t
  Trupul si Sangele Domnului…(Sf Apostol Pavel-Biblie)…Decat spre OSANDA ,mai bine deloc….Iar matale ,mai si zici o enorma HULA-DUHUL SFINT se va retrage din mina dreaptă a preotului….Pai Duhul Sfant este O Persoana a Preasfintei Treimi Dumnezeu ,matale crezi ca sta in mana popii…Preotii au HAR care este dat de Preasfanta Treime ptr Savarsirea Tainelor si ptr a putea sa se aduca jertfa Sfanta in Altar,adica tot Preasfintul Trup si Sange a lui Hristos…ale Tale dintru ale Tale,Tie Iti aducem de toate si ptr toate…spune Parintele La Sf Liturghie (cu Portile Imparatesti si Dvera trasa,fiindca toti suntem nevrednici de aceasta jertfa,care doar prin mainile Preotului Sfintit se poate aduce/primi)….P.S Ptr dvstra si poate ptr altii care nu stiu….HARUL=sunt acele energii dumnezeiesti pe care Preasfanta Treime le ofera Bisericii ptr mantuirea oamenilor de pacat,de moarte si de diavol,precum si ptr viata lor vesnica in Dumnezeul Cel Intreit Ipostatic-Omul si Dumnezeu Omul-Sf Iustin Popovici,pag 171….Iertati-ma!

 13. Ceea ce ma frapeaza in general pe aproape toate forumurile numite crestin ortodoxe este limbajul unora care nu are nimic in comun cu ortodoxia, oricat de ortodocsi practicanti s-ar crede acei comentatori… Si apoi mai e si atitudinea tot neortodoxa… Să luam aminte, inclusiv eu…

 14. Am postat un comentariu la 19:13 care nu a apărut. Nu e politic corect ceva din ce am scris, sau s-a pierdut pe drum, nu de alta, dar pusesem niște întrebări și vroiam, eventual, să primesc niște răspunsuri. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.