X

1 Mai: Sfântul Prooroc IEREMIA, cel ucis de evrei, dar mărit de egipteni / Unde se află CHIVOTUL LEGII?

Calendar Ortodox | 1 Mai

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In ziua întâi, luna mai, pomenirea sfântului prooroc Ieremia.

Acesta din pântecele mamei sale s-a sfinţit, şi era sfânt Domnului şi prooroc, trăgându-se din Anatot. După ce a fost robit Ierusalimul de către Nabucodonosor, împăratul Babilonului, el s-a coborât la Dafne în Egipt şi acolo proorocind a fost ucis cu pietre de poporul lui Israel. Şi murind a fost îngropat în locul de înmormântare a lui Faraon, pentru că egiptenii l-au mărit, văzând folosul de la el. Fiindcă prin rugăciunea lui fuseseră omorâte aspidele, care prăpădeau pe egipteni; de asemenea fuseseră omorâte şi fiarele ce se aflau prin ape, pe care egiptenii le numesc efot, iar elinii crocodili. Pentru aceasta creştinii din acele părţi, până astăzi, rugându-se merg în locul unde este mormântul proorocului, şi luând ţărână se tămăduiesc de muşcările aspidelor. Se spune că Alexandru Macedon stând deasupra mormântului proorocului, şi aflând cele despre el, i-a mutat moaştele în Alexandria.

Deci a zis Ieremia către preoţii Egiptului, că va să se facă un semn, adică au să se cutremure idolii Egiptului, şi vor cădea la pământ din pricina Mântuitorului prunc ce se va naşte în iesle din Fecioară. Şi pentru aceea până astăzi, ei au în loc de Dumnezeu o fecioară lehuză, şi punând un prunc în iesle, i se închină. Despre aceasta fiind întrebaţi de regele Ptolomeu, i-au spus că taina aceasta se trage de la strămoşi, şi a fost transmisă părinţilor lor de un cuvios prooroc, şi că aşteaptă sfârşitul tainei. Şi spun despre proorocul acesta că mai înainte de prădarea Templului a luat chivotul legii şi cele ce erau în el, şi a pus de le-a îngropat sub o stâncă de piatră, şi a zis către cei ce erau acolo: „S-a dus Domnul din Sinai la cer. Şi iarăşi va să vină în Sinai cu putere, şi va fi vouă semnul venirii Sale, când se vor închina toate neamurile la lemn”. Şi a zis că nimeni în afară de Aaron preotul, nu va putea scoate chivotul acesta şi că nimeni nu va deschide tablele care sunt în el, nici dintre preoţi, nici dintre prooroci, în afară de Moise alesul lui Dumnezeu.

Iar la înviere întâi se va ridica chivotul şi va ieşi din pământ, şi va fi pus în muntele Sinai, şi se vor aduna toţi sfinţii acolo, aşteptând pe Domnul, şi fugind de vrăjmaşul care va căuta să-i omoare. Iar în piatra aceea a scris cu degetul său numele lui Dumnezeu şi s-a făcut tiparul literelor ca o cioplitură de fier. Şi nor luminos îndată a acoperit numele acela. Şi nu va putea nimeni să chibzuiască locul, şi nici nu va putea să cinstească numele lui Dumnezeu până în ziua aceea. Însă piatra este în pustiu, unde s-a făcut întâi chivotul de Veseleil între doi munţi, unde zac Moise şi Aaron. Şi se arată noaptea norul ca lumina la locul acela în chipul cel dintâi, după cum israelitenilor li se arăta norul noaptea şi-i lumina.

Proorocul Ieremia era bătrân de ani, mic la statul trupului, barbă având din sus lată şi jos îngustă. Şi se face soborul lui în biserica sfântului apostol Petru, care este aproape de biserica cea mare.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. PSAMUL 131

  Cantarea treptelor.

  1. Adu-Ti aminte, Doamne, de David si de toate blandetile lui.
  2. Cum s-a jurat Domnului si a fagaduit Dumnezeului lui Iacob :
  3. Nu voi intra in locasul casei mele, nu ma voi sui pe patul meu de odihna,
  4. Nu voi da somn ochilor mei si genelor mele dormitare si odihna tamplelor mele,
  5. Pana ce nu voi afla loc Domnului, locas Dumnezeului lui Iacob.
  6. Iata, AM AUZIT DE CHIVOTUL LEGII; ÎN EFRATA L-AM GĂSIT, ÎN ȚARINA LUI IAAR.
  7. Intra-vom in locasurile Lui, inchina-ne-vom la locul unde au stat picioarele Lui.
  8. Scoala-Te, Doamne, intru odihna Ta, Tu si chivotul sfintirii Tale.
  9. Preotii Tai se vor imbraca cu dreptate si cuviosii Tai se vor bucura.
  10. Din pricina lui David, robul Tau, sa nu intorci fata unsulul Tau.
  11. Juratu-S-a Domnul lui David adevarul si nu-l va lepada : ” Din rodul pantecelui tau voi pune pe scaunul tau,
  12. De vor pazi fiii tai legamamtul Meu si marturiile acestea ale Mele, in care ii voi invata pe ei, si fiii lor vor sedea pana in veac pe scaunul tau “.
  13. Ca a ales Domnul Sionul, si l-a ales ca locuinta Lui.
  14. ” Aceasta este odihna Mea in veacul veacului. Aici voi locui, ca l-am ales pe el.
  15. Roadele lui le voi binecuvanta foarte; pe saracii lui ii voi satura cu paine.
  16. Pe preotii lui ii voi imbraca cu izbavire si cuviosii lui cu bucurie se vor bucura.
  17. Acolo voi face sa rasara puterea lui David; gatit-am faclie unsului Meu.
  18. Pe vrajmasii lui ii voi imbraca cu rusinie, iar pe dansul va inflori sfintenia Mea ”

  Am citit că, într-adevăr, Chivotul Legii nu va apărea decât la Sfârșitul lumii, ieșind dintr-o fântână cu putere multă, în toată strălucirea sa….Pr.Cleopa a spus asta!
  Degeaba îl caută nebunii, mai ales ocultiștii! Sulița care l-a străpuns coasta Mântuitorului se află într-un muzeu din Austria. Am înțeles că Hitler, d-aia a și căutat s-o aibă, fiindcă s-a spus că cine are sulița, devine stăpân peste întreaga lume plus că el, și-a vândut sufletul diavolului pentru stăpânirea vremelnică asupra germanilor.

 2. Şi a zis că nimeni în afară de Aaron preotul, nu va putea scoate chivotul acesta şi că nimeni nu va deschide tablele care sunt în el, nici dintre preoţi, nici dintre prooroci, în afară de Moise alesul lui Dumnezeu …. PĂI NU MAI INTELEG NIMIC !!! chivotu legii va fi gasit la sfarsitul lumii, inainte de a doua venire. insa atunci vor veni Ilie si Enoh. atunci, cum chivotul va fi gasit de Aaron si deschis de Moise ??? vor veni si acestia ??????? !!!!!!!!

  1. Hristos a inviat!
   In numele Romaniei, Rovana Plumb a semnat in 2014, Conventia de la Istambul.De aceea isi permite MEN ticalosia cu educatia sexuala transgender.Pe noi nu ne intreaba acesti servitori ai nostri- ca noi ii platim pe acesti funcionari ai sistemului;am putea zice ca noi sintem patronii lor,dar ar fi doar un exercitiu de stil…Ei isi permit doar sa ne aplice ceea ce la cer stapinii lor. Alte tari nu au semnat.Poate Ungaria,Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button