X

Julian Assange, condamnat la 50 de săptămâni de închisoare în Marea Britanie

Julian Assange la tribunal

O nouă lovitură pentru Julian Assange, care a primit aproape un an de închisoare de la o instanţă din Marea Britanie.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost condamnat la 50 de săptămâni de închisoare de un tribunal londonez pentru că a încălcat în 2012 condiţiile de acordare a liberării condiţionate impuse de justiţia britanică asupra unui ordin de extrădare în Suedia, informează EFE, AFP şi Reuters.

Australianul, în vârstă de 47 de ani, a venit personal la tribunalul din Southwark pentru a-şi primi sentinţa, în condiţiile în care un alt tribunal britanic l-a găsit vinovat pentru aceeaşi infracţiune la 11 aprilie, după ce fusese arestat în interiorul ambasadei Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat timp de aproape şapte ani.

În momentul în care a primit sentinţa, Assange le-a făcut semn susţinătorilor săi veniţi la tribunal, ridicând pumnul. Oamenii au început să le strige “Ruşine!” judecătorilor.

Acest proces judiciar se desfăşoară în paralel cu o altă solicitare de extrădare în SUA a fostului jurnalist.

Citiți și: „Collateral Murder”, arestarea lui Julian Assange și libertatea presei

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Se da un Assange și nimeni nu știe ce sa facă cu el.

    Vizualizări putine.
    Comentarii ioc.

    Something’s going wrong in Denmark.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.